Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

schokkend beeld na kopieren film

rwilligen
9 antwoorden
 • Het is mij gelukt een film te branden die ik kan afspelen op mijn dvd-speler. De kwaliteit valt me alleszins mee, maar het beeld schokt. Dat is vooral te zien bij de aftiteling. Die schokt door het beeld in.
  Het lijkt steeds alsof het beeld 'even blijft hangen'.

  Ik heb gekopieerd met dvdx.

  (deze vraag is eerder gesteld, maar ik kreeg geen antwoord. :( Vandaar nogmaals in de hoop dat het nu wel resultaat heeft. Meer mensen moeten dit probleem toch herkennen?) :-?

  Groeten

  Mozart
 • Klinkt als: verkeerde framerate, oftwel de bron had een andere framerate dan de gemaakte mpeg…
 • Okee,

  je bedoelt de framerate PAL 25 fps?
  Die stond goed!

  Mozart
 • Wat is je bron? een dvd? videocamera?

  Wat voor dvd? is het wel een pal-DVD met 25 fps video?

  Vertel eens wat meer….
 • Okee. De bron was een dvd. Het is een tekenfilm die ik heb gekopieerd op EEN cd van 80 min.
  Ik heb gekopieerd via dvdx. Heb daarbij niet gekozen voor mpeg2 of mpeg1, maar voor avi(divx,yuv..).
  De instellingen heb ik overgenomen van de site WeetHet.
  Omat ik uiteraard een pal-vcd wil hebben heb ik pal 25 fps genomen.
  Use ACM en de video codec divx. Het geluid heb ik ops mpeg layer-3 gezet. Vervolgens de bitrate calculator aan het werk gezet en mijn computer laten pruttelen.
  Nadat het bestand was omgezet heb ik het met Nero op cd gezet en bekeken via mijn dvd-speler bij mijn tv.
  Het beeld is zeer bevredigend. Je mag het zelfs scherp noemen. Ik ben er heel enthousiast over. Alleen bij snelle bewegingen zie je wat van die digitale blokjes verschijnen.
  Dat is vervelend, maar het wordt pas echt hinderlijk als na zo'n 15 minuten het beeld schokkerig wordt. Alsof hij telkens (na een aantal seconden) even blijft hangen.
  Dit valt vooral op bij de aftiteling die van onderaf het beeld naar boven scrollt. Dit gebeurt dus haperend.

  Ik hoop dat je hiermee wat kunt.

  groet

  Mozart
 • Je hebt dus een dvd omgezet naar divx om hem daarna nog een keer om te zetten naar vcd, een niet erg goede werkwijze die ook nog eens extra tijd kost.
  Problemen zoals degene die jij hebt komen meestal voort uit het 2 x omzetten van de film, hoeft niet persee, maar toch kan je zowiezo de beter methode gebruiken: in 1 keer naar vcd.
  Als het meezit wordt de kwaliteit ook nog beter

  De betere methode is dus om in 1 keer de dvd om te zetten naar mpeg1/vcd zodat mbv Nero deze in 1 keer gebrand kan worden tot vcd zonder nero nog een keer een conversie moet doen.
  Ik ken dvdx niet maar mogelijk is er een template?
  Een pal-vcd/mpeg1 bestand moet zijn: 352x288@25 fps@1150 Kbs mpeg1 video en voor de audio 16 bit/44.1 Khz mpeg1-layer2@224 Kbs
 • Aha! Ik vond het al merkwaardig dat nero ook nog zo lang aan de slag ging. Ik kan er dus beter een mpeg1 van maken. Dan hoeft nero niet opnieuw te encoderen?

  Bedankt voor de tip. Ik ga het direct uitproberen.

  Mozart (componeren is makkelijker dan films branden :wink: )
 • Ik geloof dat het gelukt is. Ik kreeg wel de mededeling:
  '15 video underflows. Try adjusting padding start or max to avoid or you can also increase the mux rate or video_bitrate.'

  Ik heb het verkregen bestand toch op een cdtje gebrandt. Volgens mij is het perfect.
  Zit ik nog met EEN vraag. Met mpeg-1 zit je aan bepaalde vaste waarden vast. Ik heb nu een film van 1 uur en 15 minuten gebrandt. Wat nu als ik een film van 90 minuten kopieer. Dan wordt het bestand te groot!

  Mozart
 • [quote:24736c9c44="Mozart"]
  Zit ik nog met EEN vraag. Met mpeg-1 zit je aan bepaalde vaste waarden vast. Ik heb nu een film van 1 uur en 15 minuten gebrandt. Wat nu als ik een film van 90 minuten kopieer. Dan wordt het bestand te groot!

  Mozart[/quote:24736c9c44]

  Splitsen over meerdere cd's.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.