Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Backup van muziek

rwilligen
2 antwoorden
 • Ik heb op mijn pc een aparte partitie aangemaakt voor al mijn mp3-muziek, ik heb ondertussen toch al 1,8 GB aan muziek op mijn computer staan.
  Maar aangezien ik nog niet zo lang geleden een crash van de harde schijf gehad heb, wil ik toch mijn voorzorgen nemen voor het geval dit nog eens zou voorvallen.
  Mijn vraag is dus bestaat er software waarmee ik die aparte partitie kan backuppen over verschillende cd-r of cd-rw's of kan ik die 1,8 GB toch nog op de een of andere manier comprimeren. De bedoeling is dat ik indien nodig de software alle muziek kan laten terugzetten.
  Ik denk bv aan powerquest drive image.
 • Hoi,

  Dat programma kun je idd hiervoor gebruiken. Dit soort programma's maken gewoon een exacte copie van de betreffende HD of partitie.
  Daarbij bestaat de mogelijkheid om te comprimeren. Ik heb zelf ervaring met Norton Ghost, en daarbij kun je kiezen uit een 4 verschillende compressie-groottes. Dus minimale compressie maar wel snel, of maximale compressie en (wat) langzamer. En twee stappen daartussen.

  Ik maakte images op de normale compressie. De images maakte ik van mijn windows-partitie en programma-partitie. Daar stonden dus niet of nauwelijks MP3's bij. De compressie die ik haalde was dat de image ongeveer 70% van de originele totale bestandsgrootte had.
  In hoeverre dat bij MP3's ook lukt durf ik niet te zeggen, omdat ze natuurlijk al zeer gecompresseerd zijn. Dat kun je ook met JPG's zien. Als je die zipt, win je praktisch niets… In tegenstelling tot een BMP.


  Overigens, dit soort programma's ondersteunen ook het zgn. "spanning". Hierbij kan een image opgedeeld worden, en zo op meerdere CD-R/CD-RW's gezet worden.


  Groetjes, Ed

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.