Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Epox 8K3A+ & Onboard 5.1 geluid werkt niet goed

3 antwoorden
  • Ik heb een gereviseerde EP-8K3A+ met onboard 5.1 geluid en heb daarop een Creative Inspire 5.1 setje aangesloten. Heb de AC97 driver van de cd geinstalleerd. Via de 'speaker test' in die driver kan ik al mijn speakers aansturen. MP3's afspelen: alleen links en rechts voor en de sub werkt. De windows geluiden enz: zelfde verhaal. Games: Nog maar 1 spel geprobeerd, weeeer hetzelfde verhaal. DVD: ga ik nu nog even testen, met een beetje mazzel wel 5.1. Hoe kan dit?? Ik kan alle boxen aansturen via de driver, maar andere software kan dat niet?? Ik zou graag die andere 3 boxen ook gebruiken ;) Begin zo langzamerhand een beetje 'wanhopig' te worden.. :roll:
  • Weet zo niet wat voor geluidschip erop zit, en wat voor software je erbij hebt. Bij soundblaster kaarten kun je dit oplossen, door in de mixer software de juiste speakers in te stellen. Overigens, mp3 is stereo, dus klopt het op zich, dat je alleen de twee voorste speakers en de sub aanstuurt. DVD is vijfkanaals (5.1), spellen zijn veelal vierkanaals (4.1). Als je dit krijgt, is er dus helemaal niks aan de hand.
  • Heb even gechecked: het is een Realtek ALC650 (6-channel). http://www.realtek.com.tw/products/products1-2.aspx?modelid=30 [quote:90fb617a80] Met knip: Features: Compliant with AC'97 2.2 specifications 6 channel slot selectable DAC output for multi-channel applications 3D Stereo enhancement Digital S/PDIF output Digital S/PDIF input (ALC650 Rev. E or later) No external crystal/clock required Applications: Multimedia PCs 3D PC games [/quote:90fb617a80] Een vriend van mij heeft ook 5.1 geluid, met een soundblaster live 5.1. Bij hem doen de achterste speakers het wel bij mp3's :o Komt dat door het EAX gebeuren of?

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.