Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Advies TV-kaart

Anoniem
None
19 antwoorden
 • Hoi,

  Even een vraagje. Ik ga binnenkort voor de 2e keer op kamers ivm een stage :smile:

  Nou heb ik daar kabelaansluiting (voor tv, geen internet :sad: ), en m'm trouwe pctje (PII 350, Asus P2b, V550 8mb), een geen tv…

  Daar wil ik dus verandering in brengen en mij leek een tv-kaart wel een goed idee.


  Ik ben al een test tegengekomen op Tweakers.net. En ik heb gelezen dat de Miro/Pinnacle kaart vaak IRQ problemen geven… En de ondersteuning.

  Dus ik neig sterk naar een Hauppage kaart. Afstandsbediening en TT lijkt me erg praktisch. Evt. radio.


  Hoe zit het met de beeld- en geluidskwaliteit (SB64). Heeft stereogeluid zin op die SB?
  Welk type raden jullie aan. Ik wil niet al te veel geld uitgeven, max +- 200 piek (met de nadruk op maximaal… :smile: ).  Alvast bedankt, Ed
 • stereo geluid is weldegelijk de moeite waard ook met een sb64, probleem is denk ik meer een hauppauge wintv-stereokaart te vinden voor minder dan 200 piek, of hebben we het over euro's? want dan moet dat wel lukken….

  Heb zelf ook een asus p2b-s met eerder een p3-350 en nu p3-550 en een wintv primo (=goedkoopste mono kaart zonder radio) werkt uitstekend, stel je van de TT niet al te veel voor, het werkt en goed ook maar is soms nog wel eens traag en bij een slecht kabel signaal wil de ontvangst/verversing van een pagina wel eens staken.
  Het werkt nu eenmaal niet zo full-proof als op een gewone tv, het is en blijft een pc…

  Beeldkwaliteit is van matig tot zeer goed en afhankelijk van kabelsignaal maar ook hoe "vers" windows en alle video drivers/directX zijn, vooral veel klooien met video progjes/encoders/dvd's rippen enzo wil nog wel eens de boel verknoeien en dit zie je meteen in wintv terug door een wat minder beeld of bv problemen met de fullscreen weergave.
  De laatst genoemde problemen zijn overigens in windows2000 en met bijbehorende laatste wintv drivers enorm verbeterd, mijn 2 jaar oude win2k install laat nog steeds een fraai wintv beeld zien….

  Wellicht ben ik ook behoorlijk kritisch: ik kijk op een 22 inch monitor en daar zie je alles op………, op een 17 inch zal het allemaal wat meer meevallen.

  Types? maakt niet zoveel uit , allen werken met de Conexant/brooktree BT 8xx chipset en geven dezelfde kwaliteit, verschil zit 'm in aantal opties,stereo,wel of geen radio,afstandbediening, enz enz
  Alleen LET OP!!!! : KOOP GEEN USB MODEL!

  USB tv sucks, bigtime……
  De bandbreedte van usb is nou eenmaal niet genoeg omeen knap tv beeld weer te geven en bovendien vreet het aan je systeembronnen, tv kijken en surfen tegelijk wordt zo een langdradige toestand.

  [ Dit Bericht is bewerkt door: rwilligen op 2002-01-19 02:13 ]
 • Hoi,

  Bedankt voor je antwoord. Ik heb een 17" monitor, dus dat komt mooi uit… :smile:


  Overigens had ik het idd over guldens, anders is het niet zo moeilijk nee.
  Teletekst is op tv's toch ook niet al te snel (wisselt in ieder geval behoorlijk), of is het bij de tv-kaarten nog erger?

  Overigens werk ik met win98se. Heb je daar ervaring mee, of evt onder Linux bijvoorbeeld?

  Die USB versie was ik ook absoluut niet van plan te kopen. Ik zat zelf te denken aan WinTV-go (v.a. €58, maar die heeft geen afstandsbediening en dat lijkt me wel een nadeel), of de Primio (v.a. €89). Of stereo, de PCI (v.a. €109).

  Of zijn er ook onbekendere merken aan te bevelen?

  Binnenkort eens even wat winkels aflopen voor een demonstratie als dat kan. :roll:

  Je ziet het, nog veel vragen :grin:


  Groetjes, Ed
 • Ik geef je maar 1 advies: koop GEEN ik herhaal GEEN "onbekend" merk tv kaart….
  Hij KAN het prima doen maar als dat niet het geval is heb je een mooie hoop ellende op de hals gehaald voor 2 tientjes voordeel…..

  Hauppauge is en blijft de MEEST compatible keus en werkt overigens ook uitstekend onder w98se en ME, heb zelf een dualboot met w2k en w98se, geen probleem.
 • Hauppage is zelfs zo compatibel dat toen ik er eens een kocht dat die het niet met mijn moederbord deed. En toen bleken ze op de website een hele lijst met moederborden te hebben staan waarmee hij niet werkte (ik had destijds een AMD266 met ASUS SP98-X). Heb toen een miro pctv (de simpelste) gekocht, en daar heb ik nooit problemen mee gehad.
  De snelheid van teletekst is op een tv-card even snel als op de tv, of sneller als je een model hebt met dat instant-gedoe (dan heb je helemaal geen wachttijden meer). Blijkbaar zijn er dus wel eens moeilijkheden mogelijk als ik zo dat verhaal van rwilligen lees, maar ik heb nog nooit problemen gehad, werkte altijd perfect. Alleen onder XP kreeg ik hem nog niet helemaal goed aan de praat (geen fullscreen), maar dat was omdat ik geen XP-drivers heb, maar de w2000-drivers gebruikte. Onder W2000 en W98 en W98se nooit problemen gehad van wat voor aard dan ook.
 • Yep Hauppage hoor ik eigenlijk alleen maar positieve berichten over. Ik zou zelf ook geen andere pakken.
 • Zowel hauppauge als pinnacle zijn gebaseerd op dezelfde connexant chipset en alle twee geven dus dezelfde kwaliteit , verschil zit hem dan ook in de drivers en GEMIDDELD blijkt hauppauge voor de minste narigheid te zorgen en de betere drivers te hebben wat natuurlijk niet wil zeggen dat je met een hauppauge geen problemen kan hebben, tv techniek in een pc is nou eenmaal een nogal moeizame techniek die nogal eens voor wat narigheid kan zorgen.
  Opvallend daarbij is dat vaak AMD eigenaren het "slachtoffer" zijn wat wijst op slechte en/of geen goede configuratie van de chipset/drivers,die van Intel zitten nu eenmaal in windows ingebakken en dat gaat dus goed zonder dat je er wat aan hoeft te doen.

  Als je nog verder twijfels hebt raad ik je aan op de website van Virtualdub te kijken alwaar het eea staat uitgelegd over capture/ kaarten.( 9 v/d 10 mensen gaan vroeger of later met hun tv kaart capturen….)

  [ Dit Bericht is bewerkt door: rwilligen op 2002-01-21 23:19 ]
 • Hé dat wist ik nog niet, thanx rwilligen.
 • Hoi,

  Ik ben vandaag even in de stad gaan kijken, toevallig waren ze in 1 zaak met een TV-kaart bezig. :grin:

  De kwaliteit was zeker niet verkeerd vond ik. In het begin vond ik hem wel minder dan de TV, maar op een gegeven moment (misschien wende het :razz: ) vond ik het er echt goed uitzien. Ook teletekst werkte goed.


  Nu nog even kijken wat ik precies doe: welk type kaart, of evt. een 2e hands tv. Ik neig toch sterk naar de TV-kaart, want een TV kost extra ruimte, plus dat ik iets moet hebben om hem op te zetten…


  Groetjes, Ed
 • zelf heb ik een hauppage wintv + teletekst kaart.
  bevalt me erg goed scherp beeld en goed kwaliteit geluid.

  niet duur 150 piek op de hcc dagen ik denk in de winkel rond de 160 piek ( wel zelf omrekenen naar euro )

  beefy :0
 • Ik heb bij de Aldi een Lifetec LT9415 pc/tv
  adiokaart gekocht voor 129,00 gulden !
  Inclusief teletekst. Kaart heeft een TV stereotuner,FM stereotuner, BT878 chipset,75Ohm FM in,75 Ohm TV in, Svideo ingang, Composite video ingang ( cinchplug )Audio in en Audio out ( 3,5mm stekkerbus. Goede software op CD rom. Simpel te installeren en het werkt perfect !
 • En ik heb nog steeds die goeie ouwe Pinnaclesys PCTV Pro…

  Stereo.
  Teletekst.
  Radio.

  Nooit problemen in welke win9x dan ook.

  WinNT* heeft alleen het probleem dat stereo niet werkt, maar dat is een driverkwestie.

  In BeOS doet-ie het ook.

  In Linux doet-ie het ook.

  Capturen op 768x576. (Kan de Hauppage dat ook ?)

  Perfect beeld op het interlacen na dan maar dat heeft elke tv-kaart.
 • Ja, dat kan de hauppauge ook….
  't is hetzelfde chippie he, dus als kaart x het kan dan kan kaart y het ook vooropgesteld dat er een knappe driver bijzit….

  [ Dit Bericht is bewerkt door: rwilligen op 2002-02-01 00:37 ]
 • Ik ben begonnen met een Target TV-kaart maar dat is een echte afrader ik kon mijn TV-stations niet fine-tunen (=4 jaar geleden)…gelukkig kon ik hem nog omruilen en ben toen voor een Pinacle gegaan…daar heb ik een tijd plezier van gehad maar op een gegevenmoment (ik meen na het installeren van een nieuwe versie van Windows) kreeg ik alleen nog maar roze beeld…erg leuk als je dat wilt maar ik wilde TV-kijken…nieuwe drivers geprobeerd, helpdesk mailen niemand kon me helpen en dus die Pinacle vervangen door een Hauppage en nooit maar dan ook echt nooit mee problemen gehad…zelfs niet toen in in oktober overging naar Windows XP…er waren gelijk drivers voor…voor mij geldt nooit meer iets anders dan een Hauppage…oh ja ik heb de Theatre uitvoering… maar volgens mij geldt de kwaliteit van de kaart en de support wel voor alle TV-kaarten en support daarop…

  Greetz,
  Edge


 • Hoi,

  Bedankt voor jullie reakties tot zover. Ik ga iig een TV-kaart kopen, en zeerwaarschijnlijk eentje van Hauppauge…


  Ik ben er alleen nog niet uit welk type. Afstandsbediening lijkt me wel fijn, maar die kun je evt toch ook apart toevoegen (een IR poortje + ab)?
  In ieder geval zeker TT erop.

  De prijzen vind ik trouwens raar. Want ik heb een test uit C'T nr. 4/2001 en daar hadden ze het over een TVkaart van Hauppauge, met ab, radio enzo voor ongeveer Fl.220,- (de PCI FM). Dat was de winkelprijs. Als ik bij Memo Systems kijk hebben ze daar de Primio FM voor Fl. 297,-…
  En dat is volgens mij nog een minder goed/uitgebreid type… :sad:

  Groetjes, Ed

  _________________
  Guido Weijers: "Geld is net als schaamhaar: het groeit niet op mijn rug."

  [ Dit Bericht is bewerkt door: Eddey op 2002-02-01 14:08 ]
 • Ik heb zelf al een jaar of 4 een Hauppauge WinTV (met TT en radio), later ook een afstandbediening bijgekocht.

  Alles werkt uitstekend, niets te klagen. Alleen het capturen gaat wat moeizaam, maar ach..dat is niet iets waar ik naar op zoek was. Ohja, het scannen van kanalen duurt ook vrij lang, gelukkig is dat maar éénmalig.

  Het is er één met de BT848 chipset, als ik mij niet vergis. De tegenwoordige kaarten hebben een BT878 of BT879 chipset.

  PS: Canal+ kijken gaat ook goed :eek:
 • Hoi,

  Ik ben nog ff aan het internetten geweest. Ik zit nu te denken aan de Hauppauge WinTV Primio FM. Dus met TT, ab, radio, mono tv geluid en stereo radio…

  Dit is in de buurt te koop (van Gils in Oisterwijk) voor ongeveer €102 (225 piek). Memo systems hier in Tilburg zat op €135 (297 gulden)… Maar op een oude prijslijst was dat voor de PCI fm, terwijl de Primio toen 240 kostte. Evt vraag ik dat nog ff na.


  Nog ff nadenken of ik stereo-tv de meerprijs waard vind…
  Ik denk dat capturen met mijn pc (PII 350, goede componenten, maar niet enorm veel HD ruimte over) niet echt super zal gaan. Misschien wil ik wel wat MP3's opnemen van bv. TMF/MTV… Dan is stereo natuurlijk wel fijn. :smile:


  BTW: ik meende gehoord/gelezen te hebben dat canal+ idd te ontvangen is, maar zonder geluid. Klopt dat??? :sad:


  Groetjes, Ed
 • [quote:5b84f6ba9c]Op 03-02-2002 1:02, schreef Eddey:
  Nog ff nadenken of ik stereo-tv de meerprijs waard vind…[/quote:5b84f6ba9c]
  Persoonlijk vind ik stereogeluid wel veel mooier. Maar dat is persoonlijk. Als je kleine speakertjes naast je computer hebt zul je het verschil niet zo snel horen, maar ik heb zelf m'n versterker op m'n PC aangesloten en dan is het verschil goed hoorbaar.
  [quote:5b84f6ba9c]BTW: ik meende gehoord/gelezen te hebben dat canal+ idd te ontvangen is, maar zonder geluid. Klopt dat??? :sad:[/quote:5b84f6ba9c]
  Klopt. Maar bij pornofilms is het geluid toch niet zo belangrijk. :wink:
 • Hoi,

  Mijn stereo (el cheapo) heeft geen line-in :sad:

  Ik heb 2 boxen van 80 (???) Watt, normaal formaat. Er komt goed geluid uit vind ik.


  Nou ja, ik denk er nog ff over. Ik denk dat ik a.s. weekend die kaart koop, dus ik heb nog een paar dagen :smile:


  [quote:b66eb635fe]Klopt. Maar bij pornofilms is het geluid toch niet zo belangrijk.[/quote:b66eb635fe]

  Zou je denken??? :razz:


  Groetjes, Ed

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord