Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Midi op audio cd

3 antwoorden
  • Ik wil mijn midifiles op cd zetten en in een gewone cd speler af kunnen spelen. Is er een programma voor om dit software matig te converteren?
  • Je zou ze eerst kunnen converteren naar WAV formaat, even zoeken met google ( http://www.google.nl/search?q=midi+to+wav&hl=nl&lr= ) levert op: http://www.midi2wav.com/ http://www.polyhedric.com/software/wavmaker/ http://www.indezine.com/products/sound/mid2wav.html Hiermee moet het wel lukken om een WAV file te maken. Daarmee is dan met elk brandprogramma een audiocd te maken. Veel succes !!
  • Neen is het simpele antwoord. Dat is onmogelijk. Althans zoals jij de vraag stelt. Midi en Wav zijn totaal verschillend. Midi zijn een aantal parameters die aangeven per midi kanaal (even voor het gemak 1 t/m 16) de lengte van een toon. hoe hard deze wordt aangeslagen. of er controllers worden gebruikt enz. enz. Je heb dus iets nodig om dit hoorbaar te maken. Denk maar aan bv een synth of een geluidskaart die midi aan kan. Dus midi files op een cd (wel of geen audio) geeft alleen maar een back-up functie. Wav files zijn bv je gewone audio cd's en deze zijn in een cd speler af te spelen. Het enige dat je kan doen is je midi files af te spelen via een midi programma bv cu-base of logic audio en deze dan op te nemen in een programma dat wav kan opnemen. Daarna deze wav'jes te branden. Ik weet dat er conversie programma's zijn van midi naar wav maar mijn ervaring is dat er nooit uitkomt wat je wilt. Dat klink te hard, dat te zacht, het verkeerde klankje gebruikt enz. enz. Je kan het dus beter zelf doen dan heb je veel meer in de hand. Suc7

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.