Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Realtime capturen in DivX 5. VirtualDUB crasht hierop !!!

rwilligen
5 antwoorden
 • Hebben jullie wel eens rechtstreeks in de DivX 5 codec gecaptured met bijvoorbeeld VirtualDub ??

  Bij mij lukt dit slechts een paar seconden, na een seconde of 8 crasht virtualdub.

  Hebben jullie dit probleem ook ?

  Ik capture trouwens met een Pinnacle PCTV Pro.

  Maar ik rook niet.
 • Je zegt het verkeerd om: virtualdub crasht niet(crasht eigenlijk zelden) het is de divx codec die crasht…. :lol:
  Virtualdub maakt alleen maar melding van de crash v/d module in het programma :wink:


  Heb je soms B-frames aanstaan? —-> uitzetten, je kan geen B-frames gebruiken bij capture.
  Je kan eigenlijk helemaal geen B-frames gebruiken in een avi maar daar trekken ze zich bij divx networks nix van aan, waaneer zien ze nu eindelijk in dat divx een doodlopende straat is…
 • Waarom is divX een doodlopende zaak ??

  Ik vond de nieuwtse (5) codec anders retegoed !!! zo'n 20% betere compressie dan de vorige. ALs ik 1.5 uur PAL-res TV opneem, 25fps, MP3/128kbps, dan kan ik op mijn bankstel kijken alsof het TV is. Ik zie geen compressie-artefacten.

  Trouwens, VDub crasht wel hoor. Hij geeft eerst die melding die jij bedoelt en daarna crasht hij zelf.
 • Omdat je er verder nix mee kan, het avi formaat is nu eenmaal door microsoft ontwikkelt en die zijn al lang geleden met verdere ontwikkeling gestopt en hebben wat nieuws ontwikkelt de niet de nadelen van avi heeft—–> asf en wmv

  Het avi formaat is nu eenmaal geen streaming format, is het nooit geweest en ook niet als zodanig ontwikkelt en zal het ook nooit worden.
  De effecten daarvan worden overduidelijk als je een divx film download: het wemelt van de beschadigde avi's die crashen, niet willen spelen, geluidsproblemen hebben, niet meer te bewerken zijn enz enz enz.
  Het zijn juist deze gebreken waarom ms, maar ook bv real het avi formaat hebben gelaten voor wat het is en zijn begonnen met iets nieuws welke deze beperkingen niet heeft.
  Verder is het formaat nooit bedoelt geweest om B-frame compressie (Bi-directional) te herbergen, immers een avi engine kan niet voor en achteruit lezen, dit is nooit in de avi standaart geimplementeerd, in de avi standaart wordt 1 frame uit het bestand gelezen,bewerkt , en weer weggeschreven en meer kan niet.
  De stap van divx networks om dan toch wel B-frames te implementeren is een fout waarmee men zijn eigen graf graaft, immers het sterke punt van de avi standaart is dat hij vaststaat en openbaar is , iedereen kan een avi programma maken, met het invoeren van "eigen" techniek laten men de standaart los en wordt het formaat net zo compatibel als bv Real(niet dus) maar ook windows media is zo een formaat waar je geen fuxx mee kan.
  en allemaal vechten ze voor hun eigen standaartje in de hoop dat het een echte standaart wordt.

  Ik raad dan ook iedereen aan die zijn video wil bewaren(om er later nog eens wat mee te kunnen doen) om te kiezen voor mpeg1,2 of 4

  wat niet wil zeggen dat je niet een dvdtje kan omzetten naar divx maar verwacht niet dat je er over zeg 5 jaar nog iets mee kan doen….
 • Zozo, jij hebt duidelijk verstand van zaken. Maar dat wisten we al langer dan vandaag. Ik vind het wel stoer om een keer te horen dat iemand TEGEN het populaire DivX is, ipv voor, eindelijk iemand op een forum die niet met de kudde meewandelt !!!

  Maarre… wat vind jij een goede MPEG4 compressor ? Kun je es iets noemen? Wat kwalitatief gelijk staat aan de DivX5 ocdec?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.