Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Video bewerkings probleem met Pinnacle Studio

wildervanksterdallen
17 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb een probleem met het opgenomen video materiaal vanaf mijn digitale camcorder naar mijn vaste schijf.
  Nu wil ik in Pinnacle studio mijn ("met volledig opgenomen beeldkwaliteit DV")film materiaal (na bewerking) opslaan als MPEG 1 of 2 bestand.
  Dit werkt dus niet het programma begint dus niet (na lang wachten) met omzetten.
  Echter als ik kies voor AVI of Real Video gaat het wel goed…
  AVI bestanden worden alleen zo groot en kan je alleen korte filpjes maken i.v.m. het maximum van 4 GB wat je kunt opslaan.

  Ik kan dus nu alleen AVI bestanden maken met een max van 4GB, dit staat ook in het handboek van Pinnacle, ze hebben het dan over FAT32 schijven die dat maximum hebben en FAT16 hebben een max van 2 GB.
  Hoe zit het dan met NTFS schijven ?daar wordt namelijk niet over gesproken…

  Is er iemand die ervaring heeft met Pinnacle Studio ?
  En kan iemand mij uitleggen waarom ik geen MPEG bestanden kan maken ?

  Alvast bedankt voor de eventuele reactie's !

  Leon
 • move –> Multimedia, dvd, thuisbioscoop
 • schop!

  t.
 • Direct naar MPEG is denk ik een te zware kulus om een goed bestand te maken. Er zijn vele mogelijkehden :
  Je zou het caputren met Virual dub kunnen doen, bij dit pgm kan je aangeven dat ie multi AVI bestanden moet aanmaken, dan krijg je een hoop 4Gb files. Deze kan je daarna ook met virtualdub comprimeren en
  dan krijg je een AVI van een "normale grote".

  Andere optie is om naar NTFS toe te gaan:
  the choice is yours
 • NTFS lost je probleem op,hiermee zijn er geen grenzen wat betreft de grootte van de avi, Virtualdub kan niet met DV omgaan dus dat is geen optie.
  Verder zou ik niet gebruik maken van de mpeg1/2 mogelijkheid van studio, de kwaliteit hiervan is nou niet echt denderend.
  Save je project als dv avi en zet de avi daarna mbv. TMPGenc om naar mpeg1/2(vcd/svcvd).
 • NTFS lost je probleem op,hiermee zijn er geen grenzen wat betreft de grootte van de avi, Virtualdub kan niet met DV omgaan dus dat is geen optie.
  Verder zou ik niet gebruik maken van de mpeg1/2 mogelijkheid van studio, de kwaliteit hiervan is nou niet echt denderend.
  Save je project als dv avi en zet de avi daarna mbv. TMPGenc om naar mpeg1/2(vcd/svcvd).
 • dus moet ik dan de hele boel opnieuw installeren om naar NTFS te gaan ?
  Of kan ik d.m.v. part. magic een partitie aanmaken met NTFS ?

  Ik heb net W98 naast Wxp gezet en daaronder werkt de "maak MPEG" wel, blijft raar dat het onder xp niet werkt….

  Ik heb dus een MPEG gemaakt.

  Hoe kan het nu, dat als ik DV opneem en omzet naar MPEG in Studio de kwaliteit minder is dan wanneer ik een AVI maak en vervolgens met TMPGenc. omzet naar MPEG de kwaliteit beter is….de resolutie is immers het zelfde ??

  Ik ga het op zeker proberen met TMPGenc, maar moet ik eerst een NTFS partitie danwel schijf hebben.

  Leon
 • Je hoeft alleen maar 1 partitie te hebben in NTFS waarnaar je "captured"
  winxp kan dus zelf prima op een fat partitie staan,zolang de partitie waarop je de video zet maar in NTFS is gaat het goed.
  Onder winXP kan je heel eenvoudig een partitie opnieuw formateren naar NTFS, klik de schijf met rechts en kies "formateren", let wel op!: al je gegevens op de schijf gaan zo verloren, wil je dit niet dan zal je partition magic moeten gebruiken.
  Let wel op: de dv files zullen dus alleen op de ntfs schijf kunnen staan, als je toch probeert een file groter dan 4 GB van een ntfs schijf naar een fat schijf te verplaatsen/kopieren resulteerd dat in een kopier/verplaats dialoogvenster met als geschatte tijd: 15343437292032030393736535 minuten nog te gaan…..(oid)

  Wat betreft de kwaliteit van mpeg codering: niet alleen de resolutie is bepalend, ook de bitrate(aantal kb/sec aan data die de video in gebruik heeft) en de technologie van de encoder spelen een belangrijke rol.
  Zo kan merk A een betere kwaliteit leveren dan merk B terwijl de spec's van de uiteindelijke mpeg geheel hetzelfde zijn.
  TMPGenc is op dit moment 1 van de (zo niet de) beste encoders.
  Vooral indien de bitrate beperkt (ivm een kleine mpeg file)is kan de kwaliteit van de codering enorm schelen, als de bitrate hoog mag zijn ( en de mpeg dus ook groot kwa data ruimte wordt) worden de verschillen tussen de verschillende merken encoders kleiner.
  Kleine datarate: zeg 30 minuten mpeg2 video op 1 cd
  Grote datarate: zeg 5 a 7 minuten mpeg2 video op 1 cd.
 • Hoi rwilligen,

  Bedankt voor de uitleg !!!

  Groeten,

  Leon
 • Ik heb een NTFS partitie gemaakt en inderdaad nu kan ik meer dan 4GB kwijt, perfect dus !
  Maar 1 probleem nu, wat ik wel vreemd blijf vinden… is dat ik onder XP géén MPEG's kan maken, dus alleen AVI's….onder 98 kan ik dus wel MPEG's maken, maar in 98 ziet het systeem de NTFS partitie niet….dus dat probleem weer….
  Kwaliteit en bitrate zijn in te stellen (MPEG), het wordt dan een vreselijk groot bestand als ik alles max. zet, maar dat kan ik met TMPGenc allemaal wel weer kleiner maken….
  Als ik met Pinaccle een AVI maak is geen 1 keuze wat resulteerd tot een goede kwaliteit, veel te blokkerig enz.
  Bij MPEG is het wel goed….maar dan weer dat probleem wat ik hierboven omschrijf.
  Wat mij ook opvalt is dat als ik kleine filmfragmenten omzet als AVI, is de kwaliteit wel goed ? Is hier een verklaring voor ?

  Kan/wil iemand mij verder helpen met de hierboven omschreven problemen ??

  Bij voorbaat dank !

  Leon
 • welke studio versie gebruik je?

  alle updates en patches van pinnacle al gedownload?

  hier werkt het namelijk als een trein onder xp-pro
 • studio versie 7
  alle updates en patches gedownload en nog steeds het zelfde

  nou wil ik best een avi bestand maken immers het capturen van video wordt ook avi, maar als ik bewerkte film weg schrijf als avi, met de zelfde resolutie en birate wordt de kwaliteit slecht….

  Ik ben ten einde raad…..
  Wie o wie weet wat ik moet doen ?

  Leon
 • Dat de video er slecht uitziet(stotteren,blokkerig) wil niet per see zeggen dat ie ook slecht is………

  Recept: Haal je video naar binnen en bewerk deze zoals je wilt met "bewerken", ga naar "maak film" en exporteer je project als avi met onder "instellingen" de DV video encoder, je kunt ook klikken op "als huidige project".
  Als je niets aan de video wilt bewerken kan je voor de volgende stap ook gewoon het ruwe gecapturede materiaal gebruiken( de avi dus).

  De truuk zit hem in de compressie van de avi, bij een DV avi is dat DV compressie en zolang je deze maar kiest bij het exporteren van je project zou de kwaliteit behouden moeten blijven, kies je voor een andere codec(compressor) dan kan je rekenen op kwaliteits verlies.

  Laad de dv-avi in TMPGenc-plus en kies in de wizzard voor het Svcd template, de rest gaat vanzelf
 • ja dat is waar, dan ga ik gewoon een vcd maken en dan vergelijken op de dvd speler…
  Ik heb net trouwens een SVCD gemaakt, maar waarmee kan je deze afspelen ?
  Ik heb namelijk ook een VCD filmpje en deze kan ik dus wel afspelen in mijn dvd speler….SVCD dus niet en ook niet op de pc.
 • Svcd speel je af met een soft DVD player , bv Powerdvd van Cyberlink
 • aha ok, dus het is gewoonweg niet mogelijk om svcd in een stand-alone dvd speler af te spelen ?
  Nu ben ik trouwens aan het stoeien met tmpgenc ik krijg het maar niet voor elkaar om een 16:9 film te maken, ik heb dit toch al eerder gedaan.
  Maar de verhouding klopt niet, wel als ik de film afspeel en op mijn tv de boel full-screen uitzoom terwijl 16:9 films op een 4:3 tv altijd goed qua verhouding zijn.
  Wie wil mij uit leggen hoe de instellingen precies moeten staan in tmpgenc, om van een 4:3 avi bestand/film een 16:9 bestand te maken ?
  Ik wil dan een mpeg1 bestand maken met een resolutie van 352x288, dit is de max. resolutie ?, want bij een resolutie (standaard PAL) van 720x576 wordt de kwaliteit erg slecht.

  Ik ben nu ook bezig met nero, want deze zet de avi file automatisch om als je een vcd wilt maken.dus je hoeft tmpgenc niet te gebruiken, maar of je hiermee de beste kwaliteit kan halen ?

  Alvast weer bedankt voor de eventuele reactie's

  Leon
 • Een Svcd kan je ook op een home-dvd speler af spelen mits die dat ondersteund en jij zegt zelf dat jouw dvd speler dat niet kan :roll: :-?

  Wat betreft resoluties en beeld aspect ratios moet je goed in de gaten houden dat een vcd niet hetzelfde is als een dvd en ook niet als een svcd.
  Al deze formaten hebben zo hun beperkingen en voor en nadelen
  Een vcd moet 352x288 zijn(pal) , groter kan gewoon niet dan is ie niet meer vcd compliant .
  Een vcd ondersteund niet geavanceerde beeld truukjes om in 1 bestand zowel 4:3 als 16:9 afspeel formaat te hebben, dat kan alleen een dvd.

  Als jij een vcd met 16:9 beeld formaat wilt hebben dan moet je een video bestand maken van 352x288 waarin maar 352x198 aan video beeld zit en er dus twee zwarte balken boven en onder de video zitten.
  TMPGenc heeft hiervoor uitgebreide routines die je vind in de settings/advanced/video arrange method en met het filter "clip frame" doe je hetzelfde(video arrange method) maar kan je zien wat het effect is.
  Het komt er simpelweg wel op neer dat als je van een 4:3 film een 16:9 wilt maken je botweg zo'n beetje de helft van je beeld moet afsnijden, je verliest dus gewoon beeld informatie…..

  Een hype waar iedereen intrapt: breedbeeld….
  9 van de 10 breedbeeld video films zijn niets anders dan een 4:3 film waar de onder en bovenkant van zijn afgeknipt, huur maar eens een vhs band en een dvd en zie de teleurstellende waarheid: breedbeeld is een joke en gewoon boerenbedrog……. :evil:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.