Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Avi-film inkorten

Blueone
4 antwoorden
 • Als ik een avi- film heb met daarbij onder andere ook de complete aftiteling. Hoe kan ik dat laatste stuk er dan a.h.w. afsnijden zodat er minder mb-s overblijven.
  Hierdoor kan de kwaliteit van de rest van de film iets beter worden terwijl de film toch op 1 cd gaat ?
  Weet iemand daarvoor een programma?
 • Dat knippen kan je eenvoudig met Nandub.

  Maar eh, 't is niet omdat je die aftiteling uit die avi gaat halen, dat de beeldkwaliteit van het resterende gedeelte zal toenemen hoor.
  De beeldkwaliteit wordt bepaald bij het encoderen en daar kan je nadien niets aan veranderen (in elk geval toch niet verbeteren)

  De meeste recente divx-handleidingen houden trouwens rekening met de aftiteling en zullen u aanraden het gedeelte van de aftiteling te encoderen aan een veel lagere bitrate dan de film.
 • Sectie B,
  Klopt helemaal. Ik heb een DVD omgezet naat AVI met behulp van Gordian Knot en de perfecte beschrijving van SECTIE B !!
  Maar dan nog zou ik de film als het ware kunnen inkorten door de aftiteling weg te laten vallen bij of net voor het omzetten van DVD naar AVI.
  Dat bedoel ik dus.
  Ik krijg dan meer ruimte om een film op 1 cd op te slaan en daardoor zou de bitrate omhoog kunnen. (Denk ik ? Toch ?)
 • Je kan inderdaad slechts een gedeelte van een film omzetten naar Divx.

  Helemaal in het begin van de handleiding, in DVD2AVI, vlak nadat je de VOB-files hebt ingelezen, kan je in DVD2AVI door de film scrollen met behulp van de schuifbalk onderaan in DVD2AVI.

  Ga naar het begin van het gewenste startpunt (in jou geval het begin van de film) en druk op de knop "[b:149227e101][[/b:149227e101]" rechts naast de schuifbalk. Ga dan naar het gewenste eindpunt (bij jou vlak voor de eindgeneriek) en druk op "[b:149227e101]][/b:149227e101]".
  Het blauwe gedeelte van de balk wijst op het stuk waarvoor een d2v-project zal gemaakt worden.
  Volg nu terug gewoon de handleiding.

  Of je hier veel winst mee maakt? Niet echt, want GKnot encodeert de eindgeneriek (=credits) aan een veel lagere bitrate dan de rest van de film. Zichtbaar zal het verschil niet zijn.

  En persoonlijk vind ik trouwens dat de eindgeneriek effectief deel uitmaakt van een film. Ik knip die er dus nooit af.

  Ik zal dit ook opnemen in de FAQ op onze site, misschien interessant voor mensen die slechts een bepaald fragment van een film willen omzetten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.