Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

DVD-writers

4 antwoorden
  • Wie heeft al ervaring met dvd-writers (gebruik, prijs, positieve- en negatieve punten,...)? Ik wil namelijk 1 aanschaffen maar weet niet welke. :wink:
  • Persoonlijk zou ik er nog niet aan beginnen, tenzij je de opslagruimte echt nodig hebt. Ter vergelijking, de CDR technologie is inmiddels volwassen, DVD-r staat nog in de kinderschoenen. Wanneer je nu zo'n ding aanschaft, zit je over een jaar wellicht met incompetabiliteitsproblemen etc (vergelijk de stap van 74 naar 80 min CD's). Daarnaast zijn DVD-R's nog erg duur. Die prijs gaat vast binnen een jaar behoorlijk zakken. Dan zou ik het pas overwegen om een DVD-writer te kopen. Maar nogmaals, wellicht heb je de ruimte nodig en is een CD-writer geen optie voor je...
  • Heb je misschien wel gelijk in, maar als je net als ik graag je vakantie filmpjes ed. op een mooie kwaliteit wilt zetten voor een DVD speler, dan zijn DVD+RW apparaten toch echt de aangewezen keuzes. Overigens is het wel zo dat het model van Philips in twee maanden tijd bijna met € 100 is gezakt. (Wat zal daar de reden van zijn :roll: ?)
  • De techniek van DVD branders staat niet meer in de kinderschoenen. Het grote probleem is echter dat er 2 verschillende systemen te koop zijn, DVD-RW en DVD+RW. Zolang nog niet duidelijk is welke van de 2 systemen het gaat worden, zou ik nog niet overgaan tot de aanschaf van zo'n brander. Dit uit 2 redenen. #1 Prijs Brander; De prijzen gaan pas echt naar beneden als duidelijk is welk systeem de toekomst heeft. #2 Prijs DVD's; Deze prijzen zullen ook dramatisch dalen als het systeem definitief bekent is. Dit bovenstaande is ook allemaal gebeurd bij de introductie van de CD-branders. DVD-branders zijn uitermate geschikt voor de opslag van films, e.d. Als je er nu toch een wilt kopen, en de prijs voor de dure DVD's geen probleem is, zou ik kiezen voor DVD+RW (Philips). Dit systeem biedt duidelijk voordelen boven DVD-RW. Kies echter wel een model wat ook DVD+R schijven aankan, of via een update hiertoe later in staat is.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.