Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Tracks naadloos aan elkaar verbinden ??

Ronjossch
9 antwoorden
 • Als je het echt zonder schok of ruis met elkaar wilt verbinden raad ik aan om alles met een geluids editor aan elkaar te plakken in 1 wav file. Daarna kun je in winoncd met indexen in de wav file aangeven waar het volgende nummer begint.

  John

 • Ik dacht dat branden als "Disk at once" (DAO) de methode was om geen tikken tussen de audio tracks te krijgen. Dat lijkt hetzelfde als een pauze van 0 seconde tussen twee tracks, maar kennelijk werkt dat dan toch anders. Met Easy CD Creator kan ik prima DAO CD's maken.
 • Ik gebruik zelf WinOnCD 3.6. Om een Live-CD te branden moet ik de 2 sec. pauze tussen de nummers uitzetten (per nummer), en vervolgens de disk in een keer branden (disk at once, niet sessie at once), en dan is 'ie gewoon goed (geen hoorbare overgangen).
 • Hoe kan ik in Winoncd 3.7, 2 muziek tracks (wav-files) naadloos aan elkaar zetten. Als ik de standaard 2 seconden pause tussen de tracks uitzet (dus 0 seconden) dan hoor je nog altijd een korte schok.

  Alvast bedankt,
  Twan.

 • Ik gebruik voor audio CD Architect van Sonic Foundry. Dat is een soort plug in voor Sound Forge. Je kunt daarmee de PQ-codes zetten waar je ze maar wilt. Geen gedoe met eerst wav files op de juiste maat knippen etc. Ik maak ook veel gebruik van geluid dat doorloopt bij een nieuwe track.
  Mail me evt. voor details ;-)
 • Kun je misschien toch beter NERO gebruiken, want hier gaat dat n.l. heel erg goed, en anders zou ik zo zeggen dat je met een mixprogje zoals BPM-studio je eigen stukken aan elkaar mixt of laat mixen, en daarna kompleet in Nero doet branden !!!
 • Je moet bij DAO wel de *.wav files branden.
  Als ik bij een mix-ceedee zoals bijv. van DJ Jean de tracks eerst omzet van *.wav naar *.mp3 en dán DAO wil branden dan hoor je inderdaad wél een 'hik' tussen de tracks onderling.
  Dus bij voorkeur de ceedee rippen naar wav bestanden en dan: fikken maar !!

  Watcher

 • quote:
  Originally posted by Hans.Vosman:
  Ik heb zojuist een DAO CD gebrand en constateer dat op mijn PC de tracks naadloos worden afgespeeld. Speel ik de audio-CD echter af op mijn standaard CD speler, dan zit er klein hikje in het geluid. De tijdsduur is zodanig dat dit volgens mij alleen aan mijn Audio CD speler kan liggen. Wat denken jullie?

  Ik heb de audio bestanden nog eens bekeken. De hikjes hoor ik (gelukkig) niet altijd. Het blijkt dat in een aantal muziek stukken, pakweg 100 samples + een pauze teveel zitten. Ik vraag me af hoe dit kan omdat die samples ook niet bij een nulpunt zitten, wat ik normaliter wel nastreef. Ik houd het maar op een edit fout, maar ik ga nu toch wel een beetje twijfelen aan Cooledit.

 • Ik heb zojuist een DAO CD gebrand en constateer dat op mijn PC de tracks naadloos worden afgespeeld. Speel ik de audio-CD echter af op mijn standaard CD speler, dan zit er klein hikje in het geluid. De tijdsduur is zodanig dat dit volgens mij alleen aan mijn Audio CD speler kan liggen. Wat denken jullie?

  Om twee muziek stukjes naadloos aan elkaar te plakken, kies ik altijd een nulpunt met een vloeiend verloop naar beide muziekstukken. In principe krijg je dan misschien 2 samples (44,1kHz) extra in het muziekstuk. Dit is niet hoorbaar. Tenminste ik hoor het niet. Een hik van een 0,1 ms is wel goed hoorbaar.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.