Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Videoband gecomprimeerd naar PC met Studio 7?

4 antwoorden
  • Ik wil een videoband op een CD zetten. Ik heb een Studio DC10 kaart en Studio 7.13 bewerkingsprog. Videorecorder via SVHS aangesloten. Hoe kan ik Studio 7 instellen dat de op te nemen film gecomprimeerd op de hardeschijf komt? Of moet ik het bestand achteraf comprimeren? Maar hoe doe ik dat? Ik heb nu een bestand van een aantal gigabytes, van een film van 40 minuten.
  • Je kan hem met vrituadub comprimeren, dan heb je een AVI van redelijke grote. Bij mijn weten kan je tot op heden tijdens het capturen niet comprimeren
  • Hoe zit het dan met die compressiefunctie in Studio 7? Die moet toch ergens in te schakelen zijn.
  • Je kunt bij "Maak Film" kiezen voor verschillende mogelijkheden. 1 ervan is MPEG. Je kunt hiermee MPEG1 en MPEG2 bestanden maken met instelbare bitrate. Je kunt ook 1 van de voorinstellingen gebruiken bijvoorbeeld SVCD. Je film is dan direct af te spelen in de meeste "huiskamer" DVD-spelers. Overigens ben ik zelf niet zo weg van de kwaliteit van de MPEG-2 compressie van Studio 7, en gebruik ik eigenlijk zelf altijd TMPGEnc, wat een veel minder "blokkerig" beeld oplevert.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.