Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

cd-i op pc

tourartiest
9 antwoorden
 • Ik heb nog een oude cd-i, maar geen cd-i speler. Weet iemand of er software bestaat waarmee de cd-i op pc kan worden bekeken/benut?
 • zowel zoeken via google als op dit forum levert mij tot dusverre namelijk niks op, vandaar. :cry:
 • Bij mijn weten is dat onmogelijk.
 • het kan wel moet je wel een insteekkaart voor hebben Phillips had er vroeger eentje die was gelijk voor hardware mpg1 afspelen maar dat was nog in de P1 tijd……

  er is ook wel software voor maar geen idee wat dat was gewoon even zoeken op CDI in Google komt er vast wat uit dat programma emuleerde een cdi speler en daar kan je de spelen mee spelen
 • [img:ac3b622085]http://www.plaudersmilies.de
  ofl.gif[/img:ac3b622085][img:ac3b622085]http://www.plaudersmilies.de
  ofl.gif[/img:ac3b622085][img:ac3b622085]http://www.plaudersmilies.de
  ofl.gif[/img:ac3b622085]
  probeer het volgende
  cd-i in cd speler
  open windows media player
  open file zoek op de cd-i naar .DAT file
  selekteer dit file en open het
  suc6(volgens mij is het beeld blokkerig)


 • Dat werkt alleen voor de videofile(s)

  een .Dat is een Mpg21 bestand in vcd formaat..

  Om een CDI schijf echt als zodanig te gebruiken op en pc moet er een CDI speler worden geeumuleerd worden. Toen die dingen nog verkocht werden was de gemiddelde pc niet in staat voldoende rekenkracht te geven voor een snelle emulatie nu is dat een eitje maar denk niet dat er nog aan ontwikkelt word want er worden al jaren geen CDI schijven uitgebracht. Zelfs de vcd schijven komen vvrijwel alleen nog uit het verre oosten waar deze standaard nog steeds goed verkoopt

  (of bij mij vandaan :wink: )
 • Mail me maar, ik heb een dll die het bekijken van een cd-i op de pc mogelijk zou maken.
  Volgens de maker van de dll (is de maker van Isobuster, een nederlander)) werkte het aardig voor een boel cd-i maar niet voor alle.
 • Ha, ok, tis iets anders dan ik me herinner….

  Ik heb er destijds wat mee zitten prutsen.

  Driver is alleen voor w95/98 en mogelijk ME

  Driver maakt het benaderen van een cd-i met een gewone ide drive mogelijk, scsi drives worden niet ondersteund.
  Je krijgt de ruwe inhoud van de cd-i te zien, verder niets, het is aan jouw om met de inhoud iets zinnigs te doen, of uit te vogelen wat je er mee kan doen.
  text lezen is natuurlijk simpel, video's kijken moet ook lukken , audio kan al wat moeilijker worden, en interactieve menus? geen idee ik heb ze destijds nooit gezien.

  Er schijnt ook nog een cd-i vieuwer te zijn voor de audio en beeld files(plaatjes), alles staat in de helpfile die erbij zit…….

  De dll staat niet meer op de website van isobuster, je zal me dus moeten mailen, ik heb 'm nog.

  Een anadere mogelijkheid is Isobuster, deze kan de inhoud van de cd-i zonder omhaal naar de harde schijf kopieren, de videofiles kan je mbv isobuster ook extracten waarna deze gewoon afspeelbaar zijn, als het meezit (hangt van de cdi af) lukt dat ook met audiofiles.


  http://www.smart-projects.net/isobuster/
 • Waarom koop je niet gewoon een 2e handse cd-i speler?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.