Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Geluid niet-synchroon bij StudioDV

dias
3 antwoorden
  • Sinds kort Sony camera (PC1E) geschikt gemaakt voor DV-in, en film gemaakt met Studio 7.07 (=nieuwste patch). Alles ziet er prima uit, en bij afspelen op PC (P4, 1.7GHz, 512MB, 2x Maxtor 40GB 7200 DMA, Shuttle MB type AB40 met Onboard Sound, Matrox G550 en Studio DV Plus) is alles spat-synchroon.
    Maar na wegschrijven in DV-formaat (hoogste resolutie) naar camera blijkt alle geluid ca 1,5 sekonde vertraagd te zijn…

    Iemand enig idee?
  • Probleem inmiddels opgelost! Misschien nuttig voor andere Studio gebruikers: wees voorzichtig met synchroon geluid onder Stills te zetten. Zorg dat (som van) beeldlengte(s) en (som van) geluid clips exact aan elkaar gelijk zijn!
    Ik bleek te lange geluidclips gebruikt te hebben, waardoor de apart gegenereerde soundfile langer werd dan de bijbehorende beeld files. Gevolg: geluid liep op den duur duidelijk hoorbaar achter bij beeld.
    Je kunt het namelijk niet (goed) zien op de timeline! Vaak is het probleem wèl zichtbaar in de Tekstweergave, waar dan i.p.v. één, soms twee of meer audioclips per videoclip vermeld staan. Op zich niet erg, maar check dan even of de totale audiolengte v/d betrokken audioclips overeenkomt met die videoclip!
  • Bedankt voor de tip, want dat probleem heb ik inderdaad ook met een filmpje wat ik van m'n Sony PC9 op de PC heb gezet. :smile:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.