Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

wie heeft een 1e generatie DVD+RW

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Wie heeft er een 1e generatie DVD+RW pc-drive aangeschaft, en voelt zich belazerd nu het zeer onwaarschijnlijk is geworden dat deze geschikt gemaakt kunnen worden voor DVD+R's?
  Zie http://www.hp.com/cposupport/information_storage/support_doc/lpg41420.html

  Misschien kunnen we er samen met computertotaal/hcc er voor zorgen dat we onze drives gratis kunnen omruilen voor 1 met DVD+R support!
 • Ik meen laatst vluchtig te hebben gelezen dat de Philips DVD+RW drivers mogelijk via een firmwareupgrade compatible zijn te maken.

  Dat dit soort driver er aan kwamen, en binnen kort waarschijnlijk drivers met een nog uitgebreidere support, dat was al bekend, dus ik denk dat kopers niet erg sterk staan…
 • Dit is exact dezelfde drive als de HP100i (en dat is weer de ricoh 5120), en het lijkt me dus sterk dat als HP gaat omruilen, Philips het wel voor mekaar krijgt om die drive geschikt te krijgen voor DVD+R's…..

  Je 2e opmerking begrijp ik niet helemaal. Mijn stelling is dat, omdat er tot voor kort op de website van http://www.dvdplusrw.org heeft gestaan dat de drive's dmv een firmware-upgrade geschikt gemaakt kunnen worden voor DVD+R's, we toch wel erg sterk staan.
  Inmiddels heb ik de drive, en is deze tekst verdwenen en begint HP aan een omruilaktie.
  Paul.
 • Die Firmware upgrade voor de Philips DVD+RW is (volgens mij) alleen voor de standalone modellen.

  Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar de ervaringen met de DVD+RW (behalve dan dat je niet op DVD+R kunt schrijven). Ik ben van plan om er aan te schaffen, maar de prijs schrikt mij nog een beetje af. Ik wil deze drive alleen maar gebruiken om films die ik geedit hebt over te zetten naar DVD inclusief menutje en zo.
 • Dat van die stand-alone DVD+RW's en de formware wist ik, maar ik weet zeker dat het ook bij de pc-drives stond (maar weer is weggehaald). Op de eerste exemplaren van de Philips DVD+RW stond DVD+R support zelfs op de doos.
  http://www.emedialive.com
  18/2002/news0502-03.html
  Oorzaak is dat de DVD+R standaard gewijzigd is (en overigens is goedgekeurd NADAT de eerste drives al op de markt waren…) waardoor de 1e generatie drives die DVD+R's nooit zal kunnen aanmaken.
  http://www.theregister.co.uk/content/54/24788.html

  Maar goed: al met al ben ik zeer tevreden over de kwaliteit en de snelheid van branden van m'n Philips. Ben nog niet zo dol-enthousiast over de DVD-authoring MyDVD. Maar dat vind ik ook niet zo heel belangrijk, als m'n (vakantie)films maar mooi op tv komen! Bovendien ziet die Philips er mooi uit met z'n brede blauwe
  ode led!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.