Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

video van anologe camera via pc afspelen op dvd

None
8 antwoorden
 • Is er iemand mij kan vertellen, hoe ik filmpjes van mijn camera op de pc krijg en ze dan achter elkaar op een cd kan zetten die ik dan vervolgens kan afspelen in een normale dvd speler?
 • Om je films op je pc te krijgen zijn er verschillende mogelijkheden: firewire kaart, camera koppelen aan tv-in, camera aan video/tv koppelen en dan naar tv. Je hebt iig een firewire kaart of beeldkaart met tv-in nodig.

  Om dat dan met dvd-speler te kunnen afspelen is een groot werk. Je moet dan aan dvd/(s)vcd authoring doen, waarvoor niet direct gratis programma's te vinden zijn. Een goedkoop programma is bvb DVDit, maar er zijn er veel meer.
 • Je dient dit in een aantal stappen te doen.

  [b:4fe971a939]#1 inlezen van video/audio vanuit je camera naar de harddisk van je pc.[/b:4fe971a939]

  Aangezien je een analoge camera hebt kan dit niet middels een zg. firewire aansluiten, maar moet je dit binnen halen via een videokaart.
  Afhankelijk van de kwalitiet die je hebben wilt en het beschikbare budget kun je kiezen voor een combi-kaart of voor een specale videobewerkingskaart. Deze laatste zijn in de regel duurder, maar geven ook betere kwaliteit.
  Voor je opslag heb je veel ruimte nodig, en de datastroom is afhanklijk van de mogelijkheden van je harddisk.

  [b:4fe971a939]#2 bewerken en converteren.[/b:4fe971a939]

  Als je deze #1 stap gezet heb beschik je over kopie van wat er op je camera staat. Deze bestanden zijn echter dusdanig groot dat het zinvol is deze om te zetten naar een ander formaat.
  Je hebt nu tevens de mogelijkheid om de bestanden te knippen, plakken, wijzigen en evntueel audio toevoegen. Hiervoor heb je videobewerkingssoftware nodig zoals Adobe Premiere.
  Wanneer je een bestand definiteif gemaakt hebt, kun je deze converteren naar een formaat dat universeel door pc's of standalone DVD spelers te lezen is.
  Kies je voor afspelen op pc dan is DivX formaat de betere keuze, vanwege de goede kwaliteit / volume verhouding.
  Wil je echter iets maken dat afspeelbaar is op een standalone DVD speler, dan kun je kiezen uit VCD, SVCD of DVD kwaliteit.
  VCD en SVCD zijn "oudere" systemen en geven een mindere kwaliteit. Ze hebben echter het voordeel dat je ze op gewone CD's kan branden. Om DVD's te branden heb je een "dure" DVD brander nodig.
  De gebruikte codec's (opname en afspeel codering) zijn MPEG-1 en MPEG-2 (deze laatste voor DVD).
  Afhankelijk van je keuze zijn er diverse software programma's te beschikking, waarvan de meeste als freeware van internet te halen zijn.

  [b:4fe971a939]#3 Branden van eindresultaat.[/b:4fe971a939]

  Afhankelijk van bovengenoemde coderingsmethode heb je brandsoftware nodig. Voor VCD en SVCD kun je uit te voeten met standaard programma's zoals Nero Burning.
  Kies je echter voor DVD, dan heb je naast een DVD-brander ook speciale DVD brandsoftware nodig. Hiervoor zijn diverse programma's te koop, zoals het al eerder genoemde DVDit! Je hebt deze authering software nodig om de juiste indeling van de DVD schijf te krijgen. Zonder deze indelen kan een standalone DVD speler de schijf niet lezen!!
  Bovendien beschikt deze software over de mogelijkheid om menu's te maken.

  Nou. Ik hoop dat ik je op weg geholpen heb. Er zullen vanzelf wel meer vragen komen. :D
 • Juul en Gerard bedank voor jullie reaktie. Het is me duidelijk geworden dat het niet zo simpel is. Ik hoorde dat het eventueel ook met een tv kaart zou kunnen. Ik had er een (uitgeleend, Haupage) dus die ga ik eerst proberen. Gaat het niet goed, dan ga ik zondag kijken op de computerbeurs in Den Haag, Houtrusthal voor een video bewerkingskaart.

  Ik ben al blij als ik het op mijn pc krijg, dan kan ik proberen om het om te zetten in mpeg.

  Mijn pc is 1000mhz, ik heb een videokaart van 64 mb (ik dacht Ndivia of zo iets) met video out en 140 gig HD (60+80) waarvan ongeveer de helft vrij. en 600 mb geheugen.
 • Het is afhankelijk van de video-audio uitgang van je videocamera.

  Een firewire-kaart kan je waarschijnlijk niet gebruiken want je hebt geen firewire uitgang op je camera.

  Een goedkope analoge capture-kaart (TV-kaart) geeft een slecht eindresultaat, de beste oplossing is ergens je videomateriaal laten overzetten op je harddisk of dvd-schijf.
 • Ik gebruik de PCTVpro kaart van Pinnacle.Sinds ik overgestapt ben van een AMD naar een Intel PCU krijg een zeeer goed resultaat.Gebruik de nieuwste software van Pinnacle,en bewerk het met ulead videostudio en brand het op CD met Nero als videocd.
 • Nouja , denk dat de overstap van een MSI board (6330) naar een Asus P4 board de oplossing is geweest voor de problemen die ik had met de software van Pinnacle :oops:
 • Het is niet de cpu maar het is de chipset en de daarbij horende drivers.
  AMD maakt uitstekende cpu's maar voor een goede betrouwbare chipset met dito drivers moet je (helaas)nog steeds bij Intel zijn.

  De chipset regelt alles: dataverkeer van en naar de cpu, busmastering , DMA, dataverkeer naar video en audio kaart ,powermanagment,plug-and-play,en ga zo maar door……..
  En helaas is de combinatie Intel-chipset/amd-cpu niet meer mogelijk.

  Verder helpt de overstap van msi naar asus ook natuurlijk wel een beetje alhoewel msi toch best wel aardige bordjes maakt.
  Maar Asus blijft stabiliteits konig :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.