Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

probleem met geluidskaart

7 antwoorden
  • In mijn armada notebook zit een ES1869 Plug and Play AudioDrive(WDM). Het probleem is dat ik bij het afspelen van een WAV-bestand een foutmelding krijg, "geen hardware available". Detail(Error ID=0x80040256, remedy id=0x00000000) Ook heb ik geen geluid bij MPEG video filmpjes en bijv. spellen. Als ik een CD in de CD-rom doe, speelt hij wel. Hij heeft het wel gedaan, maar MP3 bestanden speelde hij heel beroerd af. Volgens de system properties werkt alles goed. Ik heb ook drivers van Internet gehaald en opnieuw geïnstalleerd, helpt ook niet. In de eigenschappen Multimedia in het configuratiescherm zijn de knoppen playback en Recording grijs en kan ik ze dus niet aanklikken. Ik heb wel een netwerkkaartje geïnstalleerd maar ik weet niet of het geluid nadien is uitgevallen, of dat dat al eerder was. Wie kan mij helpen, is er iets in de instellingen mis of is de geluidskaart defect, maar dan zou hij toch de Cd ook niet afspelen?
  • Is de boel wel goed geinstalleerd, ook de juist IRQ's enzo, die niet gejat zijn door bijv. je netwerkkaart? Want als de playback/recording grijs zijn, dan vindt Windows het dus niet goed geinstalleerd. Staat er geen geel uitroeptekentje bij de system-properties (right-click my computer/properties/tweede tabbblad)? En dat je cd wel afspeelt... ach, ik kan ook onder DOS, zonder drivers geinstalleerd, een cdtje afspelen, waarschijnlijk omdat dat digitaal gaat (van de cd-rom naar geluidskaart met een kabeltje).
  • 1 advies bij noodbooks : ga naar de site van de fabrikant en haal daar je drivers vandaan. Notebooks zijn rare apparaten waarvoor drivers vaak speciaal worden aangepast. Vaak vind je op de fabrikantsite een compleet pakket met drivers en andere zooi om je notebook goed aan de gang te krijgen.
  • Ik had inderdaad al de drivers van de site van compaq geïnstalleerd. In Systeem apparaatbeheer staat geen geel uitroepteken en alles lijkt daar goed geÏnstalleerd en geeft aan dat er geen conflicten zijn.
  • Mogelijk is er iets mis met de windows multimedia layer, probeer eens mediaplayer te updaten/opnieuw installen en evt ook directX. Check directX ook even met dxdiag.exe (start/uitvoeren)
  • Mij lijkt dat er een programma actief is, die de geluidskaart claimt en niet vrijgeeft, nadat ie een keer gerund heeft. Is mij ook 's overkomen en is ook een mogelijkheid. Groet, AswinW
  • Ook mediaplayer had ik al opnieuw geïnstalleerd. Dxdiag.exe geeft aan dat alles goed werkt maar als ik test geeft hij foutmelding: geen device. Aswin, als er inderdaad een programma is die de geluidskaart niet vrij geeft moet dat toch bij het opnieuw opstarten weer goed zijn?. Of houd ie et vast op een of andere manier. Hoe kom ik er dan achter welk programma?

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.