Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Computer stoort op on-board geluidskaart.

3 antwoorden
  • Ik heb een ASUS P5QL-E moederbord met ingebouwd Realtek ALC1200 8 kanaals geluid met coax en optical S/PDIF uit. Lijkt dus redelijk spul. Daar gebruik ik overigens alleen de analoge 3,5mm stereo-uit van, naar een goed 2.1 speakersetje toe. In rust is er de hele tijd gezoem en gereutel. Zacht maar irritant. Je ziet het mee doen met het geknipper van het harddisc ledje. Als ik het geluid uit zet in Windows (mute), dan is het helemaal stil, dus ligt niet aan de speakers. Is het gebruikelijk dat moederbordgeluidskaartjes zoveel storing oppikken? Wat is de oplossing? Helpt het als ik een PCI Creative Soundkaartje van ¤25 bijprik, of pakt die net zoveel rommel op? Bijvoorbeeld omdat de voeding (toch een Cooler Master Silent Pro M500 80 plus versie op lichtbelaste PC) of harddisc teveel storen? Of moet ik naar een (duur) speakersetje met digitale ingang? PS In het begin was het nog veel erger en was ik soms een heel kanaal kwijt, maar dat lag aan een vuile/versleten volumeregelaar in het line-out kabeltje. Toen ik die verving door een rechttoerechtaan kabeltje, was dat al een stuk beter.
  • [quote:25ea0da2d1="Ralph Bertram"] Toen ik die verving door een rechttoerechtaan kabeltje, was dat al een stuk beter.[/quote:25ea0da2d1] Ik vermoed dat dit de oorzaak is van het gezoem; slecht afgeschermde bedrading. Vervang de kabel door een betere.
  • Hoi, ik denk niet dat het daar aan ligt. Ik had de kabel al vervangen. En als het daar aan lag, dan zou het ook niet perfect stil worden als ik het geluid in Windows uit zet. Het komt echt uit de computer. Het is vooral vervelend als je stil achter de computer zit te werken zonder muziek en het blijft dan zo rommelen uti de speakers.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.