Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

DIVX-film wil niet omgezet worden in MPEG-1?

Henny
7 antwoorden
 • Hallo allemaal,

  wie kan mij met het volgende probleem helpen: ik heb een film in DIVX-formaat die ik graag wil omzetten in MPEG-1, om de film uiteindelijk te branden als video-cd.
  Nu doet het volgende probleem zich voor: na omzetting van de eerste helft van de film naar MPEG-1 (instelling video-cd) met TMPGEncoder heb ik een ontzettend groot MPEG-1 videobestand (ong. 1,5 GB. voor 50 min. film), zonder geluid, en na het einde van de film blijft er een heel stuk "lege" ruimte in het video-bestand over waarbij enkel het laatste beeldfragment van de film getoond wordt. Het lijkt mij duidelijk dat er iets niet goed is met de oorspronkelijke DIVX-film. Kan ik de DIVX-film door een programma halen zodat deze fout gecorrigeerd wordt? Alvast bedankt!
 • Heb je al eens DVDx geprobeerd ? Dit programma maakt een mpeg bestand welke als een video-cd gebrand kan worden.
 • Met Virtualdub kan je DivX naar gewone uncompressed avi omzetten. Ik zou ook aparte Wav file maken en dan met TMPGEncoder SVCD of VCD maken. Het werkt perfect.
 • En dat is dus het mooiste van DVDx (vind ik tenminste): het geluid wordt er meteen bijgezet, geen apart file.
 • In Nero kan je gewoon je divx direct in "video cd" trekken en dan fikt Nero er en mooi vcd'tje van.
 • Allereerst erg bedankt voor jullie reacties en tips. Ik wist niet dat je een DIVX-bestand meteen als video-cd kon branden met Nero! Alleen, als ik dit probeer, dan zegt Nero dat er niet genoeg geheugen is voor het decoderen van het DIVX-bestand. Het bestand past er op (50 min.), maar in het menuutje van het branden staat weer iets van 10:53:04, is dat wel goed?
 • [quote:48ddb0194c]
  Op 19-02-2002 11:00, schreef Forlani:
  Allereerst erg bedankt voor jullie reacties en tips. Ik wist niet dat je een DIVX-bestand meteen als video-cd kon branden met Nero! Alleen, als ik dit probeer, dan zegt Nero dat er niet genoeg geheugen is voor het decoderen van het DIVX-bestand. Het bestand past er op (50 min.), maar in het menuutje van het branden staat weer iets van 10:53:04, is dat wel goed?
  [/quote:48ddb0194c]
  Ik gebruik zelf WinonCD en dat geeft geen enkel probleem !!!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.