Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

merge AVI met virtual dub

Henny
2 antwoorden
 • Hallo,
  Ik capteer mijn filmpjes met AVI IO (minder dropped frames dan virtualdub)
  Dan wordt Virtual dub gebruikt om slechte passagen weg te werken.
  De AVI film wordt weggeschreven (direct stream copy voor audio en video)
  Wanneer ik 2 AVI films wil aan elkaar kleven geeft Virtual dub de melding:"cannot append segment: the videostreams have different formats"
  Alle clips zijn op dezelfde manier gecapteerd en bewerkt. Waar zitten dan die "different formats" ?
 • zit in de framesnelheid en ,eigenlijk belangrijker, in de Jitter(snelheidsverschil tussen de frames onderling)

  Open de video in vdub, save de audio, verwijder alle dropped frames , verander de framesnelheid netjes naar 25.0000 fps met virtualdub, verander de lengte van de gesavede audio in een audio editter naar EXACT dezelfde lengte als dat je verbeterde video gekregen heeft en mux daarna de gefixte audio weer met de gefixte video en save deze vervolgens als een segment, virtualdub zal er (als het meezit) nu wel een ander segment aan willen plakken.
  Kan allemaal in directstream mode dus kost geen kwaliteit.

  Je moet dus alle segmenten zo behandelen.

  Andere optie: ga op zoek naar een klein proggie met de naam AVI-Devil deze fixt het probleem, maar levert wel eigenlijk ongeldige avi's op, het is dus wel een oplossing maar niet een goede.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.