Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

Analoge videocamera omzetten naar DVD (S-Video) ???

Long John
4 antwoorden
 • Ik ben in het bezit van een analoge videocamera (Merk Sharp type
  VL-H420 Hi-8 tape). Normaal gesproken sluit ik deze videocamera aan op de videorecorder om een kopie te maken van de Hi-8 tape, zodra deze vol is.
  Dit is natuurlijk tweeledig, om een kopie te hebben van de Hi-8 tape en omdat een videoband wat makkelijker en sneller af te spelen is als mijn
  (schoon)moeder de laatste video van hun kleinkind wil zien ……… :P
  Nu wil ik eigenlijk af van de videobanden (lees kopie van de Hi-8 tape) en
  vervangen door S-Video en Mpeg-2 en deze kopiëren op een CD, welke dan in de DVD speler af te spelen zijn. Nu heb ik op de videocamera een A/V Uitgang met daarop de aansluitingen video, audio Left en Right (mono), S-video en Monitor IN. Al deze aansluitingen komen dan weer samen op een zwart blokje met een 21 pens Euro Scart welke dan in de TV cq videorecorder kan gedaan worden.
  Is het mogelijk om bovenstaande videocamera aan te sluiten op mijn computer om de analoge video om te zetten naar S-Video / DVD en zo ja, wat voor hard- en software heb ik daar dan voor nodig?
  Als er hard-en software voor is kan ik daar dan ook mijn videorecorder op
  aansluiten en eventueel andere videobanden mee converteren naar een S-video voor mijn DVD speler?

  Of is ovestappen naar een digitale camera misschien niet zoveel duurder als er dure hardware aangeschaft moet worden voor mijn analoge camera?

  Groeten,

  Arie
 • Je hebt een kaart nodig met tv-in.
  Dit kan zijn: een "echte" videobewerkingskaart of een tv-kaart.
  De laatste is het goedkoopst en kan icm een redelijk snel systeem(zeg zo'n 800 mhz) zeer goede resultaten opleveren maar je zult dan wel het nodig zelf moeten uitvlooien, prijzen vanaf zo'n €55(mono-tv/stereo capture),de betere wintv theather met dolbystereo-tv geluid kost zo'n €160 en met hardware mpeg1/2 vcd-svcd-dvd encoder zo'n €280.

  Een echte videobewerkings kaart is bv de dc10+ van pinnacle en kost € 250 , en stapje meer uitgebreid daar behalve analoge poorten ook dv in-uit-gangen heeft is de Studio de luxe, €400
  Je krijgt voor dat geld(dc10+ en deluxe) wel een compleet product: hardware en bijbehorende software om alles van begin tot eind te produceren.

  wil je eerst wat proberen en is je sys rap genoeg: koop de wintv primo van 55 piek, je kan daarmee dezelfde kwaliteit behalen als met de kaart van 400 piek maar je moet er wel wat meer voor doen….

  Op alle kaarten met Analoge video in is iedere analoge videobron aan te sluiten.
  Hetzij via een composiet kabel(gele tulp plug) hetzij via S-video (soort keybord stekkertje met 4 pinnetjes).
  De audio gaat altijd gewoon op de line van je audiokaart.
  Houd er wel rekening mee dat sommige koop-vhs banden een ingebakken antikopier-stoorsignaal hebben genaamd Macrovision, sommige capture kaarten hebben er last van sommige niet……
 • Bedankt voor je duidelijke uitleg :lol:

  Stel dat ik kies voor een TV-kaart van € 55,-, welke (freeware) software is dan aan te raden zodat vanaf het begin tot het einde te produceren is?

  P.S.
  Ik heb een AMD 1700 met 512 MB intern geheugen en HD van 80 GB en een 64 MB videokaart.

  Groeten,

  Arie
 • In volgorde: kanaal zoeken met de tv software, Virtualdub opstarten en capturen in segmenten van 2 GB(is bij w2000/XP niet nodig) met MJPEG compressie van Pegasus of Indeo5, daarna de video evt bewerken, knippen,plakken met bv AIST movieXone of Virtualdub voor eenvoudig knipwerk, dan de video omzetten naar Svcd(mpeg2) mbv TMPGenc, tenslotte de mpeg tot Svcd branden met nero.

  www.virtualdub.com
  www.tmpgenc.com
  www.aist.com
  www.nero.com
  http://www.jpg.com/video/mjpeg.htm (pegasus mjpeg)

  Je zult dus wel met 5 programmas moeten leren om te gaan… :roll:

  Alle proggies gratis of eeuwig in demo mode te gebruiken(door iedere maand een nieuwe te dl) behalve pegasus PIC mjpeg codec maar hier is als alternatief ook goed Intel Indeo5 codec voor te gebruiken zij het dat deze meer cpu verlangt maar dat moet met jouw 1.7 ghz wel lukken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.