Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Divx/Avi/Mp(e)g

Foxenberg
20 antwoorden
 • Hallo,
  Als ik een film download dan is de extensie vaak anders.
  De ene keer is het *.avi en de andere keer is het *.divx en weer een andere keer is het *.mpg/mpeg.

  Wat is het verschil in kwaliteit/grootte/etc. tussen deze 3?

  Bvd,
  Klaas
 • .divx is eigenlijk .avi
  je kan dus ook gewoon veranderen in .avi
  .mpg is vaak groter en ook betere kwaliteit
  bij divx en .avi ligt het aan het compressieniveau hoe goed ze zijn. als je hele films download, moet je ongeveer op 700 mb zitten voor goede kwaliteit van avi / divx
 • Dat .mpg vaak beter is wil ik hier bestrijden.
  Een mpg file maakt gebruik van een andere compressietechniek.
  Een film die als divx op een cd van 700 MB past, komt als mpg op (minimaal) twee cd's te staan.
  Voordeel van .mpg is dat je die vaak in je standalone dvd speler af kunt spelen, en divx niet.
 • Bedankt beide.
  Ik ben weer wat wijzer geworden!:)

  Klaas
 • Kun je een Mpeg afspelen in een standalone DVD speler?

  JeePeeS
 • Als de mpeg voldoet aaan specifieke eisen zoals VCD of SVCD en de cd gebrand wordt met de correcte instellingen dan kan dat: Ja dus.
 • Niet alle stand alone dvd spelers kunnen svcd afspelen informeer daar eerst naar (anders vcd branden).
 • ok, je hebt gelijk: dan maar het hele verhaal.
  VCD=mpeg1 en wordt door nagenoeg iedere stanalone dvd player afgespeeld.
  Svcd=mpeg2 en wordt niet door iedere dvd player afgespeeld.
  Mocht je dus nog een dvd speler willen aanschaffen dan doe je er goed aan om vooraf te checken wat ie allemaal kan spelen.

  vcd= ongeveer vhs kwaliteit
  svcd= ongeveer s-video kwaliteit(=dus beter dan vcd)
 • Bedankt.

  gr,

  JeePeeS
 • En hopelijk spelen de nieuwe modellen DVD-spelers binnenkort allemaal ook MPEG4-ISO compatibele video af (divx5, xvid,…) zodat we eindelijk van deze dubbelzinnigheid af zijn.

  divx = betere kwaliteit/comprimering maar enkel af te spelen op pc
  (s)vcd = mindere kwaliteit maar ook af te spelen op DVD-spelers.

  Maar 'binnenkort' zal nog wel effe duren vrees ik… eerste aankondigingen door minder bekende merken zijn reeds gebeurd, maar wanneer het standaard zal zijn???
 • Een utopia waar iedereen op zit te wachten en welke simpelweg nooit zal komen.
  Divx of mpeg4 is nu eenmaal geen formaat voor homeplayers, het mist essentiele eigenschappen daarvoor waaronder de mogelijkheid om interlaced materiaal te kunnen herbergen/spelen, maar ook uitgebreide schaalbaarheid zoals bij mpeg2 is niet aanwezig.
  Het is ook niet de gedachte achter mpeg4 bij het ontwikkelen ervan om het een formaat te maken voor home players, het is hoofdzakelijk ontworpen om te streamen, meer niet.
  Dat het minder ruimte inneemt dan mpeg2 is leuk maar eigenlijk op dit moment al niet meer van belang aangezien de dvd branders in de winkel liggen.
  En alhoewel mpeg4/divx een leuk formaat is om (roof) kopieen te maken van een dvd is het kwa kwaliteits potentieel veruit inferieur aan mpeg2.
  Mpeg4 is nu eenmaal niet ontworpen om video in de hoogste kwaliteit te herbergen, het is gemaakt om goede kwaliteit te geven over een evt. krakemikkige verbinding via een netwerk(zoals het internet) terwijl bij mpeg2 bij het ontwerpen maar naar 1 ding gekeken is: kwaliteit en schaalbaarheid, kleine files waren wel een item maar niet op de schaal zoals deze bij mpeg4 zijn.

  Begrijp me goed: ik ben gek op divx/mpeg4 en alles wat ook maar enigzins daarop lijkt maar ook reallistisch:zolang cd's het enigste was wat we thuis konden maken was divx een uitkomst maar met de komst van de dvd brander is het probleem van ruimte opgelost en over een tijdje brand iedereen lekker zijn divx tot een dvd en speelt hem af in zijn home dvd player.
 • De enige echte oplossing om de "roof" kopieen (avi/divx) af te spelen op je TV is dus om je PC middels een draadloze verbinding aan te sluiten op je TV.
  Ik begrijp dat elk ander alternatief (ofwel de divx omzetten naar SVCD of wachten op de eerste modellen standalone DVD spelers die ook divx af kunnen spelen) niet echt een optimale oplossing is.

  gr,

  JeePeeS
 • Hallo,
  Ik hen nu een aantal films in DIVX/mpeg4 formaat, nu kan ik deze na het downloaden van de juiste codecs ook afspelen, maar ik wil deze films omzetten naar mpeg1, nu gebruik ik altijd tmpgenc maar daar wil het dus niet mee.

  Wie wil mij vertellen wat voor programma ik daarvoor moet gebruiken?

  Leon
 • [quote:a6fe7039df="pjcdeboer"]Niet alle stand alone dvd spelers kunnen svcd afspelen informeer daar eerst naar (anders vcd branden).[/quote:a6fe7039df]

  En sommige merken/modellen (zoals de meeste Sony's) kunnen ook geen cd-r of cd-rw afspelen
 • ja daar ben ik volledig van op de hoogte, ik heb een sony dvd speler staan, iets uitgebreider dan de meeste, deze ondersteund vcd,svcd, mp3 enz. dat zit wel goed.
  Mijn vraag was/is hoe ik mpeg4/divx om kan zetten naar mpeg1/vcd of naar svcd.

  Bij voorbaat dank

  Leon
 • met een plugin van nero die zet em ook meteen op vcd als je wilt
 • als je in tempgenc de instellingwn veranderd kan hij ook die formaten encoderen naar mpeg.
  start tempgenc op en ga naar option selecteer dan environemental settings
  en dan vfapi plug in en zet dan directshow multimedia file reader omhoog
  dit doe je door op die regel te gaan staan met je muispijl en dan op de rechtse muisknop te klikken selecteer nu hihger priority totdat die op + 6 staat . nu zal hij wel die formaten encoderen . dit doet verder niets af aan de kwaliteit van het encoderen .
  succes verder
  groetjes blokkenboerke
  :D
 • Kijk, dat is bruikbare info!
  En inderdaad, de file reader omhoog gezet en gaan!

  Bedank voor de uitleg Blokkenboerke!!!

  Groeten,

  Leon
 • Da's allemaal heel mooi! Misschien kan iemand mij dan even vertellen hoe je een divx van ongeveer anderhalf uur synchroon kan laten lopen (audio en video). Ik haal eerst de audiotrack met virtuadub van de originele Avi af, laadt de vidoe en audio in Tmgenc en zet dat om in een m2v-file (video) en een wav-file (of in een system-mpg, waar audio en video weer zijn samengevoegd, deze file loopt perfect synchroon).

  Maar dan; met dvd-it inladen, authoren en uiteindelijk branden. Wat ik er tot zover van begrijp -ik ben hier pas een weekje mee bezig- is dat dvd-it de files omzet naar een video- en een audio Ts-map. Daarin alle VOB-bestanden dumpt en dit vervolgens naar een UDF (image) converteert en deze weer uiteindelijk brandt. Toch gaat er in dit laatste proces iets niet goed… Maar wat?? :cry:
 • Als ik het goed begrijp is de MPG synchroon, en de VOB niet.. Heel vreemd probleem..

  Ik ken DVDit niet, maar een beetje DVD-Author heeft een [i:9bdabbebfc]simulatie[/i:9bdabbebfc]-optie om te testen alvorens te branden.. Nog beter: om het probleem te achterhalen kan het handig zijn om het proces in stappen te doen: VOB maken, VIDEO_TS folder maken, image maken, branden.. Zo kom je er snel achter wat er mis is..

  p.s.
  De AUDIO_TS folder die wordt aangemaakt ziet er interessant uit, maar is altijd leeg :o

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.