Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Beter geluid maken voor oude VHS videoband?

hugovis
8 antwoorden
 • Ik ben bezig wat oude videobanden over te zetten op cd, maar nu heb ik een band, waar het geluid heel slecht van is. Ik moet mijn TV wel op 30 zetten, wat het volume betreft en dan versta ik het wel, maar hoor ik natuurlijk ook veel ruis.
  Weet iemand of er een manier is om het geluid te versterken met een of ander programma?
 • Zal je niet gaan meevallen aangezien je meestal ook lineair de ruis meeversterkt maar Goldwave is een goede gratis audio editter die zo'n beetje alles kan wat je wilt doen met audio, www.goldwave.com

  Anders is Cooledit ook wel een goede maar niet gratis, adres ff zoeken met google…
 • Ik heb Cool Edit pro, maar hoe stel ik dat dan het beste in? Ik heb al wat zitten experimenteren met platen, maar ik vind dat niet makkelijk. En trouwens hoe doe ik dat met een vhs tape?
  Kan ik een avi bestand openen in Cool Edit Pro?
 • Cool edit weet ik weinig van, in Goldwave kan je de avi gewoon openen, uiteraard wordt alleen de audio geopend en bij het saven krijg je dus een wav die je naderhand weer met de video zal moeten muliplexen, bv met Virtualdub.
  Je opent dan de video en onder audio/wav audio voeg je de wav toe, daarna save je de avi.

  Goldwave kent een aantal standaart filters waarmee je zal moeten gaan expirimenteren, door in het betreffende filter op help te klikken krijg je de helpfile die bij dat filter hoort……
 • ok nou daar ga ik maar eens mee aan de slag. Laat nog wel weten of het is gelukt. En bedankt, hè!
 • Trouwens weet iemand hoe ik dan die bewerkte film weer terug kan zetten op vhs band? Het branden op cd is natuurlijk makkelijk, maar vrienden van me willen hem liever op VHS band.
  Aan de achterkant van mijn videorecorder heb ik zo'n scartadapter, die ik ook op input kan zetten, maar hoe transporteer ik nou die mpeg file van mijn pc naar die Videorecorder?
 • Zit er op je vga kaart misschien een TV-out. Die zou je dan kunnen gebruiken. Overigens hoe heb je de video op je PC gekregen. Wellicht dat het capture kaartje ook kan exporteren.
 • Ik heb de video op mijn pc gekregen met mijn tv kaart(rave); mijn pc heeft ook een video out, maar geen geluid uit. Daar zou ik eventueel wel de line out van mijn pc kunnen gebruiken, maar hoe krijg ik dat dan op een band in mijn videorecorder?
  En wat voor programma moet ik dan gebruiken om die bewerkte videofile weer op een videoband terug te zetten?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.