Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

DVD geript met smartripper. En nu????

Bone
10 antwoorden
 • Ik heb dus een DVD geript met smartripper 2.41 maar wat moet ik nu met al die .vob bestanden??

  (DVDeo werkt niet en MovieJack heeft slechte kwaliteit in alle formaten)

  welk programma heb ik nodig om al die bestanden om te zetten naar een .avi of.mpg bestand???

  ps:Ik heb divx 5 geinstalleerd.
 • Flask mpeg heb je nodig
  http://go.to/flaskmpeg

  verder zal je een mp3 codec willen hebben.
  de laatste lame encoder+codec(3.92) vind je hier;

  http://www.mp3-tech.org/

  [ Dit bericht is bewerkt door: rwilligen op 2002-04-23 02:06 ]
 • Kijk hier maar eens: http://www.dvdripguides.com/
 • Over die LAME encoder heb ik dus een vraag. Volgens mij is het geen codec (alleen encoder). Bestaat er een LAME codec, die je dus na installatie terugziet in de Windows lijst van codecs (in win98: configuratiescherm/multimedia/tabblad apparaten/audiocompressiecodecs).

  Ik gebruik zelf DVDx om DVD's te rippen, die dan ook in een keer als DivX worden gesaved. Alleen met de mp3 codecs die ik heb, krijg ik steeds hetzelfde probleem. Vanaf de start van het decoden lopen de systeembronnen snel terug (te zien in "bronmeter" dat bij de systeemwerkset programma's hoort). Als het teruggelopen is tot 10% krijg ik een waarschuwing. Ik kan dan nog net DVDx afsluiten. Ook met andere programma's heb ik hetzelfde probleem, steeds alleen maar bij het encoden van mp3. Nu gaat het met de LAME encoder wel goed (bijvoorbeeld in Plextools, bij het rippen van audio cd's), maar DVDx heeft geen mogelijkheid om de LAME encoder te gebruiken als audio encoder.

  Heeft iemand dit probleem eerder gezien, wat is de oplossing? En is er een echte LAME codec (encoder EN decoder), die dan ook door windows gezien wordt als normale codec?

  Hopelijk wat antwoorden.
 • O ja, nog een vraagje. In het nummer can C!T waarin dit besproken wordt (DVD's rippen naar DivX) staat op het eind van het artikel dat je dan alleen nog maar de DivX file hoeft te branden naar cd met bijvoorbeeld Nero. Maar wat voor type cd moet je daarvan maken dan? Geen VCD of SVCD denk ik, dat vereist MPEG bestanden toch? Wat dan…als data-cd?? Iemand?
 • Inderdaad! Gewoon wegschrijven als Data-CD….
 • Op de site http://www.vcdhelper.com vind je alle handleidingen inclusief links naar de benodigde software.
  succes!!!!
 • Kijk ook eens op http://www.doom9.org bij de guides-> DivX guide-> DivX5. Met GKnot, DVD2AVI, V-Dub, HeadAC3he en Nandub krijg je de beste kwaliteiten. Deze zitten in het GordianKnot Installatie Pakket. Vergeet niet ook de update te downloaden!
 • Als je het door mij gegeven adres volgt en dl vind je in de dl een mapje acm (audio compression manager) met daarin een *.inf , rechtsklik/installeren en daarna heb je de lame als codec die in vdub (en ook andere proggies) gewoon als codec te kiezen is.

  Of Lame als codec beschikbaar is of niet hangt af van degene die de "build" maakt, lame is immers een open-source project waarbij in principe door de ontwikkelaars alleen aan de source wordt gewerkt.
  Of en hoe er een dll,acm of wat dan ook voor windows binairy wordt gemaakt hangt af van diegene die de source compiled, zodoende kan je verschillende versies hebben van lame
 • Sorry , link klopt wel maar daar vind je niet de goede build.
  Kijk hier : http://home.pi.be/~mk442837/

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.