Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Regiovrije interne DVD speler.

Anoniem
Portje
10 antwoorden
 • Ik wil een nieuwe computer kopen met daarin een regiovrije DVD speler. Nu vertelde de winkelier me dat er geen regiovrije interne DVD spelers meer verkocht mogen worden. Wel kan ik 'm op eigen risico flashen. De winkelier zou dat wettelijk niet mogen. Vandaar een aantal vragen:

  - Zijn er nog regiovrije DVD spelers te koop? Zo ja, welke?
  - Is iedere DVD speler regiovrij te flashen? Wat zijn de risico's die daaraan verbonden zijn? Als het flashen verkeerd gaat, is ie dan in oorspronkelijke staat te herstellen? Hoe kom ik aan zo'n firmware update?
  - Welke (regiovrije) DVD speler raden jullie me aan?
  - Is er een site te vinden waar ik dit soort informatie kan vinden?

  Alvast bedankt.
 • [quote:604111efb7="Ronald E."] Is er een site te vinden waar ik dit soort informatie kan vinden? [/quote:604111efb7] Hier zijn twee websites met informatie over interne DVD spelers. :)
  http://www.kieskeurig.nl/kieskeurig/kieskeurig.nsf/document/dvd
  http://www2.sdvanime.com/site/article.php?sid=30
 • Of er nog regiovrije drives te vinden zijn weet ik niet maar op deze pagina staat alles over firmware http://perso.club-internet.fr/farzeno/firmware/
  Ikzelf heb mijn aopen goed kunnen flashen mbv deze pagina. Je moet gewoon goed de instructies volgen.

  Op je vraag wat als het mis gaat heb ik helaas geen antwoord
 • [quote:5795119204="Ronald E."]Wat zijn de risico's die daaraan verbonden zijn? [/quote:5795119204] Als er een (stroom) storing plaats vind tijdens de firmware update (kan zo ongeveer 1 minuut duren) kan de DVDROM speler onbruikbaar worden. Het eventueel herstellen valt dan NIET onder garantie. :(
 • Alle antwoorden op je vragen vindt je op http://www.firmware.fr.st/ en op http://www.doom9.org/

  Laat je niet gek maken. Het risico dat er iets mis gaat is heel laag. De meeste flash programma's bieden ook de mogelijk op de orginele firmware op te slaan voordat je de nieuwe eroverheen zet.

  Wil je echter een regiovrij speler kopen, dan zit er niets anders op te kijken voor een 2e-hands speler.

  Op bovengenoemde sites kun je ook info vinden over welke spelers regiovrij zijn.
 • [quote:6927d05caf="Gerard Timmers"]Het risico dat er iets mis gaat is heel laag. [/quote:6927d05caf]Waar heb je dat op gebaseerd, dat het risico van een firmware update heel laag is? Op de website die jij noemt http://firmware.fr.st staan anders forse waarschuwingen :-? [quote:6927d05caf]Use this firmwares ONLY AT YOUR OWN RISK! Bad flashing could destroy your DVD-ROM drive definitively! [/quote:6927d05caf] Overigens lijkt het er op dat het nogal druk is op die website. (die ook genoemd wordt in de website http://www2.sdvanime.com/site/article.php?sid=30 die ik Za Jun 01, 2002 12:43 pm postte) Het downloaden levert slechts "Sever busy op". GetRicht kan er op dit moment niets downloaden.
 • Ja, Hallo!! Welkom op aarde!!
  Dat soort waarschuwingen staan op al dat soort servers. Dat dient er alleen voor om zichzelf in te dekken tegen eventuele klachten.
 • Gerard Timmers, ik heb zelf al eens 2 interne Pioneer DVD spelers met succes de firmware geüpdatet. (van de Pioneer website zelf) Dus mij hoef je niet te overtuigen, maar de topic starter en eventueel andere geïnteresseerde die nog twijfelen. :D
 • Ik heb mijn Pioneer 106S met succes regiovrij gemaakt. Wat de risico's van een stroomstoring betreft, nog niet meegemaakt. Ook niet bij het flashen van het BIOS van mijn mobo.
  Risico bestaat altijd, maar is errug klein.
 • is het niet eenvoudiger om een softwarematige oplossing te zoeken
  regiokiller o.i.d.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.