Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Lock MIDI Waveset?

apeka
3 antwoorden
 • Hallo,

  Ik vond het geluidsvolume bij het afspelen van een DVD video wat laag en heb daarom via het Volume-icoon in de Windows taakbalk het volume van de wave balance helemaal naar boven geschoven. Echter, als ik daarna een DVD video in mijn DVDROM drive doe en de DVD speler open, wordt ie schuifregelaar van die wave balance vervolgens ongevraagd weer naar beneden geschoven…
  Onlangs vond ik -denk ik- de oorzaak:
  In Windows apparaatbeheer staat bij de settings van mijn Creative Ensoniq 128 PCI soundcard, "Lock Midi waveset" aangevinkt. Ik durf dit echter niet goed uit te vinken, omdat ik bang ben dan mijn soundcard of ATI DVD Player o.i.d. te beschadigen. Wat is de reden van deze "lock" en is het raadzaam om dit uit te zetten en de volumeregelaar van de waveset gewoon "voluit" zetten?
  Bijvoorbaat dank…
 • 'Lock MIDI Waveset' heeft niets te maken met het geluidsvolume voor wave/CD of DVD maar alleen met de set geluiden voor MIDI bestanden. Aan- of uitzetten lost het probleem wat je noemt niet op maar het kan ook echt geen kwaad om de instelling te veranderen. Je maakt niets kapot. Ik ken de instelling vaag van een Creative PCI64 uit het verleden en die had te maken met het vastzetten van de Wavetable die wordt gebruikt.
  Dat het geluidsvolume wordt veranderd heeft in ieder geval te maken met iets anders.
 • duidelijk: het dvd programma heeft een eigen schuifregelaar voor het volume die gekoppelt is aan de wave regelaar in de audio mixer.
  Ze doen dus allewee hetzelfde zij het dat de koppeling tussen die twee weg is als je het dvd programma afsluit en de koppeling wordt weergemaakt als je het dvd programma opstart.
  In het dvd programma staat (kennelijk) het geluid zacht waardoor bij het opstarten van het dvd programma de wave regelaar in de mixer teruggezet wordt naar hetzelfde niveau: laag

  Als je in het dvd programma het geluids volume verandert zal je waarschijnlijk zien dat in de audio mixer de regelaar op en neer gaat en vice versa.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.