Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

VCD blijft 'steken'

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Ik heb een VCD gemaakt met daarop 16 clips van samen 623 MB. Ik heb Ulead DVD MovieFactory gebruikt om de VCD te branden. Als het programma aangaf dat de MPEG files niet 'compliant' waren, heb ik met TMPGEnc (ver beta 12a (0.11.20.98)) de mp(e)g's geconvert zodat de DVD MovieFactory ze wel accepteerde.
  Het branden ging goed. Er kwam wel steeds een melding van Windows dat er onvoldoende schijfruimte was op C, maar daar heb ik niets op uit gedaan, er was immers minimaal 700 MB over (hoeveel precies weet ik niet meer).

  Daarna heb ik de VCD in m'n stand-alone player van Philips, de 711, gestopt. Er kwam zoals het hoort een mooi menu tevoorschijn gemaakt door de DVD MovieFactory met de beginschermen van de 16 clips.
  Maar nu komt het probleem: in de 10e clip stopt de VCD en kan ik de clips die erna komen, niet bekijken. Ook niet als ik in het beginscherm het nummer op m'n afstandsbediening van de overeenkomende clip intik. De laatste 6 clips kan ik niet zien, terwijl ze er wel op staan (als ik de VCD in m'n cd-rom speler stop, staan er 16 files…)

  Hoe kan ik zorgen dat ik, als ik weer een VCD maak, wel alle clips kan afspelen?

  (Ik heb een AMD Athlon 1400 Mhz)

  [This message has been edited by bunited (edited 03-01-2002).]

 • Wat voor systeem heb je precies?
 • AMD Athlon 1400 Mhz
  64 MB geheugen
  13.1 Gb IBM harddisk (7200 rpm)
  Riva TNT2 videokaart
  Hewlett Packard 8100+ CD-Rewriter
  Windows ME
 • Heeft niks te maken met de computer zelf of hoe en met wat je die VCD-tjes brandt. Het ligt gewoon aan de stand-alone player van Philips. Waarschijnlijk ondersteunt ie niet meer dan 10 clips gewoon. Dat’s it.

  Hmm … en waarom iedereen vraagt gelijk wat voor systeem het is. Terwijl het niks er me te maken heeft ?!?!

  ——————
  This is all about choices

 • Volgens mij kan het niet aan de player liggen, want ik heb ook al eens (met hetzelfde programma) een VCD met 12 clips gemaakt. Toen deed ie het wel…
 • Kijk eens mbv je pc hoe groot de laatste files (10 t/m 16) zijn.

  Het lijkt mij dat er wel een index is gemaakt voor die laatste clips, maar dat ze niet (volledig) zijn aangemaakt vanwege ruimtegebrek.

  (zie de foutmelding die windows heeft gegeven).

  In dat geval een kwestie van voldoende ruimte maken en opnieuw branden.

  Suc6

  [This message has been edited by rtm (edited 06-01-2002).]

 • Maar hij kan wél alle clips afspelen wanneer hij die VCD in de cdrom speler afspeelt?

  ——————
  Easy Come… Easy Go

 • Volgens mij niet… Het programma heeft er *.dat van gemaakt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.