Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Video-CD maakt hikje naar volgende track.

Anoniem
Long John
23 antwoorden
 • Ik heb eind vorige maand met mijn Digitale Camera een concert opgenomen, en deze heb ik op mijn harddisk gezet. Het is bij elkaar 20,5GB aan raw-avi.

  Nu wil ik hier een Video-CD van maken, met losse tracks, zodat ik in mijn standalone DVD-speler naar de volgende track kan springen.

  Na wat rommelen op mijn computer is het me zowaar gelukt. Ik heb 0,0 sec pauze tussen de tracks genomen, om een vlekkeloze overgang naar de volgende track te krijgen.

  Maar nu ik de VCD afspeel in m'n DVD-speler zie ik dat hij toch heel even hikt als hij overgaat naar de volgende track. Het is maar een hikje van een kwart seconde ofzo, maar het is en blijft lelijk.

  Hoe krijg ik zo'n hikje uit de Video-CD?
  Nee, ik bedoel niet uit de al gebrande cd, want dat gaat natuurlijk niet. Maar ik wil het concert zo mooi mogelijk krijgen, dus ik wil opnieuw een VCD bakken…..in de hoop dat jullie me kunnen helpen met dit probleem.
 • volgens mij wordt de korte pauze veroorzaakt door het eventjes zoeken van de laser van de DVD-speler, anders zou ik het niet kunnen verklaren
  fenomeen doet zich ook voor tijdens het lezen van sommige dvd's waar speelfilms op staan en naar de volgende layer wordt overgegaan.
  weet niet of iedere player er in meer of mindere mate last van heeft
  de mijne, een PIONEER, in ieder geval wel
 • Ik heb zelfs een Cybercom DVD-speler. Met DVD's heb ik er nog geen last van gehad.

  Maar ik zal de VCD eens meenemen naar m'n broer, en kijken of hun DVDspeler het ook doet.

  Bedankt voor je reaktie in ieder geval :)
 • Heb je de vcd wel als DAO (disk at once ) gebrand?
 • Ehm…….geen idee eigenlijk. Ik heb de standaardinstellingen van Nero gebruikt voor VCD. Het enige wat ik aangepast heb is de naam van de VCD en de 5 seconden pauze veranderd in 0 seconde pauze.
  Ik zal er straks eens naar kijken…….m'n andere computer staat nu te capturen dus ik kan er effe niet bij.
 • Uitgecaptured :)
  Hij staat standaard inderdaad op Disc-At-Once, dus dat heb ik gebruikt om de VCD te branden.
 • Tja….
  Wat moet je dan zeggen behalve : ik weet 't dan ook niet….
 • Nou: toch nog een gedachte…

  Heb je al geprobeert om de video gewoon als 1 track te branden en de navigatie van het ene naar het andere filmpje te regelen via het menu welke je op een vcd kan zetten?

  Mijn Nero is op dit moment stuk dus kan ff niet zeggen hoe maar ik dacht(!?) dat je zelf navigatie punten kan aanmaken, weet 't niet helemaal zeker.
 • Dat zou ik inderdaad ook kunnen proberen (al weet ik niet hoe, maar dat valt uit te zoeken natuurlijk) maar dan heb ik een ander probleempje.

  Zoals ik al zei is het 20 GB aan Raw avi. Die is dus onderverdeeld in 12 bestanden van 2GB. Die heb ik dus stuk voor stuk naar MPEG geconverteerd on er een VCD van te maken.
  Hoe kan ik die losse MPEG bestanden aan elkaar plakken zodat het 1 groot bestand wordt?
  Ik kan de boel wel eerst naar DivX converteren, en dan weer naar MPEG, maar volgns mij gaat dat dan ten koste van de kwaliteit.

  Oh, wacht effe….dat kan ik vast wel op www.VCDhelp.com vinden :)

  Edit: HEBBES! http://www.vcdhelp.com/tmpgencedit.htm
 • Andere optie: de video vanuit Virtualdub "frameserven" aan tmpgenc.
  In kort: je opent alle videobestanden achter elkaar in vdub en deze worden vervolgens via de frameserve optie geserved.
  Een andere aplicatie kan vervolgens de videobestanden als 1 groot lang lang bestand van de server afhalen en coderen.

  Op de site waar je je vorige antwoord vond staat ook een antwoord op de vraag: frameserven? hoe doe ik dat?
 • Een groot bestand maken is geen punt, maar ik krijg met geen mogelijkheid van die navigatiepunten erin. Zodra ik een groot bestand gebruik, en het menu aanzet, krijg ik 1 navigatiepunt….helemaal aan het begin van de VCD. :)
 • Ik kan het helaas ook niet voor je checken op dit moment.
  Wat je kan proberen: speel de vcd eens af op de pc met Powerdvd 4
  Als je de vcd in de cd speler stot terwijl powerdvd aan staat zal hij hem vanzelf gaan afspelen, kijk eens of je dan ook zo'n hikje hebt….
 • Volgens mij blijf je dir altijd houden omdat het meerdere movies zijn.
  Ook als je 0 sec ertussen zet. Bij het afspelen detecteert de dvd end-of movie en sluit af. Hij begint direct met de volgende nieuwe movie te laden. Je hebt het in elk geval goed in elkaar gezet.

  En zoals de anderen zeggen, als je dat niet wil zal je het als een grote movie moeten branden 8)
 • Okee, hem als 1 grote movie branden is geen probleem. Maar hoe kan ik dan navigatiepunten toevoegen zodat ik in de DVD-speler naar het volgende punt kan springen?

  Als ik dat niet doe, kan ik hem alleen maar vanaf het begin tot het eind afspelen.
 • Ik heb hem inmiddels getest in een andere standalone DVD-speler, maar daar maakt hij hetzelfde hikje. En in PowerDVD maakt hij een nog veel grotere hik.
 • Merge en Cut in Tempenc!!!

  wel weten wat je gebruikt hoor :wink:

  daarmee plak je alle bestanden na coderen naadloos aanelkaar
 • DAT is ook het probleem niet. Lees maar even de hele thread door.

  Het probleem is dat als ik met één groot bestand een VCD maak, ik geen navigatiepunten heb waarmee ik dus naar de volgende track kan springen……want er is maar 1 track.

  Enig idee hoe ik dus [b:9cb67c1cdf]navigatiepunten[/b:9cb67c1cdf] kan maken in een VCD die uit 1 heel bestand bestaat?
 • sorry!

  Dan het goede antwoord!

  Bij mpg1 kun je niet op frame monteren!!
  dit geeft dus altijd al een merkbare overgang maar zolang je de "trak's"
  in Nero of wat dan ook brand zal je zelfs bij een pauze altijd een overgang zien dit kun je ook niet veranderen met een menu. Dan moet
  je overstappen of op dvd (Dat kost ook niet meer zo veel) of Svcd. Maar dan heb je wel de juiste software nodig (bv van Phillips) om een cd te maken met hoofstukken! Een videocd kan geen hoofdstukken bevatten
  maar alleen tracks dus helaas dan zit er niet veel anders op dan alles aanelkaar te plakken en in stukken van 80 tot 99 minuten te plakken en dan met de skip van je player te zoeken niet de mooiste manier maar wel
  we enige om geen "hikken" te hebben
 • Aha…..Tja, helaas. Dan zit er inderdaad niks anders op dan hem als 1 grote film te branden.

  Bedankt voor je antwoord. :)
 • Ben toch eens voor je aan de gang gegaan gisteren want had zelf een documantaire van de geschiedenis van Veronica van tape naar vcd gezet met behulp van VCDeasy heb ik een aantal hoofdstukken opgegeven IN de complete cd (eerste uur) dit laat de track compleet en je heb dus maar een file. Wel heeft die track nu meerdere punten (HOOFDSTUKKEN) je kunt dus van het ene naar het andere punt springen!!

  wel moet je dan of een aantal stukken opgeven en het proigramma laten bepalen waar de stukken beginnenn of precies weten (in tijd) waar je de stukken wilt laten beginnen en eindigen. dan heb je denk ik precies wat je zoekt bij mij "hikt"er niets!!


  het programma is Freeware alleen brand het geen cd's mar maakt een iso file die je gewoom met Nero branden kunt (of wat anders natuurlijk)


  hoop dat je er nu uitkomt :P

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.