Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

ati all in wonder 128 (32mb) / dc10+

rwilligen
4 antwoorden
 • ik heb al vanaf de eerste dag capture problemen met mijn ati kaart. ik krijg bergen framedrops in hoge resolutie.
  inmiddels heb ik 640 Mb intern een 2e harde schijf 20Gb 7200 rpm
  bx440 board met ata66 ide
  w98II en xp geprobeerd. laatste gaat wel beter.
  het lijkt alleen niet mogelijk om in 640x480 of pal 720x576 te capturen.
  op advies een dc10+ gekocht.
  bijna het zelfde probleem.
  cd kwaliteit gaat goed maar s-vhs loopt heel hakkerig en geeft langs de randen die zwarte blokjes (interlaced)
  nu vertelde mij iemand dat de ati capture kaart de bosdoener was en dat met een gewone = niet capture kaart waarschijlijk geen problemen heb.
  kan iemand mij info geven?

  [ Dit bericht is bewerkt door: voortman op 2002-04-24 08:49 ]
 • De vraag is of de framedrops veroorzaakt worden door de videokaart, of doordat de harddisk het niet bij kan benen…..
  Heb je geen testprogramma erbij gekrgen waarbij je de harddisk kunt testen op maximale performance?
  Ik heb in het verleden ook problemen gehad met het droppen van frames i.c.m. FAST AVMASTER. Dit kwam dus doordat de harddisk het schrijven van de bestanden niet kon bijhouden. ATA66 geeft nu niet bepaald de beste resultaten voor het schrijven van grote video-bestanden.
 • = flauwekul, ik heb een dc10+ en een wintv kaart en capture zonder problemen naar mijn maxtor schijven met een UDMA33 controller op volle resolutie(768x576)met een datarate van 6000 KB/s(en nog wel hoger met de wintv) , dat is de maximale instelling van een dc10+, met de wintv icm de HUFFyuv codec capture ik probleemloos 13 MB/sec

  De schijven (maxtor 20G/maxtor80G/maxtor80G) zijn dma33,dma66 en dma100 echter via een dma33 controller aangesloten en de schijven lopen dus in dma33 en alle drie halen zonder problemen een schrijf en lees datarate van meer dan 20 MB/sec.
  In een klein testje waarbij ik de schijven op een dma66 controller had aangesloten steeg de performance een miezerige 3-4 procent……

  Om het nog extremer te brengen: ik heb nog een stokoude seagate 4.3 GB schijfje in de kast liggen waarmee ik destijds begon met video en capture en zelfs dat schijfje had voldoende snelheid om volle kwaliteit van mijn dc10+ te capturen.
  Rest van mijn sys? een P3-550 op een asus p2b mobo met 512 Mb ram.

  Het zit 'm (zo als zo vaak) niet in de hardware(kwaliteit) maar in de software en configuratie van het systeem………

  Mocht je twijfelen aan de snelheid van je harde schijven configuratie: bij de dc10 zit een test progje om de snelheid van de hd te meten.
  Ook Virtualdub heeft een soortgelijk test progje , een 7200 toeren schijf moet toch zeker een dikke 10 tot 15 MB/sec kunnen schrijven/lezen, indien dit niet het geval is dien je dus eerst dat probleem op te lossen.

  Overigens is het interlace probleem resolutie gebonden: met het stijgen v/d kwaliteit (en dus ook de resolutie) boven de 320x240 schakelen nagenoeg alle capture kaarten over van progressive op interlaced video , daar is dus nix slechts aan, dat hoort zo.

  [ Dit bericht is bewerkt door: rwilligen op 2002-04-25 23:08 ]
 • de test van de pinnacle software geeft onder xp met studio lees 27 Mb schrijf 20Mb advies 18Mb.
  onder w98II kom ik iets lager uit maar zeker in de buurt van de 15Mb.
  volgens het boekje van het DFI moederbord is 16,6 max voor ide.
  nu heb ik laatst ( op advies…) de laatse inf en ata drivers van intel gedownload voor mijn bx440 chipset.
  resultaat datastream blijft gelijk. als ik dan dma aanvink ( gaat uit bij installren nieuwe drivers) geeft dc10+ software nog maar 96Kb/s in het grafisch oeverzicht blijkt dit 9.6 Mb te zijn.
  ik denk dus dat het niet ligt aan mijn doorstroom naar de harde schijf. als ik met iuVCR capture met de ATI in fullsize dan geeft hij in het grafiekje 95-100% cpu gebruik met heel veel framedrops.
  met de DC10+ slechts 10% cpu en maar een paar framedrops echter al ik dat laatste afspeel is het heel schokkerig en zie je dus die zwarte kartels langs de randen. snelle bewegingen zijn bijna niet te bekijken.
  dat kaarte dus interlacen zal wel nodig zijn maar ziet er niet uit. hierdoor kom ik dus ook niet eens toe aan het weer op band zetten van mijn video. als ik in 320x240 capture en dat afkijk op een 55cm tv ( tv out) dan heb je geen scherpe randen en is het allemaal een beetje wazig. op de pc trouwens ook.
  als ik met de ati in full avi capture heb ik een constant een verlies van 35% met de ati tv capture. in full avi op ati is niet aan te zien, doe ik dat in MPEG2 dan begint het met 40% en dit loopt later terug naar 4%
  dit laatste geeft overigens wel wat schokkerige beelden maar veel minder het interlace effect. ik ben alleen bang omdat het mpeg is (=compressie) en ik dat nog een keer ga opslaan in mpeg ( weer compressie) ik dus een slecht resultaat over houdt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.