Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

5.1 op laptop

7 antwoorden
  • hallo, ik ben van plan een 5.1 speakerset te kopen, ik heb een 2.1 geluidskaart dus dat word lastig, nu hoorde ik van mn neef dat ik hiervoor een externe geluids kaart kan aanschaffen, heeft iemand hier ervaring mee en is het dan wel echt 5.1 en niet virtual 5.1? alvast bedankt met vriendelijk groet Sem Drost
  • Geen ervaring maar ik weet dat Creative zo'n externe doos heeft die via USB of firewire word aangesloten en die geeft (voor zover ik weet) echt 5.1 geluid. http://nl.creative.com/products/product.asp?category=1&subcategory=873&product=20055 Andere merken zullen ongetwijfelt ook wel zo'n doosje hebben.... Als je zo'n setje voor gamen wilt gebruiken moet je wel even opletten en onderzoeken hoe het is gesteld met de EAX ondersteuning, das surround geluid in games en ik weet ook nog dat er twee systemen waren EAX en.... (weet ik niet meer, kunnen ze in het game forum je alles over vertellen) Het EAX systeem van creative word dacht ik doorgaans door de meeste games ondersteund,als je er mee wilt gamen raad ik je zeker aan om even in het gaming forum raad te vragen.
  • Vraag je ook af wat 5.1 nou echt voor toegevoegde waarde heeft en of dat al die moeite wel waard is. Ik zou zelf eerder kiezen voor een degelijke 2.0/2.1 set, neemt ook veel minder ruimte in.
  • allebei bedankt voor de reactie. dan ga ik denk ik opzoek naar een mooie 2.1 set als ik een 2.1 van 70 euro zou kopen, is deze dan ook van betere (bouw)kwaliteit dan een 5.1 van 70 euro?
  • Ja doorgaans wel, voor nog geen 70 euro heb je bijvoorbeeld de vrij krachtige Corsair Gaming Audio SP2200 set: http://tweakers.net/pricewatch/275726/corsair-gaming-audio-sp2200.html http://www.legitreviews.com/article/1584/3/ Wat subtieler kan het overigens ook met een 2.0 set zoals de Creative Gigaworks T20 set: Dan heb je niet van die dreunende bassen, maar wel een heel evenwichtig geluid. http://tweakers.net/pricewatch/229260/creative-gigaworks-t20-series-ii.html http://www.techradar.com/reviews/pc-mac/peripherals/speakers-and-headphones/speakers/creative-gigaworks-t20-series-2-500205/review Zo'n 2.0 set is ideaal voor kleinere ruimtes waarbij je dicht op de speakers zit. Zo'n 2.1 set is beter voor grotere ruimtes en als je het volume ook wel eens flink open wilt zetten.
  • bedankt voor de info, ik ga dan toch voor een 2.1 setje mijn kamer is behoorlijk groot. is de set die jij liet zien echt alleen voor gamen of komt er ook goed geluid uit met muziek? vanwege de naam. ik heb namelijk eens gehoord dat gaming audio sets slechte muziek kwaliteit hebben
  • Voor muziekkwaliteit (bijv. klassiek) zou ik dan eerder de voorgestelde 2.0 set nemen, maar die 2.1 gaming set is ook prima voor popmuziek.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.