Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

foto cd op dvd

5 antwoorden
  • Hallo, ik wens hetvolgende te kunnen doen: heb met digitaal fototoestel foto's genomen. nu wil ik deze op een cd kunnen zetten dat ik kan afdraaien op de dvd-speler van de televisie.<P>Als ik gewoon een cd maak, dan werkt het niet. Moet ik het in AVI zetten? En hoe dan? Met welke programma's???<P>Alvast bedankt voor het antwoord, dit zou ik echt wel willen weten!
  • deze vraag is ongeveer gesteld een paar dagen geleden, maar daar wisten ze al hoe ze het moesten doen, ik niet :-) ik werk ook met Nero dus als iemand me dit vlug kan uitleggen? die tool om ook er een slide show van te maken interesseert me ook wel, maar als ik erop druk dan krijg ik een foute webpagina.
  • Hallo, het werkt in grote lijnen als volgt: Scan de foto's in in jpeg formaat, denk aan de resolutie, het hoeft niet hbeter dan je uit eindelijke TV beeld. Neem een video montage programma en inporteer hier de files, ik combineer ze zelf met video beelden.Ik gebruig AVID cinema is simpel. De AVI file die je nu krijgt kun je via een codex programma over zetten naar VCD of SVCD, let op dat de files niet te groot zijn max 2GB.Ik zelf gebruik LSX, maar ev is ook een coder op internet maar die is langzamer. zie hiervoor <A HREF="http://www.vcdhelp" TARGET=_blank>www.vcdhelp</A> De files die je nu hebt kun je op een cd branden die je in een DVD speler kunt afspelen. advies: begin met VCD en als alles lukt kun je overstappen naar SVCD, de files worden 2x zo groot, en het duurt een aantal uren voor alles omgezet is. Groeten Willem
  • Je hoeft er niet een AVI van te maken. Je kunt met Nero lekker makkelijk direct de foto's als (S)VCD branden. Het is eigenlijk gelijk aan het branden van een gewone data cd, maar nu zet Nero het om in (S)VCD formaat. Volgens mij kun je zo vrij veel foto's op een cd kwijt en dan afspelen in je DVD (die moet wel (S)VCD aankunnen.) Als je Nero 5.0 of hoger hebt is dit mogelijk. In de help files van Nero staat hierover het e.e.a. uitgelegd.
  • Hello, bedankt allemaal voor jullie reactie. het is gelukt!<P>prettig eindejaar en goed begin voor 2002!

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.