Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

computer op tv

b.vuijk
28 antwoorden
 • Hoi allemaal,

  ik heb verderop het onderwerp DVD op tv bekeken met de verwijzing naar tweakers.net ?.

  Maar nu
  Ik heb in de computer het kabeltje aangesloten en vervolgens hierop een antennekabel, daarna een verloopstekker naar de scartaansluiting.

  Ik krijg de computer nog niet op de tv.

  heeft iemand een idee ??

  Moet de antennekabel vervangen worden door een andere ?? :(
 • Als je een antenne kabel gebruikt gaat het sowiezo al fout, een antenne kabel is bedoelt om hoogfrequent zendsignalen te transporteren.
  Wat je wilt hebben is een composiet video kabel , deze is bedoelt om composiet video zoals deze uit een tv-out van een videokaart komt te transporteren.

  Verder: is de software/driver wel ingesteld om beeld te geven op de tv-out?
  Is de scart stekker wel een video-in? en niet een video-out?
 • Dus…..ik moet eerst een andere verlengingskabel halen.

  Volgens mij is de software nu wel goed, maar……dat kan ik dan ook verder uitproberen.

  alvast bedankt
 • p.s. scartaansluiting is goed: video in.

  zijn er uberhaupt wel verlengkabels van een meter of 10 ??
  waar kan ik deze kopen??
 • Kabels zijn er tot wel 20 meter, de kwaliteit kan dan wel aanzienlijk slechter worden als gevolg van verlies.
  10 meter zou niet zo'n probleem moeten zijn mits de kabel van goede kwaliteit is.
  Je koopt ze bij de betere electronica winkel of video winkel, ook heb ik ze zien hangen bij bv Dynabyte.
  Een andere optie is bv conrad(.nl) of een andere online electronica boer.
 • Tip: Gebruik voor schakelen tussen comp en tv TVCC2000.

  Simpel en super.

  http://come.to/tvout
 • [quote:8b712cc16f="Kitz"]Tip: Gebruik voor schakelen tussen comp en tv TVCC2000.

  Simpel en super.

  http://come.to/tvout[/quote:8b712cc16f]

  En dan…… als ik dit programma download, moet ik toch ook nog de kabels aanpassen ? :oops:
 • [quote:cc6e386b95="Dunja"][quote:cc6e386b95="Kitz"]Tip: Gebruik voor schakelen tussen comp en tv TVCC2000.

  Simpel en super.

  http://come.to/tvout[/quote:cc6e386b95]

  En dan…… als ik dit programma download, moet ik toch ook nog de kabels aanpassen ? :oops:[/quote:cc6e386b95]
  Je moet zoals rwilligen zei gewoon even een composiet kabel halen. Hebben ze buiten de plaatsen die hij noemde vaak ook wel bij doe-het-zelf-zaken.
 • Ik ben dus bij Conrad geweest, maar….ze hadden hem niet. Zelf werk ik full-time, dus het moet even tussendoor gebeuren. De langste composietkabel was 10 mtr. net 2 mtr. te kort. Ik ga dus nog verder opzoek.

  bedankt allemaal
 • [quote:12a0e40de8="Dunja"]Ik ben dus bij Conrad geweest, maar….ze hadden hem niet. Zelf werk ik full-time, dus het moet even tussendoor gebeuren. De langste composietkabel was 10 mtr. net 2 mtr. te kort. Ik ga dus nog verder opzoek.

  bedankt allemaal[/quote:12a0e40de8]
  Je kunt natuurlijk ook 2 kabels aan elkaar maken.
 • Klopt, maar ik wil graag eerst kijken of ik 1 complete kabel kan kopen

  bedankt voor de tip! :lol:
 • [Niet lachen !!.Ikheb mijn computer minimaal 8 meter van mijn TV staan .Heb een scartkabel van 2 meter aan min TV hangen , Deze worden met dikke tweeling snoer verlengd naar de PC.Audio ook met PC naar Hifi installatie onder TV.Kostte mij weinig geld en het werkt prima, beeld is goed met mijn Radeon. (Matrox gaf mij wel iets beter beeld , maar als je dat niet gezien heb …..?)
 • Ik ben bang dat ik niet zo handig ben ! :(
 • [quote:f2a80924b8="rwilligen"]Als je een antenne kabel gebruikt gaat het sowiezo al fout, een antenne kabel is bedoelt om hoogfrequent zendsignalen te transporteren.[/quote:f2a80924b8] Lijkt me onzin. Tenzij de specificaties van de kabel daadwerkelijk het lage frequentiegebied niet aankunnen. Video gaat tot pakweg 5 MHz, en dat noem ik toch wel hoogfrequent. Bedenk dat MG, LG, KG in het gebied 150 kHz t/m 27MHz gaan. Verder is er nog zoiets als kabel internet en telefoon. Welke frequenties denk je dat ze daarvoor gebruiken?
  Enne vroeger gebruikte ik zelf gewone 75 Ohm coax kabel voor audio en video. Nou dat werkt perfect! De kabels heb ik nog wel, dus kan ze zo weer uitproberen.

  Het is wel zo dat bij gebruik van 75 Ohm kabel een aantal andere zaken een rol gaan spelen, namelijk de kabel moet wel een afsluiting hebben van 75 Ohm. Vergelijk dat een beetje met 50 Ohm coax voor netwerkkabel. Als de versterker een onjuiste afsluit impedantie heeft (ongelijk 75 Ohm) dan krijg je reflecties (schaduwen) in je beeld. Is er ergens een slecht contact of een breuk dan krijg je geen of een zeer slecht beeld.

  Oh ja, en coax koppelen aan een Scart kan heel goed. Ga wel na wat video-in en uit is op zo'n steker. De video in moet je dus gebruiken. Verder moet je soms ook nog iets instellen op de computer en de TV zelf. Heb je geen composiet aansluiting op de TV, dan weet je zekerder of de boel wel goed werkt. Die Scart kan altijd nog.
 • Ik had een antennekabel verbonden met een scartaansluiting op mijn tv, maar…..ik kon met geen mogelijkheid het beeld op mijn tv krijgen (wel op mijn computer)

  Dus..nu probeer ik uit te vinden hoe het mij wel lukt :cry:
 • Ik denk dat het probleem hier is, dat er twee verschillende talen worden gesproken, die van een technicus, en die van een niet technicus. Voor een niet technicus zal dus een en ander toch zo begrijpelijk mogelijk moeten worden uitgelegd. Ik doe een kleine poging:

  Nogmaals dus: Een antennekabel en een scartkabel zijn op geen enkele manier met elkaar te vergelijken. De antennekabelconector bestaat uit één pennetje en een hulsje. Het signaal is wat men noemt UHF of VHF, wat betekent dat het videosignaal beeld en geluid beide zijn gemoduleerd (is a.h.w. opgeplakt) op een zeer hoogfrequente radiogolf, die dus dienst doet als drager. De antenne-ingang van een TV filtert na afstemming op het gewenste station het hoogfrequentsignaal weg, zodat het eigenlijke beeld- en geluidsignaal over blijft.

  Bij een scartkabel heeft deze scheiding al plaats gevonden, en is sprake van afzonderlijke pennetjes voor beeld-IN, beeld-UIT, geluid-IN, geluid-UIT, en in geval van stereo nog afzonderlijk voor links en rechts. Verder, voor bepaalde video-apparatuur ook nog afzonderlijk voor de kleuren rood, groen en blauw (RGB). Vandaar het vrij grote aantal pennetjes in zo'n scart-connector. Meestal zal echter wat betreft beeld kunnen worden volstaan met het zogenaamde composiet-signaal, waar de drie samenstellende kleuren al tot één signaal zijn verwerkt.

  Voor een technisch onderlegd iemand is het een kleinigheid om bij het verlengen van zo'n kabel even de voor hem (of haar) relevante verbindingen te vinden, maar voor een leek lijkt me dit een onmogelijke opgave. De kabel doorknippen, en alle draadjes één op één doorverbinden met afgeschermde verlengsnoertjes zou nog een optie kunnen zijn. Je houdt dan aan weerszijden de juiste passende connector.

  Ik ben benieuwd.

  Met vriendelijke groet,
  Jan de Boer
 • Ik zal deze week eens kijken of ik het voor elkaar kan krijgen met een kant en klare kabel. :lol:
 • Ik vind het toch altijd wel weer verbazingwekkend dat mensen zonder enige kennis stellingen durven te zeggen terwijl ze eigenlijk niet zeker weten waarover ze het hebben.

  Een antenne kabel is wat anders als een video-composiet kabel , punt uit.

  Alleen al de capaciteit is anders laat staan de impedantie.

  Als ze uitwisselbaar waren dan was 1 van de twee vanzelf van de markt verdwenen….. :o
 • Dat klopt helemaal, maar dat probeerde ik in mijn bericht in een naar ik hoopte ook voor leken begrijpelijke uiteenzetting duidelijk te maken, waarom dat zo is. Dus wat was daar mis mee? Je commentaar lijkt althans een beetje op kritiek op dat bericht van mij. Of begrijp ik dat verkeerd?

  Ik onthoud me liever van gescheld. Het is geen schande om een leek te zijn op een bepaald gebied.

  Met vriendelijke groet,
  Jan de Boer
 • Hallo,

  Ik kon het niet laten toch even te reageren op de bovenstaande postings.
  Een composiet-video kabel heeft een impedantie van, jawel, 75 ohm!!
  Voor wie dit niet gelooft, kijk maar naar de specificaties van de scartplug.
  Een normale tv antennekabel (coax, vroeger gebruikte men ook wel lintkabel maar dat is, net als tweelingsnoer, symetrisch. Dat wil zeggen dat beide geleiders identiek zijn en bij juist gebruik is de stroom door die geleiders op iedere plek in de kabel in tegenfase.) heeft ook een karakterestieke impedantie van 75 ohm!! Een goede tv coax kan dus uitstekend dienst doen als transporteur van composiet-video!! Of die kabel goed genoeg is voor langere afstanden is goed te zien aan de afscherming (als indicatie). Als het vlechtwerk dicht is, dus men kan dan het dieëlectricum er niet doorheen zien, is de kabel uitstekend geschikt. Het is goed mogelijk om er afstanden van wel 100 meter mee te overbruggen omdat het verlies bij de gebruikte lage frequenties (inderdaad tot zo'n 5 MHz) zeer laag is.

  De capaciteit is ook gelijk, deze bedraagd zo'n 80 pF per meter voor 75 ohm en 100 pF per meter voor 50 ohm. De impedantie van tweelingsnoer is ca. 100 ohm. Dat dit toch beter niet kan worden gebruikt ligt aan het feit dat tweelingsnoer niet is afgeschermd en dus allerlei signalen op kan pikken die storingen veroorzaken. En uiteraard is het videosignaal asymetrisch wat tweelingsnoer bij voorbaat minder geschikt maakt. Ik heb trouwens wel gekkere dingen meegemaakt met kabels en snoeren. Een koe kan soms een haas vangen……..

  Zelf gebruik ik 17 meter 50 ohm coax (RG58U) en dat gaat uitstekend, ondanks de staandegolf verhouding van 50:75 = 1:1.5. Dit houdt overigens in dat 4% van de energie wordt gereflecteerd.

  De enige reden dat beide in de handel zijn en blijven is dat tv coax stugger is en dikker. Bovendien speelt de luiheid, cq onhandigheid, van de eindgebruiker een rol omdat het nou eenmaal simpeler is om een complete kabel te kopen met de pluggen er al aan.

  Vriendelijke groet

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.