Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Naam encoder toevoegen aan DivX film

Henny
7 antwoorden
 • Ik heb wel eens een filmpje gedownload en als ik dan de eigenschappen van die film bekeek, zag ik daar de naam van de encoder staan.
  Heeft iemand enig idee hoe ik dat kan doen?
 • Heel simpel,

  Bij het decoderen kun je opgeven wat je codeert, wie het codeerd en natuurlik waarmee!!. Maar als je bij eigenschappen kijkt van een bestand
  wordt vaak al aangegeven welke compressie gebruikt is.
  Meestal vind je een menutje voor deze info bij "settings" in het programma wat je voor het coderen gebruikt
 • Ik gebruik Nandub om naar DivX te coderen, maar ik kan nergens die optie vinden. Kun je me misschien precies vertellen waar die optie zit?
 • Helaas ik ken het hele programma niet :-?

  Ik gebruik Flask en TMPEenc ik geef pas bij de codering naar vcd de extra
  gegevens aan de file mee. Wel weet ik dat het met virtual dub ook kan maar ik laat de files nooit als divX staan dus neem ik nooit de moeite de gegevens te vermelden. Ik maak er grootte DivX files om te zorgen dat er zo weinig mogelijk verlies is een film is meestal zo'n 2Gb voor ik er een mpg van pers….
 • Nandub is een broertje van VirtualDub, dus daar zou het ook mee moeten kunnen…..maarja, hoe?!

  Gekke vraag misschien, maar waarom maak je er eerst een DivX van voor je er een Mpeg van maakt?
 • Is geen gekke vraag hoor!

  Het kan ook direct via flask naar Tempenc maar ben er achter gekomen
  dat het niet fijn werkt. Andere mpg coders geven niet de kwaliteit die ik
  wil en nu neem ik gewoon een avi met de dubble resolutie die ik dan nog een keertje door TEMPenc haal het resultaat is dan optimaal en er is totaal geen verschil met geperste vcd's als blijf je natuurlijk wel zitten met
  de beperking die vcd nu eenmaal geeft aan de bitrate en de daaran gekoppelde kwaliteit. Soms doe ik het wel eens reschtstreeks maar dan zet ik een dvd om naar een mpg2 file en codeer ik die gelijk naar vcd al moet ik dan een oudere versie van TEMPenc gebruiken die geen verlopende mpg2 coder bezit. Die heeft weer wel als nadeel niet alle opties van een Athlon te gebruiken maar geeft wel een prima eindresultaat.

  het gebruik van bv de bb codeer voor Flask vind ik niet echt lekker en goed werken al kan die ook direct een mpg1 of 2 bestand maken in het vcd od Svcd formaat..
 • Het toevoegen van info aan een avi kan met nandub bij het saven.
  Als je een avi in nandub saved sis er onder de bestandsnaam/locatie een veld waarin dergelijke info kan worden ingevuld.(titel-auteur-copyright-comment)
  Zaken als framerate/compressietechniek
  esolutie ed zijn verbonden aan het bestand en worden door windows automatisch uit de avi gelezen, deze zijn uiteraard alleen te wijzigen door de betreffende avi te wijzigen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.