Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

AVI filmpjes.

Athlon
3 antwoorden
 • Kom er achter dat de ene AVI de andere niet is.

  Als je videootje op AVI zet en op cd brand, zegt een andere computer weer kan het niet afspelen omdat ze een bepaalde codec missen.

  Zijn toch ook standaard AVI's die je op iedere comp af kunt spelen, dus waar ligt dat aan?
  Welke codec moetje dan gebruiken?
 • Zal toch wel iemand sjoege van hebben?
 • Avi is een verzamel naam "Audio-Video-Interleaved" voor filmpjes met geluid(zoals auto een verzamel naam is voor voertuigen met 3 of 4 wielen).
  Binnen het avi formaat heb je dan dus nog compressie voor de video en evt ook de audio.

  Bij het openen van een avi kijkt de player in welke compressie indeling de video en audio is en spreekt de benodigde de-compressie codec aan om beeld en geluid te decomprimeren.
  In principe is er altijd compressie, immers: ongecomprimeerde video is zo kollosaal groot dat er bijna niet mee te werken is, een ongecomprimeerde video van zo'n 25 seconden in pal resolutie beslaat zo'n 650 MB…..

  Voor welke video dan ook heeft windows dus een codec nodig.
  Welke codec's zitten er standaart in windows?
  Kijk zelf maar bij in het configscherm/multimedia/eigenschappen.
  het zijn in ieder geval Indeo 3,Indeo 5, mpeg1,MS-video1,cinepack, MS-RLE, en afhankelijk van de windows versie nog een paar (MSH 261,MSH263 voor netmeeting)

  welke kan je nu het beste nemen voor het distribueren van een video-cdrom?, ik denk nog steeds mpeg1 en bij voorkeur in vcd indeling, aangezien dit een redelijk goede kwaliteit koppelt aan redelijk kleine files en absoluut zeer compatibel is , ook met oudere langzamere pc's.
  Dat is dan dus geen avi maar een bestand met *.mpg extentie alhoewel dit een puur cosmetisch feit is want als je de extentie wijzigt naar avi dan speelt ie net zo goed.
  Voor het afspelen van een mediabestand wordt immers niet naar de extentie gekeken maar naar de "header" van de file waar middels de "four-CC" code ligt opgeslagen wat voor een file het is en wat de compressie is.
  Voor het maken van van mpeg1 gebruik je echter geen codec maar een compressie programma zoals TMPGenc,panasonic of Ligos.
  De AVI indeling staat nl geen compressie toe zoals die van mpeg1/2 en daardoor kan er ook niet gebruik worden gemaakt van een ICM-codec(ICM= Installable Compression-codec Manager), mpeg 1 of mpeg2 wordt dus altijd gemaakt met een apart programma en niet met een "codec" zoals bv. de divx codec.
  wat de meeste mensen overigens niet weten; mpeg1 kan wel degelijk zeer fraaie kwaliteit video bevatten zolang je maar een hogere bitrate en resolutie gebruikt dan de bitrate die in de vcd specificaties staat(1374 Kbs).
  uiteraard gaat dit ten koste van de speeltijd die op 1 cd past maar als je een mpeg1 maakt met dezelfde bitrate en resolutie als die van een Super-vcd (2550 Kbs)dan krijg je zeer fraaie video die op iedere pc afspeelt.
  De meeste mpeg1 encoders staan resoluties tot full-pal(768x576)toe en datarates tot wel 8000 Kbs.


  genoeg zo ?  [ Dit Bericht is bewerkt door: rwilligen op 2002-03-14 20:00 ]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.