Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Bestaat cdplayer.ini nog in Windows 2000?

Hans.Vosman
5 antwoorden
 • Onlangs overgestapt van Win98 naar Win2000. Nu wil ik graag de afspeellijsten in Cdplayer.ini (gemaakt met mijn Brander software) ook gebruiken in Win2000. Alleen, hoe gaat Win2000 daarmee om? Wie kan mij helpen? Cdplayer.ini bevat veel informatie, ik zou het vreemd vinden als ik alles opnieuw zou moeten invoeren. Wie weet raad?
 • Ik ben zelf een stapje wijzer geworden, maar ik heb nog geen oplossing. Van een kennis ontving ik email bericht met hetzelfde probleem en een mogelijke oplossing. De oplossing is om de Media Player 7.0 Power tools te downloaden en te installeren. Daar zit een programma DBIMPORT.EXE bij en met de hulp van de Powertoys Readme kan de CDPlayer.ini dan kennelijk worden geconverteerd. Er wordt verwezen naar een tweetal links: HTTP://SUPPORT.MICROSOFT.COM/SUPPORT/KB/ARTICLES/Q281/1/39.asp
  ===[ARTICLE[Q281139] Description and Availability of the Windows Media Player Bonus

  This article describes the Microsoft Windows Media Player 7 Bonus Pack. The Microsoft Windows Media Player 7 Bonus Pack is available for download from the following Microsoft Windows Media download site: http://www.microsoft.com/windows/windowsmedia/en/download/bonuspack.asp

  Tja, en nu komt het, dit pakket is alleen onder XP te gebruiken, en ik heb dus Windows 2000. Zucht …

  Wie weet een oplossing?

 • Kennelijk ben ik de enige met dit probleem want ik heb nog geen reactie gehad.

  Ik ben desondanks verder gaan zoeken. Microsoft wilde graag XP software verspreiden, dus die Bonus software blijkt onbruikbaar. Naar lang zoeken vond ik op download.com de goede versie van de Windows Media Player 7 Bonus pack.
  Nu dacht ik, probleem opgelost. Nee dus! Het is voor mij niet duidelijk wat de software doet. De invoer blijft voor mij een geheim en ook de uitvoer vind ik nergens terug (gecontroleerd met "dir /s /od" ). Verder heb ik het vermoeden dat het programma onder WIndows 98 anders werkt dan onder WIndows 2000. Ook dat staat niet in de "handleiding".

  Het enige wat ik heb kunnen uitpuzzelen is dat als ik Cdplayer.ini in de map Winnt plaats, dat de Creative CDplayer de informatie uit Cdplayer.ini haalt. Maar de WIndows Media Player, daar ben ik nog geen stap verder mee gekomen. Ook is het mij onbekend waar de Windows audio-CD afspeler de LP informatie bewaart.
 • He,

  Ik heb eigenlijk nooit de moeite genomen om met de microsoft 'ini' te klooien.
  Ben nu een tijdje bezig met 'CDDB' dit is een gigantische database met heeeeeeel veel cd informatie, hij herkende bijna al mijn cd's ! en daar zitten ook veel exclusieve en onbekende cd's tussen.

  Cddb naakt gebruik van de 'handtekening' van een cd, cdtext of … euh nog iets ?

  Het werkt perfect voor mij met afspelen zie je bv. de titel,album,artiest,genre etc, bij rippen komt alle info gelijk goed te staan.
  Als er een cd niet wordt herkend dan gewoon even gegevens invoeren en klaar !

  Misschien heb je d'r wat aan…
 • Ik heb mijn LP's overgezet op Audio-CD. Een LP en Audio-CD komen in mijn geval niet overeen, dus CDDB is niet bruikbaar. Dus dan zou ik mijn hele platen verzameling toch opnieuw invoeren.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.