Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Multimedia, dvd, thuisbioscoop

ik krijg audio niet fatsoenlijk gecaptured

None
46 antwoorden
 • Ik wilde weer s proberen om wat filmpjes te capturen (ben bezig geweest met 704x480, maar dat wilde niet lukken dus ben toen maar gestopt)) Nu heb ik het beeld voor 320x240 fatsoenlijk maar nu krijg ik de audio niet goed. Bij de instellingen heb ik de kwaliteit al op verschillende opties geprobeerd, maar t blijft een telefoonkwaliteit, zoals ik het hoor. Waar kan dat aan liggen?

  ik gebruik asus live
 • Kheb t net ook met virtualdub geprobeerd, maar ik krijg steeds zon heel slechte kwaliteit
 • Kan een codec probleem zijn. Als je mp3 encoding gebruikt voor audio, en je hebt de standaard Fraunhofer codec, dan krijg je 56 bits geluid. Dan moet je dus een volledige Fraunhofer zien te krijgen, of een alternatief.
 • ja mp3 staat er wel bij, maar dat maakt allemaal niks uit (heb ik allemaal geprobeerd), of bedoel je dit niet:http://members.lycos.nl/mgdam/geluid.JPG

  Ook is heel vreemd dat de gecapturede audio na een antal seconden gewoon stopt, de rest is gewoon stil. En als ik de audio afdraai (die paar seconden) dan staat dat immens hard, als ik gewoon n mp3-tje wil luisteren en ik laat de volume zoals ie was, dan hoor je dat mp3-tje nauwelijks.
 • ik denk 2 problemen: 1e je hebt je bron waarschijnlijk aan de microfoon ingang aangesloten ipv aan de line-in, dit verklaart dat het opgenomen geluid knetterhard is en niet goed klinkt, de microfooningang is immers een zeer gevoelige ingang en heeft een niet lineaire karakteristiek waardoor het opgenomen geluid meestal schel en zonder bas en middentonen klinkt.
  2e: opnemen doe je bij voorkeur in PCM/16 bits/44.1 khz/stereo
  evt mp3 bereik je door later de pcm om te zetten naar mp3.
  Alleen met een erg rap systeem kan je in mp3 capturen bij je video, als je alleen geluid captured dan kan dat wel in mp3 maar dit gaat vaak niet van een leien dakje….
 • ik heb net de handleiding gezocht van mn geluidskaart maar die kan ik nergens meer vinden, wel zie ik drie kleuren aansluitingen. Licht groen, daar zitten mn speakers op en roze, daar zat mn mic in en in eerste instantie ook het geluid vvoor de capture. En er zit nog n blauwe op, maar als ik daar mn geluid op aansluit is er geen signaal, ook niet als ik het capture in virtualdub…….wat kan dit zijn?
 • In het hele verhaal ontbreken een paar belangrijke dingen:

  Waarmee capture je en "echte" capture kaart of een gewone tv kaart

  Wat voor CPU gebruik je (is van belang als je een hoge resolutie wilt gebruiken

  Welke codec gebruik je om de film op te slaan.


  Bepaalde gpedkope kaarten kun je alleen gebruiken met bepaalde resoluties en niet zelf een resolutie opgeven. Waneer je een volledige PAL farmaat wilt hebben dan moet je toch een best motortje hebben om dit te bereiken, dit beelden moeten tenslotte realtime gecodeerd worden.

  met een normale kaart en de DIvx5 codec en dan voor de audio pcm kiezen en de cd kwaliteit moet nooit een probleem geven.

  Ik gebruik zelf voor analoge beelden een heel simpel wintv kaartje en capture dan gelijk in vcd resolutie (352x288) gebruik een hoge instelling bij de divx coder en het gaat als de brandweer nooit verloren frames enhet geluid is ook prima. wel neemt pcm meer ruimte in als bv Mp3 maar het niet te veel comprimeren van de audio scheelt weer cpu tijd.

  btw voor het caturen gebruik ik Freevcr dat programma kan redelijke veel instellen en is ook nog eens helemaal gratis. Veel beter is gewoon een paar centen uitgeven en een kaartje nemen met hardware codering kosten ook niet mer zo veel en hebben een veel beter resultaat.
 • De conclusie is vrij eenvoudig: als de roze aansluiting gevoelig genoeg is om een microfoonsignaal te verwerken dan is dat de mic aansluiting.
  Je zult dus de blauwe aansluiting moeten hebben.
  Dit zal de "line-in" zijn en deze zal je wel eerst moeten aanzetten….

  Mengpaneel/opties/eigenschappen selecteer opname en zet dan een vinkje bij line-in vervolgens ok klikken, het paneel wat je dan te zien krijgt is het opname paneel met regelaars, de line-in regelaar regelt het volume voor opname van de line-in.
 • Is deze topic niet opvallend van dezelfde soort als deze?: http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=74524
 • ok, die blauwe is inderdaad de line-in, en als ik die aanzet hoor ik inderdaad perfect geluid (we komen steeds dichter bij de oplossing!!), maar als ik t wil capturen en ik draai t af szit er geen geluid bij (of heeeeel, heeeel zacht) want als ik bij de volume instelling kijk van virtualdub (met die metertjes) zie ik wel n trilling, maar heeeeel klein.

  verder: asus v6600 deluxe (zou moeten kunnen capturen tot 720x480@30fps mdmv een tweakutility), normale geluidskaart (niks speciaals), p4 1,5 ghz,256 mb ram.
 • Dan zal je opname volume wel te laag zijn. Ik bekijk en beluister altijd tijdens het capturen en dan kun en gelijk horen en zien hoe het resultaat zal worden.

  Met jouw configuratie moet het in elk geval prima lukken al zal toch de maximale resolutie nooit van superkwaliteit zijn dat red je alleen via de hardware manier..
 • ik moest de line-in bij de opname nog aanzetten, dat was t, nu heb ik perfecte kwaliteit, aleemaal bedankt zover.

  Mar nu loopt mn geluid en mn beeld totaal niet gelijk alleen in het begin ff), ook loopt mn beeld af en toe heel snel (alsof tie wat wilt inhalen ofzo), wat kan dit zijn? (is t mogelijk/verstandig om t geluid en beeld afzonderlijk te capturen en daarna samen te voegen?)
 • Probeer eens een lager resolutie, als je pc het werk niet aankan krijg je dit soort verschijnselen.

  je kunt wel het geluid en het beeld afzonderlijk opnemen maar dan moet je het ook weer syncroon aan elkaar plakken, je heb dan niet alleen meer werk maar het is soms ook erg lastig.

  Je kunt ook proberen de halve horizontale resolutie in te stellen dan is je film gelijk van de interlace ontdaan en neem je ook nog eens minder beeld op zodat je minder belasing van de cpu heb. Kijk voor de zekerheid eerst even tijdens het capturen naar je systeem belasting.
  Wanneer deze boven de 80% komt kun je wachten op probelemen dan moet je echt een lagere resolutie nemen voor een goed resultaat. Als ik met een Xp1800+ op 352x288 een videofilm capture met freevcr en dan naar Divx5 zet heb ik een cpu belasting van 45% (gemiddeld) wel heb ik dan geen verdere programma's draaien om niet de boel te verstoren.

  het beste is op je taakbeheer van te voren te starten dan krijg je tijdens het caputeren geen "dip" door het starten van de taakbeheer..
 • De bij Asus gebrukkte asus live codec is niet echt de beste die er is.
  Kwaliteit verhogen en capturen op volle resolutie doe je met een mjpeg codec, bv de PIC mjpeg codec van Pegasus, helaas is deze niet meer gratis maar er zwerven voldoende versies op Kazaa uit de tijd dat ie nog wel gratis was.
  http://www.jpg.com/video/mjpeg.htm

  Met een P4-1.x GHz moet je daarmee zonder problemen 768x576 kunnen capturen op stand #20 (volle kwaliteit), ik doe hetzelfde maar dan met een P3-550 Mhz…..

  Overigens: dat de gecapturde video bij het afspelen niet goed loopt wil niet persee zeggen dat ie fout is….

  Als je tijdens het capturen geen melding krijgt van lost frames dan kan je er vanuit gaan dat je video in ieder geval volledig is, evt checken kan in virtualdub met edit/next dropped frame of } ( shift+] )

  Als er geen dropped frames zijn en de video speelt toch schokkerig dan is er maar 1 conclusie: je systeem is niet snel genoeg om de videostroom zonder haperingen af te spelen.
  Hetzelfde geld eigenlijk ook voor audio problemen.

  De enigste manier om te checken of audio en video in sync zijn is dan om de avi om te zetten naar een formaat welke wel goed kan worden afgespeelt door je pc, bv Indeo video of MPEG1/vcd.
  Door even simpel de video door TMPGenc te halen op de snelste stand+vcd template kan je de sync van de video bekijken.

  Eigenlijk allemaal een beetje waanzin, jouw systeem zou snel genoeg moeten zijn om wat dan ook af te spelen…..
 • die link verwijs bij mij hiernaar: http://www.pegasusimaging.com/index.htm
  klopt dat?
  En met mijn kaart zou max. 720x480 moten kunnen worden gecaptured, mits de tweakutility is geinstalleerd, maar die heb ik nooit werkend gekregen onder xp helaas.
 • Ha! sorry, link is niet meer geldig , de site is vernieuwd.
  Hier dan: http://www.pegasusimaging.com/picvideomjpeg.htm

  Mijn laatste ervaring met een asus kaart en asuslive stammen van een(V3200) tnt met videeo-in en out.

  Maar volgens mij moet capturen op volle resolutie niet zo'n probleem zijn, wet dit niet helemaal zeker, het zou kunnen zijn dat de driver een beperking heeft, de tweak utility is mij ook onbekend…

  De maximale capture resolutie die wordt opgegeven is vaak het maximale wat haalbaar is met de meegeleverde codec, bij een wintv kaart wordt als max meestal 320x240 opgegeven terwijl 768x576 prima te doen is voorop gesteld dat je een mjpeg codec gebruikt en je sys voldoende snel is.
 • zou t dan aan mijn instellingen ofzo kunnen liggen, ik snap r echt niks van, het ziet er niet uit bij 720x480, bedankt zover in ieder geval
 • Omschrijf eens " het ziet er niet uit"
  Mijn schoonmoeder "ziet er ook niet uit" maar wellicht vind jij haar en stuk :lol:

  wat mankeert er aan?


  Oh ja : check je mail…
 • Ik zag t , 1000x dank. Nou het verhaal is dat ik n tijdje terug een schijf gebruikte om alleen te capturen (dus w98 en allen software om te capturen), maar ik ben er nooit in geslaagd om een hoge resolutie te capturen hoewel dat wel mogelijk moet zijn. Met het ziet er niet uit bedoel ik strepen, een schokkerig beeld en een lage fps.
 • Ok, als kleine update voor de anderen die dit mischien lezen.

  Allereerst vergeten te vragen: heb je de beschikking over 2 harde schijven? en dan bedoel ik dus 2 apparte apparaten en niet 2 partities op 1 schijf.

  MBV de pic video codec moet het toch wel lukken vooropgesteld dat je captured naar een andere hd dan degene waar je windows op draait.

  Kies onder format je resolutie en kleurmodel, voor resolutie begin je bij 320x240 en als kleurmodel kies je YUY2 (indien die aanwezig is), als je geen YUY2 kan kiezen dan kies je voor RGB24.
  Evt andere kleurmodi(YVU9,YVU12) kunnen versnelling opleveren maar het is niet gegarandeerd dat deze goed werken, is dus iets om pas later te proberen als alles goed en betrouwbaar werkt.
  Kies voor audio pcm in cd kwaliteit (16 bit/44.1 khz/stereo/172KB/sec)
  Voor de video compressie kies je dus de PICvideocodec : video/compression-shift+c ( en niet: video compression,(compatability)) en stel de pic codec op stand 13 om mee te beginnen, van alle andere instellingen van de codec blijf je af.

  Vervolgens capture je Capture/capture video F6 ( en dus niet met capture video (compatability mode)F5).

  Zorg er voor dat de hd waarnaar je captured bij voorkeur leeg is maar als dat niet gaat dan in ieder geval geheel gedefragmenteerd is.
  Kijk tijdens het capturen goed naar de cpu belasting en evt frames dropped.

  Als dit lukt dan verhoog je stapje voor stapje de compressie schuif van de pic codec totdat je stand 20 hebt bereikt.
  De volgende stap is om dan de resolutie 1 stap te verhogen en weer de compressie op stand 13 enz enz.

  Een probleem wat je tegen kan komen is dat de avi's niet groter kunnen worden dan 2 GB, als je meer captured dan zijn de files onleesbaar, daar is een oplossing voor maar eerst de boel aan de praat krijgen.
  Als het niet lukt hoor ik het wel……….

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.