Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Heel erg haperende video en slecht presterende Ulead Media S

HyperBart
11 antwoorden
 • Ik heb op een andere computer (met hardware MJPEG codec) wat filmpjes gecaptured en probeer deze nu te bewerken in Ulead Media Studio Pro 6.5. Als ik een preview maak speelt het filmpje ontzettend beroerd af. Er zitten heel veel haperingen in en als ik het dan ook nog bewerkt heb met effecten enzo wordt het nog slechter.
  Ook presteert MediaStudio zeer slecht als ik deze video aan het bewerken ben. De icoontjes op het videospoor worden tergend langzaam geladen, terwijl ik toch een P4 1.8 GHz heb zitten.

  Op een andere computer, een veel tragere, draait de boel vrijwel vlekkeloos, hij heeft een pinnacle capturekaart en ik een of ander ingebakken spulletje.

  Mijn config:
  P4 1.8 GHz
  256 MB SDRAM (is niet echt veel voor video editing)
  GF3 Ti200

  dit moet ruim voldoende zijn om de filmpjes vlekkeloos af te spelen, een dvd gaat wel perfect,

  wie weet raad? • Je pc is idd lekker snel, misschien de DivX Codecs? Kan zijn dat die er op die tragere opstaan en op die andere niet

  GREETZ Stefan
 • Ik gebruik bij het editen van deze filmpjes geen divx, alleen maar mjpeg en avi, maar de originele bestanden worden wel goed afgespeeld, dat is met mjpeg compressie, terwijl het gewoon een avi bestand is (?).
  Ik ben nog bezig met het downloaden van zo'n codec-pakketje, eens kijken of dat helpt.
 • Limp Bizkit onderschrift, trouwens.
 • Ik heb dezelfde configuratie. Bij mij loopt het snel genoeg, maar ik gebruik geen mjpeg-codec, maar Huffiyuv-codec. Maar ik denk dat dat het probleem niet is.
  In plaats van Ulead Mediastudio zou je Ulead Videostudio 6 eens moeten proberen.
  Ik denk meer aan een softwareconflict. Je schijf analyseren
  eparen wil wel eens helpen.
 • Staat Ultra DMA mode wel aan voor je harde schijven?
 • ik denk niet dat de oplossing tot nu toe de gegeven is…ik ken Chaoth persoonlijk, heb vaak achter zijn comp gezeten en ik ben degene met het tragere systeem met een pinnacle kaart waarop het allemaal wel goed werkt…

  het probleem is dat mediastudio 6.5 op die comp van Chaoth de mjpeg bestandjes niet goed maakt, als je create file doet met een mjpeg compressie wordt het eindresultaat een goed filmpje, totdat er een fade of bewerkt stukje komt, dan stotterd ie als een tierelier, bij mij doetie het best (rekent mijn pinnacle kaart soms op de achtergrond mee?)…

  ik werk in win98

  [ Dit bericht is bewerkt door: HyperBart op 2002-05-14 16:26 ]
 • Tada!!!!

  Als ik het goed begrijp heeft chaoth een videokaart met video-in en uit( g-force?) , een GF heeft geen hardware compressie en dus zullen alle effecten software gerenderd moeten worden, een proces wat zeer veel cpu power nodig heeft en zelfs 1.8 GHZ kan te weinig daarvoor zijn.
  De "tussenstukjes" die geen rendering vereisen worden gewoon afgespeelt wat weinig cpu power vraagt.

  De pc met hardware mjpeg (ik neem aan een dc10 of dc30) rendert echter via hardware en heeft dus geen cpu power daarvoor nodig.

  Mogelijke versnelling van het gebeuren kan komen van een snellere mjpeg codec, de PIC-video codec van pegasus is zo'n beetje de snelste die er is : http://www.jpg.com/video/mjpeg.htm , helaas geen freeware meer maar de demo kan wel onbebeperkt de-comprimeren, bij compresssie komt er een logo door de video heen te staan.
  Zelfs dan nog kan je erop op rekenen dat de boel stottert, zeker met complexe overgangen als een crossfade of rotational fade ed., dit is de reden voor het bestaansrecht van hardware compressie……

  Verder zou chaoth eens in de instellingen van zijn bewerkingsprogramma kunnen zoeken naar instellingen voor het renderen (indien aanwezig) , Adobe Premiere heeft daarvoor 3 mogelijkheden : preview from disk, preview from ram en preview in realmode.
  De preview from ram vereist zoveel ram geheugen als de preview groot is en dat kan dus zo enige GB's zijn, preview from disk rendert de hele boel eerst op Hdisk en werkt meestal het beste , preview in realmode vereist hardware compressie.
  Of U-lead ook dit soort opties heeft weet ik niet, ik ken het programma daarvoor niet goed genoeg.

  [ Dit bericht is bewerkt door: rwilligen op 2002-05-15 02:48 ]
 • Ik weet niet welke pinaclekaart je hebt, de mijne doet het wel, en dat is een DC10. De chip voor de compressie/decompressie wordt ook gebruikt voor het berekenen van overgangen en ook voor het afspelen. Trek anders de kaart er maar eens uit, en dan proberen die filmpjes af te spelen. Of zet de kaart eens over in de andere PC
 • ik denk dat rwilligen het antwoord wel heeft gegeven…ik ben trots bezitter van een pinnacle studio deluxe (die nieuwe avdv kaart jah)…. ik vermoede al dat die kaart meerekende…tnx voor de bevestiging…

  we zullen gewoon op mijn pc moeten bewerken chaoth… :grin: …dat vindtie niet leuk!!! hij was net zo trots op zijn 'supersysteempie'!!!

  [ Dit bericht is bewerkt door: HyperBart op 2002-05-15 19:29 ]
 • Thanx voor alle hulp en advies, ik heb idd een GF3ti200 met video in-out. Ik dacht al dat deze geen hardwareacc. voor videobewerken had, maar dat dat zo hard nodig is wist ik niet. Met een andere codec (geen mjpeg) draait alles wel snel en (to HyperBart) we hebben ook de dv-bestanden weer gevonden dus alles gaat digitaal. DV gaat ook goed dus kan er goed op mijn computer bewerkt worden.
  En ik beschik nu ook over premiere 6, maar of dat nu beter is weet ik niet.
  Premiere heeft geen rotoscoping en vector-titels en dat is voor onze filmpjes wel nuttig (rotoscoping).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.