Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

dvd +r/+rw

patensas
9 antwoorden
 • Het is mogelijk een dvd +r/+rw zelf gebrand medium af te spelen op een normaal dvd speler (geen pc dvd speler dus)?
  :roll:
 • ja, dat lijkt me wel, anders zouden ze het niet maken lijkt me 8)
 • Dat ligt eraan wat je erop gebrand hebt natuurlijk!!!!!!
 • Als je de DVD conform de DVD-Video standaard brandt met behulp van daarvoor bestemde software zal het hoogstwaarschijnlijk geen problemen opleveren.
  De meeste DVD spelers kunnen DVD+R en +RW lezen. De grootste kans van slagen heb je met +RW, omdat hiervan de reflectielaag anders (beter) is als die van +R.
  Sommige DVD spelers herkennen de DVD+R als een 2-laags DVD en komen dan met een foutmelding. Het is een kwestie van uitproberen of jouw speler correct leest.
  Ik weet niet of je al een DVD brander gekocht hebt, maar zoniet kun je net zo goed een DVD-RW/-R nemen. Deze is goedkoper in de aanschaf en ook de schijven zijn goedkoper. Er is voor "gewoon" gebruik geen wezenlijk verschil tussen de beiden systemen.
 • [quote:93a510a9a5="Bosje"]ja, dat lijkt me wel, anders zouden ze het niet maken lijkt me 8)[/quote:93a510a9a5]

  Was 't maar zo simpel! :-?
  Ik heb 't nieuws niet zo goed bijgehouden, de laatste tijd, maar er zijn zoveel diverse DVD-brandstandaards (DVD-RAM DVD-R, DVD+R, etc) dat ik zoiets heb van: ik wacht af wat nu eindelijk de [i:93a510a9a5]echte[/i:93a510a9a5] standaard wordt. Dwz, de best ondersteunde en meest gebruikte standaard. :roll:
 • Officieel is DVD-RW/-R de echte standaard zoals die vastgestelt is door het DVD-consortium.
  Een aantal leveranciers (o.a. Philips) wijken hiervan af met hun DVD+RW/+R branders. Dit systeem heeft een voordeel t.o.v. het offieciele formaat. DVD+RW is namelijk in staat, net als een gewone video-recorder, meerdere video bestanden op te nemen en te bekijken.
  DVD-RW kan dit niet omdat de DVD namelijk afgesloten moet worden na het schrijven. De nieuwe generatie DVD-RW branders (4 speed) die eraan komen kennen dit probleem niet meer. Dit probeem heeft overigens alleen betrekking op standalone branders (ter vervanging van video-recorders) en niet op pc branders.
  Het is dus maar net de vraag of er ooit 1 standaard komt. Het ziet er naar uit dat beide systemen een marktsegment zullen innemen. De aankoop zal dus worden bepaalt door persoonlijke voorkeur en de prijzen van branders en schijven.
 • Volgens mij gaat de DVD+R(W) de standaard worden. De meeste grote fabrikanten hebben hiervoor gekozen en zelfs Pioneer maakt zijn eigen spelers ook geschikt voor +RW.

  Net als dextertje, wacht ik gewoon wat de uitkomst wordt van de veldslag tussen en fabrikanten wordt en dan wacht ik nog een jaar zodat de apparaten betaalbaar worden :wink:
 • Ik had eerst ook de overtuiging dat DVD+RW de strijd zou gaan winnen, ik ben hier echter niet meer zo zeker van. Andere gerenomeerde merken brengen nu ook DVD-RW branders op de markt, zodat Pioneer er niet meer alleen voor staat.
  Daarnaast wordt er al weer aan een nieuw DVD systeem gewerkt. Dus of wachten zin heeft betwijfel ik. De gemiddelde levensduur van een toepassing (brander) is momenteel toch maar 2 jaar.
  Als je nu toepassingen hebt voor een DVD brander zou ik nu kopen en niet wachten. Deze branders worden straks wel goedkoper, maar dan is er weer het nieuwe systeem op de markt. Je blijft er toch altijd achteraan hollen.
 • [i:2286aa8c70]"zelfs Pioneer maakt zijn eigen spelers ook geschikt voor +RW. "[/i:2286aa8c70]

  bovenstaande is gewoon een gelukkige bijkomstigheid.

  sterker nog: waarom zit sony in de dvd+rw alliance en rust het zijn
  VAIO laptops uit met dvd-rw uitvoeringen?

  de hoogste compatibiliteit (video op standalone dvd-spelers!) is toch met
  een dvd-r schijfje… sorry :)

  ff voor de duidelijkheid: een echte standaard is er dus nog niet.

  grtz

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.