Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Geluid niet synchroon na kopie via Flask

rwilligen
6 antwoorden
 • Ik ben erg nieuw op dit gebied en heb net mijn computertje een nacht en een ochtend aan de gang gehouden voor het dubben van een DVD naar Divx via Flask. Het uiteindelijke bestand is een .avi trouwens wat ik ook niet snap. Hoe dan ook, erg tevreden over de kwalitiet, ziet er gewoon goed uit, alleen het geluid loopt niet synchroon. Scheelt al gauw een seconde of zo. Het enigste dat ik weet is dat ik ergens MP3 Layer moest aanvinken, maar gezien ik op dat moment niet de MP3radium Codec (wat ik ook niet ken trouwens) geinstalleerd had heb ik de audioCodec op standaard laten staan.
  Weet iemand of dit probleem hier aan ligt of aan iets anders? Voordat ik weer 14 uurtjes ga wachten op iets wat misschien toch weer fout gaat..


  moxie
 • Dan heb je dus een divx gemaakt met gewone wav audio.
  Geen probleem want je kan de wav nog omzetten naar mp3 mbv. Virtualdub.
  Laad je video, ga naar audio/compressie, kies de mp3 codec met bitrate die je hebben wilt, zet de video op "directstreamcopy" en save de video.
 • Geweldig! En vreemd tegelijkertijd. Dat programmaatje gedownload, maar de opties die jij beschreef waren er in mijn geval niet. Compressie was niet te kiezen, Avi was geselecteerd en niet .wav (dus dat had ik misschien toch al goed gedaan…) en direct stream copy stond al aangevinkt onder Audio. Ik heb geloof ik wel nog direct stream copy aangevinkt onder video, en toen gewoon weer als .Avi opgeslagen onder een nieuwe naam. Het scheelt voor mijn gevoel nog wel een fractie van een seconde (echt minimaal), maar het betreft hier een oude film, dus die zal waarschijnlijk toch al niet perfect zijn geweest.

  Eerste reactie, meteen raak, 1-0.
  Dan nu maar aan de volgende van Ray Harryhausen beginnen (als je dat toevallig iets zegt…)


  groet,

  moxie
 • Als je zowel audio als video hebt opgeslagen met "direct stream copy" dan is er met a+v niets gebeurt…..
  Het doet exact wat het zegt: directe stroom kopie (geen bewerking dus)

  In dat geval wordt de video opnieuw door Vdub weggeschreven maar dat kan net de redding geweest zijn aangezien Vdub wel de interleave(koppeling tussen audio en video) opnieuw maakt en dat kan de de-sync oplossen….
 • Ik had alle instellingen bij die programma's nog niet goed bekeken, alleen maar rechttoe rechtaan geprobeerd een kopie te maken om te kijken wat er van de kwaliteit over zou blijven. Ik zal die programmaatjes dus nog eens beter onder de loep moeten nemen.

  Dan heb ik nog twee kleine vraagjes. Ik heb nu namelijk een bestand van 715 MB overgehouden omdat ik gekozen had voor een compressie die tot een schijfje van 700 MB zou leiden en niet tot 650 MB (verschil?). Moet ik dit bestand als "data" branden op een CDR om hem te kunnen bekijken in een DVD-speler die aan de TV hangt, of als VCD? Dit laatste is me namelijk sowieso niet gelukt omdat EasyCD-Creator de Avi-file niet accepteerde…

  moxie
 • [quote:a7eb3acd8b="moxie"]Dan heb ik nog twee kleine vraagjes. Ik heb nu namelijk een bestand van 715 MB overgehouden omdat ik gekozen had voor een compressie die tot een schijfje van 700 MB zou leiden en niet tot 650 MB (verschil?). Moet ik dit bestand als "data" branden op een CDR om hem te kunnen bekijken in een DVD-speler die aan de TV hangt, of als VCD? Dit laatste is me namelijk sowieso niet gelukt omdat EasyCD-Creator de Avi-file niet accepteerde…moxie[/quote:a7eb3acd8b]

  Als VCD. En gebruik Nero, dat is echt super makkelijk. Voor het naar DivX omzetten gebruik ik overigens DVDx, een errug makkelijk programma. Nooit problemen mee !

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.