Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

streaming audio uitzenden... kan dat?

5 antwoorden
  • ok ik heb thuis zo'n send bakkie, weetje wel zo'n 27MC ding. nu wil ik de line out naar de line in van de computer en dan via het netwerk, de oproeppen kunnen horen. met andere woorden de line-in van de computer 24 uur perdag over het netwerk heen blazen.. (aleen binnen's huis natuurlijk) is daar een progje voor, kan dat? :D de reden is dat die dingen $160 per stuk kosten en het netwerk met computers heb ik al. Vriendelijke groet en alvast bedankt.. :)
  • Ik zou ook graag over het netwerk de line-in van de server willen gebruiken. Weet iemand hoe dit kan?
  • Je wilt dus live streamen en op dit moment kunnen 2 proggies dat: windows media encoder en Real Helix encoder kan het dacht ik ook (weet niet zeker). Windows media encoder is niet zo gecompliceerd als je de wizzard volgt. de helpfile legt ook wel goed uit wat de bedoeleing is.
  • Ik denk dat jij streamen over het internet bedoelt? Ik bedoel eigenlijk dat je de line-in van een andere computer op het netwerk kunt gebruiken. Ik heb op een computer de radio aangesloten via line-in en nu wil ik graag met de tweede computer de line-in van de computer waarop de radio is aangesloten gebruiken.
  • Ja, dat is streamen... Streamen wil zeggen: data in pakketjes over een netwerk versturen, als dat netwerk erg groot is en tcp/ip gebruikt noem je het internet maar er is geen verschil..... Als jij in mediaencoder aangeeft dat je op poort 80 streamt dan is met een andere pc op poort 80 (op het netwerk adres van de "servende" pc) de stream te horen/zien Een beschrijving hoe het met de oude encoder gaat vind je hier: http://www.hauppauge.com/html/stream.htm De oude encoder(wme 4.1) is er nog steeds , hij zit in de windows media 7 resource kit beta3 en eerlijk gezegt werkt ie beter/makkelijker dan de nieuwe7. Ik kan je verder er niet zo veel mee helpen, van netwerken heb ik geen balle verstand :lol: . Ik heb ook zelf geen netwerk dus ik heb het nooit kunnen proberen maar ik weet van andere mensen dat het werkt, deze gebruiken de techniek om lokaal te videoconverencen in hun bedrijf.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.