Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Panasonic Viera werkt niet

tomvdlee
11 antwoorden
 • Vandaag onze nieuwe TX-50g30 mogen verwelkomen. Alle kabeltjes had ik gereed dus aansluiten was zo gepiept. Naar de tv een vaste ethernetkabel direct van het mult-pc modem van Tele2 (versatel) davolink DV-201AMR. Vervolgens eerst gekozen voor automatisch een ip-adres te laten instellen door de tv. Deze werkte niet, ik heb er toen voor gekozen om in het tv-menu handmatig ip-adres, subnetmask, gateway en DNS adres in te geven. Tijdens de connectietest blijft hij falen op "verbinding met gateway testen". Als ik met deze instellingen kies voor "internet" op de afstandsbediening dan krijg ik "de connectie met de server is niet in orde foutcode 008".

  Al geprobeerd om verschillende poorten te forwarden maar geen effect,

  Alle ideeen zijn welkom,

  Paul
 • Halo,

  Toevalig las ik vandaag op de site van panasonic. in de gebruiksaanwijzing dat er een stp twisted kabel nodig is. Dit is toch iets anders dan een utp ethernet kabel, dacht ik.

  Net effe gezocht, het verschil tussen beide is tochniet zo groot,sorry.


  Vr.gr.
 • [quote:6acf3622ab="f.ramaekers"]Halo,

  Toevalig las ik vandaag op de site van panasonic. in de gebruiksaanwijzing dat er een stp twisted kabel nodig is. Dit is toch iets anders dan een utp ethernet kabel, dacht ik.

  Net effe gezocht, het verschil tussen beide is tochniet zo groot,sorry.


  Vr.gr.[/quote:6acf3622ab]

  STP (Shielded Twisted Pair) is een beter afgeschermde kabel.
 • Netwerkkabel zelf gefabriceerd of kant-en-klaar gekocht?
 • Twsited, is dat niet een andere naam voor een cross-linked CAT5?
  Er zijn een paar draden dan omgeswitched. ALs dat zo is dan is het heel veroudere manier van aansluiten
 • [quote:347902e6f3="Bosje"]Twsited, is dat niet een andere naam voor een cross-linked CAT5?
  Er zijn een paar draden dan omgeswitched. ALs dat zo is dan is het heel veroudere manier van aansluiten[/quote:347902e6f3]

  Cross linked kabel is niet hetzelfde als een twisted kabel. Een twisted kabel kan natuurlijk wel een cross link kabel zijn.

  Bij een Cross link kabel zijn de connectors aan de andere kant anders aangesloten.

  Hier staat wat meer info:
  http://www.weethet.nl/dutch/network_utp_cables.php

  Twisted is dat de aders om elkaar heen gewonden zijn om een beter afscherming te krijgen.
 • Ik gebruik een CAT5E UTP kabel, kant en klaar. In de gebruiksaanwijzeing spreken ze slechts over een LAN-kabel. Geen specifieke verwijzing naar twisted.

  Kreeg vandaag bericht van Panasonic:

  [i:2c3b8f0f81]Bij netwerkinstellingen kunt de menu optie [proxy] openen.
  Haal hier alles weg, inclusief de '0'
  Probeer nu opnieuw.

  Werkt het nog niet, stuur ons dan alle waarden door die u bij [ip/dns instellingen]
  heeft staan. [/i:2c3b8f0f81]

  Jammergenoeg heeft dit geen effect gehad.
 • @ f.ramaekers

  In de gebruiksaanwijzing op het CD'tje heb ik gevonden dat je voor directe verbinding tussen PC en TV wel een gekruisde LAN kabel moet gebruiken. Voor de verbinding tussen TV en modem voldoet een normale LAN kabel (ze spreken over een rechte LAN kabel, zal wel in de vertaling zitten).
 • elders op internet wordt gesproken over het plaatsen van een tweede router als oplossing omdat de tele2 modem router problemen geeft… wellicht? :wink:
 • We houden vol, contact gehad met tele2 en verschillende testen gedaan. Modem werkt goed, laptop tijdelijk aangesloten op de LAN-kabel en vervolgens goed werkende verbinding dus kabel ok. Tele2 geeft in dit gesprek aan dat mijn modem gewoon compatible is met de TV. Wederom contact met panasonic. Ze geven me nog eens de instellingen voor de adressen die moeten worden ingesteld op de tv. Deze heb ik echter al geprobeerd. Vervolgens stellen ze voor alles weer automtisch toe te laten wijzen; HUHHHHHH? omdat dit niet werkt ben ik toch begonnen om handmatig een ip-adres toe te wijzen.

  Weer bericht terug naar Panasonic dus we wachten maar weer af. Tele2 gaf aan dat het waarschijnlijk in de TV-software dient te worden aangepast.
 • Na het updaten van de tv nog steeds hetzelfde probleem. Beetje moedeloos toch weer wild aan het google-en geslagen. Na een aantal dagen en na van alles geprobeerd te hebben uiteindelijk de oplossing gevonden. Het modem van Davolink blijkt een voorkeur te hebben voor LAN1. Oorspronkelijk werd deze poort gebruikt om de kast van versatel voor digitale tv hierop aan te sluiten. Heel toevallig alle andere 3 LAN poorten eerder al geprobeerd behalve deze.

  Oplossing is dus: aansluiten op LAN1.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.