Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

ondertitels bij divx

8 antwoorden
  • hallo, ik heb een divx avi file gemaakt van een film en met subrip de ondertitels geript en daar een .srt file van gemaakt. maar hoe speel ik nu de film af met ondertiteling? ik had gehoord van microdvd, maar daar snap ik echt geen &*^$ van! iemand een idee?
  • kijk eens ofdat je bs player kunt vinden. dit is een zeer gemakkelijk programmatje daarvoor .
  • FlaskMPEG decodeert in ene moeite door de ondertiteling, als je dat wenst tensminste.
  • je kunt ook MV2 player downloaden. http://www.dvd.box.sk dat programma is gewoon een viewer die Divx codecs gebruikt en een ingebouwde subviewer heeft
  • Je kunt ook hier http://www.tac.ee/~prr/videoutils/ kijken. Even lezen voor welke videokaarten dit geldt (In ieder geval Matrox, maar bij andere kaarten werkt het ook) dan komt de ondertiteling automatisch in je scherm als je een .avi afspeeld met je MediaPlayer, die toch al standaard in Windows zit. VobSub verzorgd ook ondertitels bij de MediaPlayer.
  • Ik gebruik ook VobSub ervoor en dat werkt prima. De film en de ondertitling moeten wel dezelfde naam hebben (b.v. "Spiderman-divx.avi" en "Spiderman-divx.srt") en in dezelfde dirctory staan, en dan werkt het perfect. Geen speciaal programma nodig om je film mee af te spelen, gewoon Windows MediaPlayer.
  • [quote:80736bf705="Henny"]Ik gebruik ook VobSub ervoor en dat werkt prima. De film en de ondertitling moeten wel dezelfde naam hebben (b.v. "Spiderman-divx.avi" en "Spiderman-divx.srt") en in dezelfde dirctory staan, en dan werkt het perfect. Geen speciaal programma nodig om je film mee af te spelen, gewoon Windows MediaPlayer.[/quote:80736bf705] heb ik ook gedaan maar nog steds geen ondertitels op de vcd hans
  • Dat kan kloppen, want DivX is heel wat anders dan VCD. DivX = AVI VCD = MPEG Ondertiteling op een VCD is een heel ander verhaal. Dan raad ik je aan even rond te zoeken op www.vcdhelp.com, en daar zul je dan zien dat er 2 mogelijkheden zijn op een VCD te ondertitelen. Die manieren zijn een beetje te omslachtig om hier in het kort te herhalen, dus ga daar eens kijken.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.