Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Lite-on 1610 en ABIT BX6 bord.

Hallo,<P>Vandaag probeerde ik bij een vriend van me een Lite-on 16x10 CRRW te installeren op een pc met een ABIT BX6 bord. Toen we de pc aanzette reageerde de lite-on door onmiddelijk zijn laatje open te gooien (dus nog in de POST). Als ik hem weer dicht deed ging hij, na even geknipperd te hebben, onmiddelijk weer open. <P>De configuratie is PII 350 Mhz (BIOS nooit geupdate, dus misschien zit daar wel de clou.) 64 mb A-Open Cd-speler. Harddisk weet ik even niet. Windows 98<P>We hebben de speler als slave op IDE1 gehad (met de harddisk) en als master op IDE2. Windows (en het BIOS) herkent het apparaat wel, vind ook dat hij correct functioneert, maar dat doet hij dus niet.<P>Het vreemde is, dat toen we hem als master op IDE2 zetten alles OK leek te zijn. We konden de pc gewoon opstarten. Een CD lezen, kortom het leek allemaal koek en ei. Apparaat dichtgeschroefd, op zijn plaats gezet. Weer aangezet, en hoppa, daar ging dat laatje weer. Kent iemand dit probleem? Hoe is dit op te lossen? Of hebben we hier domweg te maken met een DOA (death on arrival).<P><P>------------------ Met vriendelijke groeten, Laurens<P>"Leven is meervoud van lef"

Laurens