Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

geluid loopt achter op beeld met pinnacle

5 antwoorden
  • ik heb een film bewerkt van 20 minuten in Ulead Mediastudio Pro 6.5....ik heb een pinnacle deluxe kaart, die is alleen compatible met studio7...dus ik maak van mijn complete project in Ulead een .avi bestand met de miroDV2avi codec (de standaard die studio7 bij mij gebruikt)... ik laad dat .avi bestand in studio7 in en bereid een bandproductie voor (doordat het al miroDV2avi is, hoeft studio7 nix meer te renderen, alleen in te laden).... als ik nu afspeel en opneem op tape gaat in het begin alles goed, maar naarmate de film 10 minuten onderweg is merk je toch wel dat het geluid ernstig achter begint te lopen....heel irri, als ik het spul ff op pauze zet en dan verder laat spelen loopt het allemaal opeens weer goed.... iemand rade mij aan de 'interleave video en audio' optie uit te zetten....alhoewel in eerste instantie er wel wat verandert leek met de synchronisatie (in positieve zin) ging het geheel naar verloop van tijd toch weer achterlopen....aan het einde loopt het geheel minstens een seconde uit elkaar....wat is dit? hoe kan ik het oplossen?
  • ok mensen, ik heb het al opgelost, ik zal de oplossing geven voor hen die misschien voor hetzelfde probleem (komen te) staan... het bleek dat het videomateriaal dat wij via firewire binnen hebben gehaald een foutje vertoonde....in een scene werd het laatste frame ongeveer een seconde weergegeven....studio7 interpreteerde dit verkeerd en ging het geluid verder afspelen en wachtte met de beelden....een paar van dit soort punten in je film kunnen de synchronisatie om zeep helpen!!!
  • Ik heb hetzelfde probleem: na een x-aantal minuten begint het geluid niet meer synchrone te lopen. Hoe vind je deze stukken? In de scenedetectie zie ik geen dubbele blokken. Of moet ik nu frame-voor-frame gaan testen?
  • iemand nog een antwoord op de laatste vraag. Ik zit er ook mee, maar ik weet bij god niet waar het fout gaat! Gaarne hulp, bedankt :roll:
  • Zeker... ik heb op aanraden van iemand nieuwe drivers gedownload. Deze zijn niet van Creative, maar van een third-party. Het geluid blijft nu wel synchrone. Link: http://kxproject.spb.ru/ P.S. Wanneer je MPEG's goed wilt knippen in meerdere stukken, gebruik dan TMPGenc. Walgelijk goed programma :D

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.