Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Van DAT naar DVD+RW kan dit en hoe?

None
3 antwoorden
  • Ik ben op zoek naar een manier om een grote hoeveelheid interviews die nu op DAT tape staan naar DVD te zetten (gezien de opslag capaciteit de beste oplossing denk ik) zodat de DAT's weer gebruikt kunnen worden voor nieuwe opnamens.
    Is dit mogelijk met behulp van de pc en welke apparatuur is hiervoor nodig? De pc die gebruikt gaat worden is een AMD 1700+ met 512 mb geheugen en een 40 gb HDD. Het is tevens wenselijk dat de gesprekken die naar DVD worden gezet te beluisteren blijven via de DVD speler (lijkt logisch niet) dus niet eerst naar DAT terug hoeven.
    Kortom de DAT wordt 'in het veld' gebruikt en de interne opslag zou op DVD moeten komen.
    Niet onbelangrijk is welke DVD writer. Ik begreep onlangs uit een publicatie dat MS voor +RW kiest dus dan zou een Philips voor de hand liggen.
  • Is het geen mogelijkheid om de interviews van DAT op te slaan op je harddrive en deze bestanden dan te comprimeren naar MP3. Aangezien het om gesproken woord gaat (denk ik) zal een minder hoge kwaliteit niet echt erg zijn. Deze MP3 brand je op een CD. Op deze manier moet je erg veel interview op een simpele cd krijgen.
  • De vorige optie lijkt een uitstekend idee, de nieuwere DVD generatie players ondersteund nu ook MP3 vooral de Pioneer 444 is hiervoor erg geschikt daar die een afspeellijst op je TV weergeeft, ander player kunnen wel afspelen maar hebben maar een sumiere info (philips, yamaha=philips) ook kenwood kent een afspeellijst.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.