Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Probleem met afspelen DVD op PC

6 antwoorden
  • Wanneer ik via Windows XP - Verkenner probeer een DVD te benaderen krijg ik de melding "Plaats schijf van een geschikt type of een ander medium". Wat is hiervan de oorzaak? De betreffende DVD's kan ik wel zonder problemen op mijn losse DVD-speler in mijn stereo-toren afspelen. Ik heb inmiddels ook PowerDVD geinstalleerd (Trial-versie), maar ook daar krijg ik precies dezelfde opmerking als bij benadering van de DVD via de Verkenner. Ra, ra? :(
  • 1. Is de DVD speler correct geinstalleerd? 2. Download en installeer de nieuwste driver. 3. Zoek een firmware update op de site van de maker van de DVD speler suc6 :evil: MajinBuu :evil:
  • Nog even als nadere info: Wanneer ik een CD in de DVD-drive plaats heb ik GEEN problemen. Het is alleen bij het gebruik van DVD's in de DVD-drive.
  • Mogelijk loopt er wat mis met de herkenning van de dvd-drive. Ga eens naar het apparaatbeheer kijken (Configuratiescherm - Systeem - Hardware - Apparaatbeheer), klik op de '+' voor cd/dvd. Verschijnt daar de correcte naam van je dvd-speler? Indien neen, verwijder hem dan en herstart windows. Normaal vind windows dan een nieuw apparaat, installatie zou automatisch moeten zijn. Probeer dan nog eens met je schijfjes.
  • heb je een nieuwe PC? ya--> juiste driver installeren nee-> juiste driver installeren intel-->inf. driver VIA---> 4in1 driver check al je instellingen
  • Heb allereerst de firmware van de drive geupdated, vervolgens de drivers van de videokaart en tenslotte die van de chipset. Helaas nog geen succes. Terug naar de winkel, waar de drive vervangen is en vervolgens gelijk probleemloos draaien!!!!! :)

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.