Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Blu-Ray afspelen op mijn PC

Stupendous Man
23 antwoorden
 • Nu wilde ik graag even een originele Blu-Ray afspelen op mijn PC met Power DVD 12 en dat schijnt te kunnen, alleen krijg ik een melding dat mijn beeldscherm niet beschikt over HDCP. Ik heb wel een digitale kabel tussen de grafische kaar en het scherm, dus waarom wordt de film niet weergegeven.
  Zie mijn onderschrift voor de specificaties van mijn PC. ook kan ik nergens in de test (C!T 2008) van mijn monitor als nadeel vinden dat hij niet beschikte over HDCP

  Graag advies,

  Rob
 • De hele keten moet hdcp ondersteunen, dus video- en geluidskaart, kabel, en monitor. Een goede reden om geen bluray disks aan te schaffen…
 • Ja, dat is mooi. Maar wat is in dit geval de oplossing. Een HDMI kabel aanschaffen of iets dergelijks of alle Blu-Ray disks weggooien. Of propageer je nu het illegaal downloaden van deze media en als je dat niet bedoeld (kan eigenlijk ook niet) wat bedoel je dan?

  Kun je het antwoord iets toelichten want deze oplossing lijkt mij erg kort door de bocht.

  Rob
 • Iig een kleine correctie; illegaal downloaden van films is in nederland niet aan de orde, film downloaden is legaal.

  Ik kan zo even geen specs vinden van je monitor dus kan geen antwoord geven op de hdcp vraag, je zou even een mailtje kunnen sturen naar benq?
 • Ja hij ondersteund HDCP;
  http://www.pcmweb.nl
  eview/v2400w.html
  Kijk bij 'pluspunten'
 • Ik heb intussen ook gezien dat de monitor HDCP ondersteund net als mijn grafische kaart. Maar waarom geeft Power DVD dan geen Blu-Ray films weer. Moet ik misschien een HDMI kabel aanschaffen, op dit moment gebruik ik een DVI-I connector.

  Rob
 • Heb je al eens een andere player geprobeerd? VLC moet volgens mij ook bluray kunnen afspelen.
 • Ik zou inderdaad even VLC proberen.
  En volgens mij kan je ook AnyDVD ofzo gebruiken als je geen HDCP verbinding tot stand kan brengen (als ik mij niet vergis, is al een tijd geleden voor mij).

  Edit:
  Ja dus:
  http://www.slysoft.com/nl/anydvdhd.html
 • Ga ik proberen. Tot zover bedankt voor de hulp.

  Rob
 • Als ik hetzelfde doe bij die VLC, dan krijg ik de melding dat de Blu-ray disk een bibliotheek voor AACS-decodering nodig heeft en dat mijn systeem dit niet heeft.

  Rob
 • Over VLC en Blu-ray -
  Eerder dacht ik ook even dat VLC vanaf versie 2.0.0 Blu-ray kon afspelen, maar dat blijkt niet de commerciële Blu-ray schijfjes te betreffen.
  Zie mijn twee opeenvolgende berichten in een eerdere thread.
  Daarin ook de vermelding over het ontbreken van de decoderings-mogelijkheden voor de meeste commerciële Blu-ray schijfjes.

  Terug naar de basisvraag -
  Ik heb geen idee waarom je systeem dat aan alle voorwaarden lijkt te voldoen om Blu-ray te kunnen afspelen, compatible hardware + PowerDVD 12, toch een probleem heeft met Blu-ray.
  Die vermelding dat 'het beeldscherm niet beschikt over HDCP', terwijl al je hardware HDCP lijkt te ondersteunen, dat is merkwaardig.
  Zou het mogelijk zo kunnen zijn dat je van een of andere component onverhoopt een variant hebt die [i:d4d4f99044][b:d4d4f99044]géén[/b:d4d4f99044][/i:d4d4f99044] HDCP ondersteunt?
  Mijn al oudere Gigabyte GeForce 8600 GT SilentPipe II bestond in een variant die HDCP ondersteunde, mijn GV-NX86T256H, en een variant die géén HDCP ondersteunde, de GV-NX86T256D. Kan met een van jouw componenten mogelijk zoiets het geval zijn?
 • Of het een wel of niet voldoet aan de kwalificatie kan ik niet testen. Ik ben afhankelijk van de gebruiksaanwijzingen en de specificaties van de aangesloten apparaten. in diverse testen en andere bron info en zoals ik het kan overzien voldoet de grafische kaart en het beeldscherm aan de kwalificaties HDCP en daar houd het voor mij toch op. Ik zou niet weten hoe ik het anders zou moeten zien.

  Rob
 • Misschien moet je het eens met een andere kabel proberen zoals een HDMI kabel of een DVI kabel waarvan je zeker weet dat die HDCP ondersteund want blijkbaar zijn er ook DVI kabels die niet HDCP compatibel is.
  Bron: http://www.vego.nl/kabels/dvi-info/dvi-info.htm
 • De tip van playermijp lijkt me zekerheidshalve beslist het proberen waard.
  Daarnaast, je schreef, Rob,
 • Ik begreep wel dat je zoiets bedoelde. Ja, ik heb echt gekeken of de specificaties op de apparaten van mij sloegen, dus wat dat betreft is er geen verwarring. Hoe dan ook, bedankt voor de hulp, zal eens een andere kabel proberen.

  Groet,

  Rob
 • Een HDMI kabel doet wonderen. Blijft wel de vraag, waarom kan ik geen Blu-Ray kijken met een DVI-kabel.

  Rob Bogers
 • Mooi, Rob!

  En kan iemand misschien nog uitleggen waarom de DVI-I aansluitng niet voldeed? Ik ben wel benieuwd.
  Wanneer de grafische kaart HDCP ondersteunt dan zal dat ook voor de DVI-I connector gelden, mag je aannemen, en daarmee ook voor de verbinding door de DVI-I kabel?
  Of zou er een speciale "DVI-D HDCP" kabel moeten worden gebruikt, ondanks de DVI-I connector?
  Ik kom er niet uit…
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Digital_Visual_Interface
  http://en.wikipedia.org/wiki/Digital_Visual_Interface
  http://www.hometheaterhifi.com/volume_11_4/feature-dvi-hdmi-hdcp-connections-11-2004.html

  Prachtig in ieder geval dat het met de HDMI kabel goed werkt. :)
 • Volgens dit forum: http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1076491 zou elke DVI kabel moeten voldoen, maar dat is dan weer in strijd met wat ik vond op de website die ik in mijn eerder bericht poste. De meeste websites vermelden dat DVI compatibel is met HDCP, maar dit legt nog niet uit waarom het dan niet lukte met de kabel die Rob heeft. Ik veronderstel dat een DVI-I kabel geen HDCP ondersteund omdat deze een analoog en digitaal signaal combineert, misschien is door het analoge gedeelte van de kabel deze niet compatibel met HDCP. Echt zeker weten doe ik het niet hoor, maar dit lijk wel een logische verklaring.
 • Hartelijk dank voor de reacties en hulp. Normaal gesproken kijk ik de Blu-Ray's niet via de PC maar in de huiskamer maar was toch benieuwd waarom het in eerste instantie niet wilde lukken.

  Ben ik toch blij dat ik wel Blu-Ray's gekocht heb, maar dat terzijde.

  Rob[u:6175c07322][/u:6175c07322]
 • [quote:4671f3871a="rob bogers"]Nu wilde ik graag even een originele Blu-Ray afspelen op mijn PC met Power DVD 12 en dat schijnt te kunnen, alleen krijg ik een melding dat mijn beeldscherm niet beschikt over HDCP.[/quote:4671f3871a] Heb je dit wel met verschillende originele Blu-Rays geprobeerd?

  Want ik kan hier met PowerDVD 9.0 in Windows 7 home Premium 64 bit, twee verschillende Disney Blu-Rays afspelen, via DVI op mijn L226WTQ. Wellicht kun je beter PowerDVD 10 of ouder gebruiken. Zie daarover Wikipedia http://en.wikipedia.org/wiki/PowerDVD [quote:4671f3871a] Limitations: Computer must have a DVI/HDMI HDPC compliant videocard, cable and monitor to watch bluray on Version 11, in version 10 and previous there is no such limitation and VGA, composite or S-Video interfaces can be used to connect monitor or TV to PC. When installed on laptops this limitation doesn't apply, but newer bluray protected discs can be played only in version 11 and most of the time need an Internet connection to be played. HD DVD support is not available since PowerDVD 9. [/quote:4671f3871a]

  Voor VLC zou je deze Engelstalige thread kunnen checken VLC Blu-ray plugin - Watch encrypted Blu-rays directly in VLC 2.0+.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.