Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

DVD+BRANDER brand alleen CD-R(W)!!!!

plextor
9 antwoorden
 • Beste allen dan maar hier gevraagd, prob, met mijn comp, = volgende.

  Eerst een Phillips dvd+brander gekocht maar deze kreeg ik niet werkende, oke brande wel cd r maar daar kun je goedkoper voor terecht.
  Bij winkelier ingeruild tegen (duurdere) A-open DVD+ barnader F*ck zelfde probleem, zou iets met de cache zijn(??) maar dat geeft ie nu niet meer aan Doen ho maar. brand wel als een speer cd-r (12X) en CD-rw 4x, maar die DVD + Roms niet.

  weet iemand een oplossing voor mij (behalve 3 hoog het raam uit?)

  systeem is AMD Atlon 700Mhz (zou vergelijkbaar moeten zijn met P3-1Gig) Win XP (Pr)
 • Breng hem naar je leverancier terug en laat ie hem voor je aansluiten
  en een DVD branden voor je. Anders geld terug. Hij moet wel iets werkend afleveren.

  Ik heb geen DVD brander, maar ik neem aan dat je alles volgens het instructie boekje heb gedaan ? Veel mensen doen dit vaak niet.
 • en nog eens en nog eens toen het boekje gelezen en nog eens, A-open gemaild, en nog eens, drivers extra erbij en nog eens, boekje weer gelezen, opnieuw de HD geinstald en nog eens….


  Goed idee ja van die leverancier ware het niet dat ik voor het eerst van mijn leven eens niet bij een computer zaak gekocht had maar bij Expert in het dorp. de meeste van die jongens weten niet eens hoe een PC op te starten, dusse zonder doos en alleen een rekening (van de Phillips nog) terug geven, ?????

  Hij moet gewoon gaan werken, nog tips??????
 • Dat is een vreemd geval…..

  Wat ik mis aan je verhaal is of de brander wel herkent wordt als zijnde een dvd brander..

  Ik ga er vanuit dat je er de nodige software bij gekregen heb om dvd te branden. Meestal kun je dan ook de status van je recorden opgeven en daar de mogelijkheden zien, Probeer anders (voor je hem uit het raam gooit) eens Nero te gebruiken.

  Een gratis versie kun je zo van de site halen en Nero werkt ook prima met dvd branders. Als je dan in Nero de recorder selecteerd moet hij netjes laten zien hoe snel hij cd, cdrw en dvd brand geeft hij dan geen informatie over de dvd mogelijkheden dan zou je denken aan een driver probleem maar bij mij weten gebruikt een brander op zich geen driver. Wel kan het nog zijn dat jou brander zo nieuw is dat de software hem nog niet herkent en dus ook niet wilt samenwerken. Dat probleem heb ik vroeger eens gehad met een van de eerste 16x recorders wat ik ook wilde hij werd alleen door de software als speler herkent en geef geen enkele inform,atie over de brandsnelheid en ik kon de recorder dan ook niet selecteren om een cd te branden. Na een update van een bestand van de Ahead site (Nero) Werd hij wel herkend en brande vanaf die dag dan ook als een zonnetje. Vreemd genoeg was het dus de bijgeleverder versie van Nero die hem niet herkende……

  Anders toch gewoon de eerdere tip opvolgen en hem door de winkel laten demonstreren dat hij werkelijk kan branden je heb er tenslotte toch voor betaald en voor een cd recorder lijkt hij me wat duur ja :wink:
 • DVD wordt wel herkent als DVD+RW RW5120

  Ook heb ik Nero en Op je aanwijzen nu geupdate (voor het eerst een onderbalk met meer als 800MB het gaat de goede kant op, 5000MB), bij muziek roept ie dat mijn filename's te lang zijn dus maar 753 MB aan foto's klaargezet.
  DVD in de brander en branden maar
  Medium werdt niet herkent er werdt om een lege dvd gevraagd, nieuw doosje geopend en die geplaatst, druk op branden en Voila……

  minstens 15 minuten niks meer, nu heb ik niet zoveel geduld dus toen op cancel gedrukt, na 5 min nog niks. en een harde herstart van de computer.

  Ik heb (ooit) de Iso norm op 1 gezet maar ben er inmiddels achter dat dit met 2 beter uitzou komen HELAAS ben ik ff kwijt hoe dit om te zetten (zou bij de fot's echter geen probleem hoeven te zijn)

  Nog iemand een tip?
 • Je zou nu hast gaan denken aan een conflikt met je bestuuringssyteem. Probeer anders eens via je leverancier een ander type dvd brander Bijvoorbeeld de nieuwe Sony cdrw+ -

  ik kan niets meer bedenken al is het op zich een goede zaak dat Nero wel begint met branden dan ziet hij dus wel degelijk dat er en brander is en herkent hij hem ook.
 • Misschien stom maar moet ik DVD eerst formateren enne hoe stel ik het beste de waarden in?
 • Volgens mijn hoef je een dvd net als een cdr niet te formateren.
  Hoe dat zit met een dvdrw weer ik eigenlijk niet. Het beste is denk ik al de expirimenten te doen met een dvdrw dat kost teminste niet je voorraard lege schijfjes :wink:

  Ik neem aan dat er in de gebruiksaanwijzing wel wat staat hoe te beginnen met je eerste dvd. Bij mijn brander (Lite-On) zat een uitleg waarna zelfs mijn twee katten een cd kunnn branden…… maar helaas moet je het vaak zelf maar uitzoeken.
 • Hoi ik heb hetzelfde probleem met een Ricoh MP5120A. Als je de oplossing hebt gevonden hoor ik het graag. Ik wordt ook behoorlijk zat van alle voorwaarden voordat je een filmpje kunt branden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.