Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Geforce 4 MX erin .... dag dag Geluid!

jolo
4 antwoorden
 • Ik heb dus gister een Geforce 4 MX 440 gekocht , ik stop hem erin .. geen geluid meer! Als eerst denk ik .. het is fucked up gegaan met me drivers , dus ik format en install XP er opnieuw op. Nix , nog geen geluid.
  Ik dacht dus dat ik daarna iets heb beschadigt met het erin zetten van me video kaart , dus ik ben vanochtend naar computerland gegaan , heb een nieuwe geluidskaart gekocht , heb hem erin gezet , start PC , zet alles op SB Live! 5.1 , nog geen geluid! Alles staat open! Ik heb geprobeert van boxen te verwisselen , nog geen geluid. Nog een keer de drivers opnieuw geinstalleerd en nog niets , daarna tot overmaat van ramp me oude videokaart erin gezet om te kijken of ik dan wel geluid weer had .. maar nee hoor , doodse stilte.

  Weet iemand in gods naam wat er aan de hand is!
  Video kaart : Geforce 4 MX 440
  Geluidskaart : 1: SB 128PCI , 2: SB Live! 5.1
  Mobo : MS-6156 van MSI

  ga hier voor verdere specs : http://home.wanadoo.nl/daniele/mypc/Belarc%20Advisor%20Current%20Profile.htm

  Kan iemand mij AUB helpen!
 • Heb je geen onboard soundkaart die op enabeld staat?
 • [quote:00ebb0ea03="DNi"]Weet iemand in gods naam wat er aan de hand is!
  Video kaart : Geforce 4 MX 440
  Geluidskaart : 1: SB 128PCI , 2: SB Live! 5.1
  Mobo : MS-6156 van MSI [/quote:00ebb0ea03] Bedoel je dit moederbord? http://www.msi.com.tw/products/mainboard/mainboard.php?model=MS-6156VA die een onboard sound Creative®ES1373 heeft. Samen met 2 geluidskaarten? Het beste kun je proberen het systeem te laten werken met slechts één geluidskaart: disble onboard sound. Plaats de SB Live in slot 3. Laat slot 1 en 2 vooralsnog leeg. En let op tijdens opstarten (eventueel met bootdisk) naar de getoonde PCI device listing. Hebben de videokaart en de SB Live wel een eigen interrupt? En hebben ze die eigen interrupt nog steeds als WinXP is opgestart? Werk het geluid dan wel? Zo ja voeg dan die SB 128PCI toe in slot 2 en controleer weer PCI device listing….. :)
 • [quote:e9c2910a0b="jolo"][quote:e9c2910a0b="DNi"]Weet iemand in gods naam wat er aan de hand is!
  Video kaart : Geforce 4 MX 440
  Geluidskaart : 1: SB 128PCI , 2: SB Live! 5.1
  Mobo : MS-6156 van MSI [/quote:e9c2910a0b] Bedoel je dit moederbord? http://www.msi.com.tw/products/mainboard/mainboard.php?model=MS-6156VA die een onboard sound Creative®ES1373 heeft. Samen met 2 geluidskaarten? Het beste kun je proberen het systeem te laten werken met slechts één geluidskaart: disble onboard sound. Plaats de SB Live in slot 3. Laat slot 1 en 2 vooralsnog leeg. En let op tijdens opstarten (eventueel met bootdisk) naar de getoonde PCI device listing. Hebben de videokaart en de SB Live wel een eigen interrupt? En hebben ze die eigen interrupt nog steeds als WinXP is opgestart? Werk het geluid dan wel? Zo ja voeg dan die SB 128PCI toe in slot 2 en controleer weer PCI device listing….. :)[/quote:e9c2910a0b]
  Mij is altijd bij de drivers gezegt dat die onboard de PCI128 was , ja het was die board. Maar jouw manier met die slots bedoel je alleen als ik 2 PCI geluidskaarten heb right? Dat is dus niet het geval , in slot 2 zit me geluidskaart (onboard disabled) , en in 3 mijn netwerk kaart. Raad je me aan om het alsnog te proberen? De SB Live! staat alleen op IRQ5 dus dat is het probleem niet.

  Is het mogenlijk dat ik een onderdeel heb beschadigt bij het inzetten van me geforce (moest nogal duwen omdat hij niet goed paste) , dat het geluid (ook al via PCI) heeft disabled? Zo ja dan denk ik dat ik een nieuwe mobo moet kopen… :cry:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.