Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Computer Totaal test 17 CD-R's

heb
5 antwoorden

 • Zojuist is de nieuwe Computer Totaal op de deurmat gevallen en ik moet zeggen dat ik zeer verontwaardigd ben over de methodes waarmee de CD-R's zijn getest. Ik heb hierover een stukje geschreven op mijn website

  http://www.cdfreaks.com/news2.php3?ID=3915

  Graag wil ik dit onder de aandacht brengen omdat de test in de Computer Totaal echt de plank volledig maar dan ook volledig misslaat.

 • De manier waarom in een aantal Nederlandse tijdschriften de reviews worden afgehandeld, de onbetrouwbaarheid van het resultaat en de beknoptheid van die reviews, is voor mij al jaren geleden een reden geweest om me te verdiepen in Duitse PC lektuur…
 • Inderdaad, ik denk dat een Duits blad met de zelfde 'initialen' dit toch wel anders had aangepakt…
 • Tja, de HCC heeft ,meen ik, iets van 150.000 leden en is daarmee de grootste comp. vereniging van de hele wereld(!).
  Er worden dus volgens mij iedere maand 150.000 exemplaren van C!T gedrukt met een prijs van € 4,95 en dan denk ik nog geeneens aan wat er in belgie wordt verkocht.

  Als ik dan kijk naar de inhoud van het blad en de kwaliteit van de tests dan kan ik alleen maar meewarig lachen en mijn hoofd schudden…….

  De kwaliteit van vooral de hardware tests en doe-het-zelf rubrieken is de laatste jaren miz droevig slecht geworden,tests van generieke computer apparatuur als printers,monitoren,videokaarten en complete pc's krijgen nog wel redelijke aandacht maar vooral tests en besprekingen van "moderne" apparaten als Film
  scanners ,dig.fotocameras,videocameras, multimedia technieken als divx/mpeg codering,video bewerking,omgang met digitale media via diverse programma's enz enz zijn van een bedroevend laag niveau.
  Meestal heb ik de nodige info uit een artikel al zelf maanden daarvoor gevonden in een foldertje of van de website van de fabrikant.

  Er wordt meestal totaal niet(of niet met enige diepgang) ingegaan op specifieke problemen/items/zaken die bij het betreffende apparaat van cruciaal belang zijn.
  Bij een test van dig foto cameras krijg je een test oordeel in de zin van "dit is een aardig apparaat voor een redelijke prijs ".
  Dat oordeel hangt dan hoofdzakelijk af van allerlij zaken die alles behalve met fotografie te maken hebben zoals hoe snel je de fotos kan downloaden naar je pc,hoe "hip" de camera oogt en of er een USB kabeltje bijzit, dit is info die ik uit de folder kan halen.
  En alhoewel dat niet onbelangrijke eigenschappen van een digicam zijn lees ik toch liever dat camera "A" een grote volle-lensopening heeft in combinatie met een bruikbare ISO-400 "film-snelheid" en een wide-angle lens-stand die vergelijkbaar is met 28 MM kleinbeeld.
  Of in "normale taal" : de camera is op een gemiddelde nederlandse (donker-bewolkte!) dag goed te gebruiken zonder flits en indien je binnen zou fotgraveren kan dat A: ook zonder (lelijke) flits en B: je krijgt door de wide-angle de hele kamer op de foto zonder met je rug klem tegen de muur te staan….

  Tests in het bedoelde duitse blad bieden wel dit soort info,het blad is dikker en kost ook nog minder……..
  Waarom kan dat in duitsland wel?……
 • Meer lezers.
  Meer advertenties.
  Minder afhankelijk (merk).

  Kijk maar eens in computer totaal, de testen waarbij HP betrokken is komen meestal gunstig uit voor HP. Vervolg kosten wordt meestal geen rekening mee gehouden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.