Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Screenshot dvd

paul123
16 antwoorden
 • Ik wil graag van een dvd film een screenshot maken. Met de simpele 'screenshot' knop lukt dit echter niet. Ik heb ook al heel wat programma's gedownload, maar elke keer gebeurt er hetzelfde: als ik de screenshot plak, krijg ik de film zelf 'erdoorheen' te zien (dus nog gewoon bewegend). Als ik de afbeelding opsla, wordt het een zwart vlak. Iemand enig idee waardoor dit komt en hoe dit op te lossen is?

  Bij voorbaat dank,
  Paul
 • Kun je uitleggen wat voor dvd programma gebruikt, ik gebruik Power dvd
  en daar kun je instellen hoe je de screenshots gaat gebruiken.
 • Ik gebruik ook ook PowerDVD, versie 4.0. Ik kan echter nergens die insteloptie vinden. Kun je vertellen waar deze zich bevind?

  Paul
 • Klik op configuratie (hamertje)/algemeen/geavanceerd/vastleggen , kies dan voor vastleggen in bestand en geef de locatie waar je de screenshots wilt hebben
 • Bedankt voor de reactie. Helaas heb ik deze opties allemaal niet. Wel instellingen, geen geavanceerd oid. Mijn versie is een standaard bij Dell geleverd pakket, kan dit een uitgeklede versie zijn?
 • Zou best wel eens kunnen……………….

  Een ander proggie dat het wel goed doet is HypersnapDX, helaas niet gratis maar wel gratis te testen(met logo in beeld)
  http://www.hyperionics.com/index.html
 • Bedankt voor de tip… helaas werkt ook dit programma niet :cry: . Als ik een screenshot neem zie ik het bewegende beeld erdoorheen bij het programma, zodra ik hem opsla wordt het zwart …

  Iemand nog een idee?
 • Met HypersnapDX zou het zonder problemen moeten werken, aangezien dat niet zo is vermoed ik dus dat je een driver probleem hebt.


  Ik zou eens op zoek gaan naar nieuwere drivers voor je videokaart, ik vermoed dat overlay niet helemaal goed funtioneerd, het kan ook nog een probleem van directX zijn, mogelijk kan een update daarvan ook helpen.
 • Thanks! Ik ga het proberen…
 • 'k heb de nieuwste drivers gedownload (GeForce 2 MX), maar nog steeds geen resultaat :cry: . Bij elk programma wordt 't screenshot een bewegend beeld, dat niet op te slaan is. Iemand nog suggesties?
 • Doe de test dxdiag om te kijken of directx goed funtioneerd.

  start/uitvoeren en type dxdiag en enter, doe dan de verschillende(directdraw, direct3D) tests die te doen zijn en kijk wat het resultaat is….
 • Ik heb 't zelfde probleempje, ik dacht dat dit wel zou moeten lukken met SnagIt, maar nee… ook gewoon een zwarte screenshot, misschien toch maar een ander progje…
 • Ja inderdaad, precies hetzelfde zo te horen. Het lijkt wel niet aan het screenshot programma te liggen, want het werkt met geen een programma. Ook (bij mij tenminste) verandering van het dvd-programma werkt niet.

  Ik heb de directx getest, en alles werkt perfect. Dus helaas, geen oplossing. Iemand nog?
 • Ik heb het ondertussen op drie pc's geprobeerd, met verschillende DVD-players, verschillende DVD's en uiteraard ook verschillende video-kaarten. Nog steeds echter geen succes… :( iemand nog een idee???


  BVD
  Paul
 • Het probleem ligt 'm in de hardware-overlay die gebruikt wordt voor het afspelen van films (niet enkel dvd, maar ook vcd enzo)

  Een paar mogelijke oplossingen:

  1. Windows Media Player
  Schakel "Videoversneling (hardware acceleration)" uit via menu Extra - Opties - Prestaties; herstart WMP
  Dit schakelt het gebruik van overlay uit en nu zou elk capture-programma een screenshot moeten kunnen nemen (ook de gewone Printscreen-toets)

  2. via HyperSnap-DX, zoals rwilligen al aangaf, en zijn "special capture"
  Hierbij moet de dvd-player wel directx gebruiken!
  - Schakel "Special Capture" in in HyperSnap-DX onder het "Capture" menu. Zorg ervoor dat daar DirectX "Primary" en "Overlay" surfaces aangevinkt zijn
  - start je dvd-speler en pauzeer de film op het gewenste moment en druk op de Scroll Lock toets
  - ga naar Hypersnap en kijk naar wat gecaptured was; zie je geen filmbeeld dan werkt je dvd-software niet met directx en werkt deze methode niet

  3. Download de trial (30 dagen) van de laatste PowerDVD versie.
 • Hartelijk bedankt voor de reply, ik ga het meteen proberen / downloaden!!

  Paul

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.